Mag ik even onder je matras kijken?

Geeft nix joh...

Geeft nix joh...

Lectori Salutem!

Ondergetekende werd afgelopen vrijdag gebeld door een lezer. “Hey, BP! Kan je hier wat mee?”
Verbaasd luisterde ik naar zijn beknopte toelichting: “Hey Kookpunt! Er is een knakker gearresteerd met een half automatisch pistool onder z’n nest en dertig dozen gestolen pyjama’s!”
Totaal in de war hervatte ik mijn werk… Deze bellert was straal bezopen. Ik wist ’t zeker, maar nee. Het staat in de Telegraaf, dus is het waar:

“De Nationale Recherche heeft eerder deze week een mogelijke terreurverdachte aangehouden in Den Haag. Het gaat om een 27-jarige man die in korte tijd is geradicaliseerd.”

Sjésus, man! Dus toch… En laten wij eens even verder kijken naar de ouders van deze Mohammed B-wannebie 2.0… De 27-jarige zoon is gearresteerd wegens vuurwapenbezit en pappa mocht gelijk mee. Tijdens een huiszoeking werd een halfautomatisch pistool onder het matras van pappa en mamma gevonden en niet alleen dat. Munitie en 18.000 euro behoorden tot het huisraad van deze familie. Oh ja, de afkomst… Ik heb geen idee, maar het gaat hier in ieder geval niet om een Hollandsche familie. Anders hadden wij waarschijnlijk kunnen lezen; “een stampotvretende kaaskopfamilie, omringd door tal van witmensen gearresteerd wegens vuurwapenbezit.” Had een leuke kop voor de Volkskrant geweest, maar helaas.

En het meest bizarre aan dit verhaal komt nog. De zoon woont voor twee weken op zichzelf. Mamma kreeg opeens last van haar *kuch!* gezondheid en mocht naar huis. En pappa? Ook naar huis! Die mocht dezelfde dag weer fijn achter zijn bordje couscous kruipen. Meneer had een halfautomatisch pistool onder zijn verzuurde, bevlekte matrasje liggen, maar dat maakt hier in Niederlande niets uit.
Sorry voor de overlast en kijk een beetje uit met dat pistool, joh…
Het zal ons niets verbazen dat de Hermandad een ferme bos bloemen komt brengen om alle consternatie te vergeten en de brute huiszoeking letterlijk te verbloemen.

En dan hebben we die fokking pyjama’s nog. What the hell moet je met dertig dozen pyjama’s in huis? En los hiervan, welke autist draagt vandaag de dag nog een pyjama?
Zijn dat soms mensen boven de veertig die nog in het ouderlijk huis wonen en op hun smoezelige slaapkamertje zichzelf aan hun gerief helpen, kijkend naar hun uit de hand gelopen smurfenverzameling, uitgestald in een brakke vitrinekast, gekocht op Marktplaatsch?
Dit zijn hele griezelige menschen…

Geachte beller (naam bij de redactie bekend.. ) bedankt voor de tip!

Advertenties

2 Reacties to “Mag ik even onder je matras kijken?”

 1. Maci Says:

  Hè BP, je begrijpt het niet.
  Je omgeving is niet aangepast genoeg. In de echte multiculwijken loopt de meerderheid rond in pyama’s. Daaroverheen dragen zij en hij gewaden, die als je goed kijkt, nog net een glimp geven van de pyama die er onder zit.
  Zij komen hun bed niet uit zogezegd. Let maar eens goed op. Ik maak geen grapje. Maar misschien dragen zij in bed weer wat anders. Dat weten wij niet . Zo heeft elke culuur zijn verrassingen en verrijkingen.
  Groet, van Maci

  Like

 2. Victor Van Vosselaer Says:

  Beste Maci, ge hebt waarschijnlijk wel gelijk wat het vestimentaire betrefd; maar het is misschien een knul die de aanbevelingen van Guusje Altijddorst héél letterlijk genomen heeft.
  Dus…genoeg pyama’s aan om “de orkaan te doorstaan”
  Dat van die “blaffer” heeft hij niet van mij hoor…mij reactie daarover staat nog maar pas op de volgende rubriek. [:-)] .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: