Brood bakken in de bajes.

Landgenoten… Dubbelpaspoorter Albyarak heeft gesproken. Deze troela bezocht afgelopen zaterdag de gevangenis te Krimpen aan de IJssel. Dankzij de open dag zag Albayrak haar kans schoon om haar landgenoten te bezoeken. Het thema van deze open dag was het terugdringen van recidive, zoals dat zo mooi heet. In gewoon Nederlandsch komt het hier op neer dat 70% (!) van de ex-bajesklanten hun oude gedrag gewoon weer oppakken.

De ‘oplossing’ is naderbij: opleidingen, cursussen en trainingen moeten de criminelen na ontslag uit het spinnenhuysch op het rechte pad houden. In Krimpen a/d IJssel is met zelfs gestart met een zeer effectieve methode: het bakken van brood. Gezien de afkomst van veel gevangenen, zal er louter Turks brood gebakken worden. Dit ter voorkoming dat men terug valt in de ‘oude gewoonten’.

Een kansloos idee natuurlijk, maar de onkundige Albyarak denkt daar geheel anders over. Een ‘mooi voorbeeld hoe je menschen weer verder kunt helpen‘.

Jaa! Laten we beroepscriminelen zoete broodjes bakken! Deze handelingen horen thuis op een kleuterschool, maar niet in de bajes.
Toch ziet deze politiek-defecte Albayrak er wel brood in.
Nigeriaanse tarwebollen, Turkse sesamringen en Marokkaanse puntjes zullen op termijn in elke bajes te krijgen zijn.

De echte oplossing voor dit zoveelste probleem in Nederland is natuurlijk van een ander kaliber. Het verblijf in de bajes moet zó afgrijselijk mogelijk ervaren worden. In deze hel wil men nooit meer terugkeren. Dus dat houdt o.a. in: geen TV, radio, of internet. Dagelijks noeste arbeid verrichten, anders geen eten. Commenter Tristan en tevens voorzitter van de Stichting ‘Wij Blijven Ook Hier!’ (kortweg: WBOH) kwam al eerder met het ludieke plan om deze mensen in te zetten voor het handmatig ophogen van onze Hollandsche dijken. Een win-win-situatie. A: men kan eindelijk werkervaring opdoen en B: de Lage Landen zullen beschermd blijven tegen het wassende water.

Na het afronden van een of andere vage oeplaidieng, geeft het UWV een baangarantie. In Nederland leven tal van ontslagen 50-plussers die niet meer in aanmerking komen voor een vaste baan. Kunnen deze mensen die veelal hun hele leven gewerkt hebben en nog niet uitgerangeerd zijn ook een baangarantie krijgen?

Op maandag broodjes bakken, op dinsdag voorbereidingen voor het tafeltennistoernooi, op woensdag ballen gehakt draaien, op donderdag mag men een hoer bestellen!, op vrijdag komt de vischkar langs, op zaterdag de herhaling bekijken van Opsporing Verzocht, want wellicht zien we nog bekenden en op zondag uitrusten van de zware activiteiten van afgelopen week.

Kortom, een prachtig leven…

Heeft u ’t stembiljet al binnen? STEM PVV!

8 Reacties to “Brood bakken in de bajes.”

 1. Anton Says:

  Ik weet niet van wie het afkomstig is, maar de volgende uitspraak vind ik nog steeds mooi: ‘Het is hier geen hotel, met zijn tienen in een cel’. Lijkt mij beter dan zoete broodjes bakken. Het erge is dat als de recidive van 70% naar pak weg 67% wordt teruggedrongen dit als een geslaagd project wordt gebracht. Terwijl 67% nog steeds schrikbarend hoog is. Zachte heelmeesters …

  Like

 2. leefbarbaar Says:

  Juist BP,
  70 % blijft crimineel.
  Al jaren hebben we ons absurde systeem van straffen verdedigd omdat alle andere systemen niet werken en wat blijkt: bij ons werkt het ook niet.
  Bij jeugdige criminelen ligt dit nog hoger waarschijnlijk.
  Wees dan in ieder geval zo goed de maatschappij en de slachtoffers te beschermen en zout de hele rommel met brood en al op naar hun thuisland of wanneer het Nederlanders zijn, sluit ze serieus op.
  Ontsla dus de 1000-en welzijnswerkers en zielknijperts en bespaar de maatschappij een hele berg weggegooid geld.

  Like

 3. fee Says:

  en wat dan gezegd van de bidruimte met zachte matjes en kussens, de wc potten met daarop de mosselimmers met hun gat richting Mekka, ook de slaapstee richting Mekka natuurlijk.

  Wat er met de blanke Europese mensheid aan de gang is: iemand, waarschijnlijk de Russen, hebben een dom makend virus verspreid in heel de westerse wereld. Een intelligent virus bovendien, het besmet enkel de hersens van witte mensen. Zelf hebben ze natuurlijk de nodige anti-stoffen ingenomen.

  Zo zit dat, hoe anders kun je jezelf voorstellen hoe achterlijk die linksmensen geworden zijn? Er is geen andere verklaring voor. Ze kunnen toch niet van nature en geboorte zo dommig zijn? Of toch?

  Like

 4. fee Says:

  In Italië gaat het er anders aan toe. Daar zijn burgerwachten (gewapend en wel) wettelijk toegestaan.
  Twee boten vol met bruine vluchtelingen werden terug gestuurd nog voor de sukkels asiel konden aanvragen.
  De heer Berlusconi wordt dan ook door weldenkend sociaal linkse mensen van hoge komaf de nieuwe Hitler genoemd.
  Tiens zeg ik dan: noemen ze Wilders niet ook Hitler?
  Hoeveel Hitlers denken de heren en dames linksmenschen nog te verzinnen?

  Like

 5. toetssteen Says:

  Ik denk dat uitgerekend Berlusconi weet hoe de hazen lopen.

  Like

 6. tristan Says:

  Werden vorige Staatssecretarissen nog geconfronteerd met bomaanslagen, ludieke protestacties en andere uitingen van ongenoegen wegens het onmenselijke beleid t.a.v. van zielige asielzoekers, niet deze Albayrak. Met brede glimlach staat zij pal voor de belangen van de asielzoekersindustrie, mensensmokkelaars en criminele medelanders met een strafblad van hier tot Mekka.

  Niks uitzetting van geharde criminelen naar de landen van herkomst maar REHABILITATIE is het toverwoord. Via allerhande cursussen die op een vroegere Huishoudschool niet hadden misstaan moeten deze ex-kindsoldaten, huurmoordenaars, bankrovers, radicale moslims etc. worden voorbereid op een terugkeer naar de Vogelaarwijken.

  Binnenkort komen daar nog vele ex-piraten bij die – inmiddels ingeseind door gewetenloze asieladvocaten – pogingen gaan doen om onze marineschepen te paaien en vervolgens te enteren. In de niet ijdele hoop te worden gearresteerd en vervolgens naar ons land te worden overgebracht ter bestraffing en bij aankomst te worden verwelkomd door een delegatie bestaande uit prominente leden van de Stichting Vluchtelingenwerk.
  Deze Stichting (zwaar gesubsidieerd) doet aan goede werken ten behoeve van asielzoekers met een dubieus verleden. Heeft men wat armen en benen afgehakt onder invloed van drugs tijdens de vele onderlinge twisten in donker-Afrika? Dan bent u getraumatiseerd en wilt u even dit formulier invullen? Voor een tolk wordt gezorgd en de asieladvocaat gaat aan het werk. Werk wat vaak vele jaren in beslag neemt en het IND en het RIAGG overuren laat maken.
  Is men eenmaal verzekerd van verblijf, woning, uitkering en subsidie dan volgt de procedure i.v.m. de gezinshereninging. Vele dorpen in o.a. Somalië worden op deze manier ontvolkt maar daar staat tegenover vers stemvee voor de PVDA en GroenLinks.

  Terug naar de deugnieten in de penitentiaire inrichtingen.
  Na het volgen van wat cursussen komt men uiteindelijk weer op vrije voeten. En wat dan?
  Dan is er een mogelijkheid om na een korte opleiding een carriëre te starten als wijkregisseur, buurtvader, hulpimam of gezinscoach. Dit ter ondersteuning van ons politiecorps die vanwege gezondheidsredenen ontraden wordt bepaalde Vogelaarwijken te betreden.

  Wat zijn nu de eisen die aan deze idealisten worden gesteld?
  (zet u zich als argeloze autochtoon schrap).

  1. In het bezit zijn van een zeer omvangrijk strafblad.
  2. Goede contacten onderhouden met de lokale imam.
  3. ,, ,, ,, ,, ,, ,, moslimbroederschap.
  4. ,, ,, ,, ,, ,, ,, onderwereld.
  5. Verstand hebben van chemicaliën, dit in verband met het verspreiden van een bepaalde religie.
  6. In het bezit zijn van een dubbele nationaliteit met bijbehorende agenda.
  7. Bereid zijn om lid te worden van een Linkse politieke partij.
  8. Bereid zijn om op excursie te gaan naar Mekka om aldaar enige richtlijnen te ontvangen en wat inspiratie op te doen.
  9. Bereid zijn om religieuze kleding te dragen om te voorkomen dat men betrokken wordt in het echte arbeidsproces.

  Er is nog een 10e eis; maar daar kan ik zo gauw niet opkomen.

  Zij die menen die wel te weten, kunnen dit hier kenbaar maken.
  Voor de goede inzendingen 5 jaar gratis lidmaatschap van de Stichting WBOH (Wij Blijven Ook Hier).

  Met vriendelijke groet; Tristan, onbezoldigd Penningmeester van voornoemde Stichting. (subsidie is wéér afgewezen, zal de aanvrage volgende keer in het Arabisch opstellen).

  Like

 7. Maci Says:

  10: bereid zijn zijn vrouw te meppen

  Like

 8. tristan Says:

  @Maci

  Bingo! (mits het hier ‘corrigerende’ meppen betreft).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: