Vrieskou: gewoon een rok aan.

Landgenoten… We kunnen deze week niet spreken van een kindvriendelijk Nederland. Geen ijsvrij, dit in tegenstelling tot de slaperts op Buitenlandse Zaken. Ook onze weerloze refo-kind’ren worden op de proef gesteld en krijgen er flink van langs. De Jacobus Fruytier scholengemeenschap te Apeldoorn – zo’n beetje het epicentrum van the biblebelt – wil ondanks de felle vrieskou niet afwijken van de rokkenplicht. Vriezen we dood, dan vriezen we dood. Refo-jochies mogen de broek aanhouden, refo-meisjes daarentegen moeten verplicht een rok dragen. Of het nu -18 is of niet.

Wat we natuurlijk zien is het feit dat refo-kind’ren dagelijks zo’n 173 km. moeten fietsen om uiteindelijk op hun doctrineschool aan te komen. Die heidense school om de hoek is uiteraard niet goed genoeg, dus fiets maar even 12 dorpen om.
Deze frozen-bollebozen zijn natuurlijk niet helemaal achterlijk. Die trekken doodleuk een lange broek aan, om zo die ellenlange fietstocht enigszins dragelijk te maken. In het fietsenhok gaat de broek uit – nee, nu even geen verknipte grappen – en komt de verplichte dresscode tevoorschijn.

Dat streng geloofsgestoorden al niet veel met vrouwen op hebben, wisten we, maar dat weerloze koude-meisjes nu ook al slachtoffer worden van een stelletje religieuze dwazen, gaat wat BP betreft alle perken te buiten.

De griezelige lieden dit dit soort Middeleeuwsche, barbaarse plichten opleggen, rukken zich vaak af op het vriendenboekje van dochterlief. Gadverdamme! Dit zijn hele pedante creaturen.

Des avonds wordt de verborgen PC uit het vet gehaald, want de permanent zwangere echtgenote slaapt toch al. Dochterlief strijkt haar rokje voor de volgende dag, dus de groteske viezeplaatjeskijkerij kan beginnen…
Maar wel even dochterlief inpeperen dat een lange spijkerbroek verboden is.

Ook bij een felle vrieskou van maar liefst -18…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: