Boerkini levert personeel op…

Landgenoten… Het is vandaag precies een jaar geleden. In het Hanzebad te (Opge)Zwolle dreef plotseling een moslima, gehuld in een boerkini. Verontwaardiging alom. De bewuste moslima werd pardoes uit het inmiddels troebele water gevist en heengezonden… En zie daar: een nieuwe multikul-rel zag het levenslicht.

We schrijven stilaan 2009. In de rubriek ‘hoe is het nu met…’ presenteren wij u boerkini-shop ‘Woortman Sportswear’ te Meppel.
Dankzij dit Middeleeuwsche zwempak en dito rel gaat het uitstekend met deze winkel. In één jaar tijd is de winkel gegroeid van twee naar vijf personeelsleden, zo weet de eigenaresse te melden.

Wij dachten dat de boerkini een kort leven beschoren was. Integendeel en tevens helaas. ‘Woortman Islamwear’ heeft zelfs het alleenrecht op de distributie van dit vod in Europa en Noord-Afrika, zo lezen wij. De productie en verkoop draait op volle toeren!
Maar waar staat dit knalpak eigenlijk voor? We raadplegen de site: de boerkini staat voor ‘vrijheid, gemak, comfort en vertrouwen’. Op deze manier kan je aan alles een draai geven. Kortom, termen die totaal niet stroken met dit Islamitisch vlagvertoon.

Maar goed, wat kost zo’n provocerend badpakje nu eigenlijk? Voor een slordige € 100,- bent u in het rijke bezit van dit Islam-vod. Kindermaatje? Ook goed. Kost u ‘slechts’ € 70,-.
Het moet voor deze boerkini-dragende kind’ren toch een vreemde gewaarwording zijn: boerkini aan en hup het water in. Mamma, moet ik nu al weer afzwemmen? Weten die kind’ren veel.

Halfgare Minister van der Laan, nog zotter dan Vogel-haar, heeft al aangekondigd een steunfonds op te richten voor armlastige moslima’s met een niet te stuiten drang naar zwemwater. Ondertussen is er al 72 liter ingezameld.
Nee, zonder gekheid; dit steunfonds komt tegemoet in de kosten. Onvermogende moslima’s kunnen op dit fonds een beroep doen. Bij gebleken geschiktheid, op vertoon van het zwemdiploma A, het tonen van een keurig geschoren boerkini-lijn én op vertoon van een handvol paspoorten, komt men in aanmerking, maar let wel; dit fonds bestaat louter uit giften, dus maak minimaal € 10,- over op Giro-666.

Bekende Nederlanders, politici en andere mensen die zichzelf belangrijk vinden, gingen u voor. Ik noem o.a.: D. Terpstra, G. Spong, J. Cohen, A. Aboetalip, J. Raymann, ene W. Boslim en iedereen die ik vergeten ben.

Landgenoten, krijgt u een boerkini in de smiezen, hou dan rekening met de volgende voorzorgsmaatregelen. Haal niet in, blijf rechts zwemmen, alarmeer de hulpdiensten en waarschuw de badmeester. Stem af op radio één en volg de aanwijzingen op.

U kunt natuurlijk ook met de plaatselijke politie bellen.

Advertenties

8 Reacties to “Boerkini levert personeel op…”

 1. Ouwe Knoest Says:

  Ouwe Knoest schaut auch regelmässig http://www.pi-news.net an um sich zu informieren wie es da drüben bei den Nachbarn vergeht. Lässt sich auch auf den laufenden halten.
  So hat er schon die Unterschiede gesehen und gemerkt zwischen ARD/ZDF und NOS Berichterstattung.
  Die gleichen Kleider hat Ouwe Knoest dort auch gesehen von einer Deutschen Frau Türkischer Herkunft (Undercover/Eine Art YouTube). Sie hatte das Schwimmbad rasch für sich alleine weil die anderen einfach “abgehauen”sind. Hat sich gewundert mit wieviel Hass sie angeschaut wurde.

  Gescheiden zwemmen komt weer terug…..

  Like

 2. Arie Says:

  Is zo’n idioot teletubbie pak nou echt nodig om te kunnen zwemmen? Je kunt ook met je ‘gewone’ kleding het water in. Vorig jaar zag ik dat een Turkse vrouw volledig gekleed in een abaya (zo heten die lange zwarte regenjassen) in een recratiegebied te water ging. Die hang je thuis aan de lijn te drogen en klaar is Kees, eh Achmed. Geen extra uitgaven nodig.

  ‘Boerkini levert personeel op’ is nogal een suggestieve kop. Er zijn weinig activiteiten te bedenken die in het geheel geen werkgelegenheid opleveren. Als er een dienst in het leven geroepen wordt voor het weren van moslims uit zwembaden (het is natuurlijk maar een voorbeeld he), dan levert dat ook werkgelegenheid op. Waarschijnlijk meer dan het verkopen van boerkini’s. Maar of zo’n dienst er dan ook echt komt?

  Like

 3. boilingpoints Says:

  At Arie: de kop is dan ook cynisch bedoeld.
  Los hiervan; waarschijnlijk wordt er een ‘dienst’ in het leven geroepen, om Nederlanders uit zwembaden te weren, tijdens de speciale, afgeschermde zwem uurtjes voor deze creaturen.

  Like

 4. Arie Says:

  BP, ja dat had ik wel begrepen……. Het was niet bedoeld als aanmerking op de kop van jouw artikel; het sloeg op de optimistische krantenkop in het Dagblad van het Noorden : ‘Boerkini levert banen op in Meppel.’ Dat is volgens mij wel serieus bedoeld en het irriteert me dat er aan zoiets negatiefs als een boerkini nog een positieve draai gegeven wordt.

  En wat het weren van Nederlanders betreft: ik geloof dat dat al gebeurt. Bij mijn weten zijn er gemeentelijke zwembaden met zwemuurtjes speciaal voor moslima’s. Levert natuurlijk ook weer werkgelegenheid op…….

  Keep up the good work!

  Like

 5. boilingpoints Says:

  At Arie: Er bestaan al jarenlang zwemuurtjes voor alleen moslima’s. Deze waanzin gaat zelfs zó ver dat het zwembadpersoneel ten tijde van deze speciale uren louter uit vrouwelijk personeel mag bestaan. Tot de schoonmakers/maaksters aan toe…

  Ik zal hier nog eens aandacht aan besteden.

  Like

 6. leefbarbaar Says:

  Awel, BP, het karnaval barst zo weer los en de boerkini is een geliefd item.

  Like

 7. boilingpoints Says:

  At leefbarbaar: nee, joh… mag niet. Voor je ’t weet wordt je afgeschilderd als racist… Niet dollen met onze ‘verrijkers’.

  Like

 8. Harm Schouten Says:

  En ik wilde nog wel als plofterrorist naar het carnaval gaan.
  Is dat ook racistisch?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: