Sexbierum vs Seisbierrum.

sexbierum1

Landgenoten… Het is weekend! En dat houdt in; sex, bier en rum. Kortweg, Sexbierum. Een van de norm afwijkende geest, genaamd Kor Stelma, is ClittenUnie-raadslid in de gemeente Franekeradeel en deze godsdienstwaanzinnige is nogal verbolgen over de plaatsnaam Sexbierum. Van een Clittenunie raadslid wordt wel verwacht dat hij de puriteinse normen onderstreept, zoals hij zelf zegt, dus zou hij graag Sexbierum in Seisbierrum willen omtoveren. Seisbierrum is Sexbierum op z’n Fries en meteen is dat smerige woord sex er uit. Ziet u wel? Voor dit soort omvangrijke vraagstukken moet u natuurlijk bij de Clittenunie zijn.

Het is buitengewoon merkwaardig om te zien dat dit soort Fundamenthols struikelen over het woord sex. Dit grondpersoneel van De Here heeft kennelijk nooit sex. Nee, deze menschen hebben gemeenschap onder de dekens met de gordijnen dicht en het licht uit. Na het uitwonen van de broedmachine des huizes, wordt er flink gebeden en vergiffenis gevraagd, opdat deze vleselijke lusten zich nooit meer aandienen en God zag dat het goed was.

Het is toch onvoorstelbaar dat een paar honderdduizend strenggelovigen de dienst uitmaken in Holland en zich aan de meest ridicule onderwerpen ergeren. Dat zien we in Den Haag, ‘op’ the Biblebelt en nu ook in Sexbierum.

Ik heb niet zo veel met Sexbierum, dus ga je gang… Maar van Schubbekutteveen blijf je af!

Advertenties

3 Reacties to “Sexbierum vs Seisbierrum.”

 1. jager Says:

  In Duitsland heb je plaatsen als Hundeluft, Fickmühlen, Kotzen of Pissen dus het valt nog reuze mee in Nederland 🙂

  Like

 2. Victor Van Vosselaer Says:

  Bij jullie taalgenoten over de grens, zijn ze er”ook niet vies van”:Aalbeke, Aar(s)schot, Paal, Kuttekove…

  Like

 3. Kroos Says:

  Sexbierum werd in het verleden ook wel genoemd: Sixtabarra en Sixtusburen, naar de heilige Sixtus. De Nederlands-hervormde kerk van Sexbierum is nog steeds gewijd aan de Heilige Sixtus [1] en bestaat sinds de twaalfde eeuw. Het dorp wordt in geschriften rond het jaar 600 reeds genoemd.
  note: bierum is geen ander woord voor terp maar betekent meer buurtschap.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: