Eerste werkdag Aboe de Grote.

Lectori Salutem!

De eerste werkdag van ayatollah Aboetalip zit er op. Deze man gaat in de toekomst nog veel blogvoer genereren, maar dit terzijde.
Zo heeft hij vandaag de eerste vergadering van de Rotterdamse gemeenteraad voorgezeten. Uiteraard met ambtsketting.
Aboetalip zat er ‘goedgeluimd en ontspannen bij’, zo lezen wij in De Pers.

Op zijn eerste werkdag ontstonden toch al wat schermutselingen, helaas. Leefbaar Rotterdam had het lef om het item ‘hangjongeren’ aan te kaarten. Volgens LR zouden winkeliers rondom het centraal station structureel last hebben van intimidatie en diefstal. Volgens Aboe te Grote klopt dit verhaal niet, want hij ‘is zelf al poolshoogte wezen nemen en hoorde geheel andere geluiden van de winkeliers.’

Toen Aboe de Grote een willekeurige winkel betrad, gingen de handjes van de winkelier automatisch omhoog, de kassa werd maar wat graag afgegeven en alstublieft niet schieten… Wist hij veel dat hij te maken had met de nieuwe burgemeester van Rotterdom. Weer zo’n kud-marokkaan met lange vingers, moet de beste man gedacht hebben. Had-ie zijn ambtsketting maar om moeten hangen, dan had ik ‘m wellicht nog herkend…

Kortom, Aboe de Grote begint nu al met het schoonpraten van bestaande problemen. Wellicht zijn sommige leden van deze Rotstadgroep wel familie van Aboe…
Na dit incident bij de juwelier – wel ja, maak het nog erger, BP! – heeft Aboe zich keurig netjes gelegitimeerd.

Met welk paspoort weten we niet.

Advertenties

5 Reacties to “Eerste werkdag Aboe de Grote.”

 1. leefbarbaar Says:

  Ja, Abou kan maar één kant op: het tuig aanpakken wat de stad verziekt. Dat dit meestal zijn eigen landgenoten is natuurlijk de reden dat hij het zo ver heeft kunnen schoppen als Fin. Heel veel Finnen worden rijk door het slechte gedrag van Finnen.
  Nu mag hij de keerzijde ervan ervaren. Was hij vroeger voor hard aanpakken van gespuis, Leefbaar Rotterdam zal hem er iedere dag aan helpen herinneren. Lekker ontkennen en er incidenten van maken zal hem niet helpen. Daarbij geloof ik er geen moer van dat Abou juist met de winkeliers van de Plaza heeft gesproken en dus weet dat er niets aan de hand zou zijn. Mogelijk is dit zijn eerste leugen.

  Like

 2. jager Says:

  Ok, maar zo’n coole ambtsketting is natuurlijk wel echt bling bling!

  Like

 3. Arie Says:

  ‘Een goed begin is het halve werk’ moet Aboutaleb gedacht hebben. Ik kom terecht in een zittend college van weethouders, er is een gemeenteraad en een ambtenarenapparaat, vol mensen die al jaren, misschien al wel hun leven lang in Rotterdam wonen en werken. Die kan ik allemaal raadplegen, maar waarom zou ik dat doen als ik ook af kan gaan op mijn mening, gevormd na één dag? ‘

  Onze nieuwe burgervader heeft aangekondigd onverwacht bij gewone mensen langs te gaan. Zou hij dan dezelfde snelle conclusies trekken? Een paar voorbeelden:

  Hij spreekt een sigarenboer die, als één van de weinigen, nog nooit overvallen is en concludeert daaruit dat in Rotterdam geen overvallen plaatsvinden.

  Hij spreekt één van de laatste autochtone multicult’s die geen bezwaar heeft tegen de aanwezigheid van moskeeën in zijn stad en concludeert daaruit dat er in Rotterdam draagvlak is voor de bouw van nieuwe moskeeën.

  Hij spreekt een moslima met hoofddoek die afgewezen is bij een sollicitatie. De reden daarvan is dat er nog 50 sollicitanten waren, waarvan stomweg de beste aangenomen is. Aboutaleb concludeert dat moslima’s met hoofddoekjes in Rotterdam worden gediscrimeerd.

  Enzovoort, enzovoort, enzovoort.

  We krijgen ongetwijfeld nog een hoop interessant leesvoer met Abou.

  Like

 4. leefbarbaar Says:

  En Abou gaat vrolijk verder. Toeval of niet, maar een demonstratie van haatbaarden krijgt toestemming van de burgemeestert. Zodoende zit het hele spul op de Coolsingel, bij Abou voor de deur te bidden.
  Niet zo prettig voor Joodse mensen in de stad, ook niet voor werkende mensen. Abou is echt begonnen.

  Like

 5. mo Says:

  blijf maar lekker haten kk racisten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: