Rutte: ‘Holocaust mag ontkend worden’.

holocaust-remnants2Lectori Salutem!

Op z’n zachts gezegd, geen prettige beelden hè, Mark Rutte?
Meneer haalt de op sterven na dode slogan ‘vrijheid van meningsuiting’ maar weer eens van stal.
‘Ontkennen van de holocaust, haatzaaien of beledigen van groepen in de samenleving moet niet langer strafbaar zijn. Dat vindt de VVD’.
Haatzaaien is al jaren niet meer strafbaar, Rutje. Kijk bijvoorbeeld naar ellendelingen als Fawaz en Mo Rabbae. De laatste trok zelfs een gelijkenis tussen Wilders en Hitler.
‘Haatzaaien’ is alleen strafbaar als je uit Venlo komt en blond haar hebt.

Enfin, terwijl er ten tijde van de Holocaust zes miljoen Joden zijn omgebracht, de blikken Zyklon B niet aan te slepen waren, Joden aan vleeshaken werden opgehangen en soms zelfs nog levende baby’s in de verbrandingsovens werden gegooid, komt Markie Mark Rutte met de stelling dat de verschrikkingen in de vele vernietigingskampen gerust ontkend mogen worden… Wat een totale lul.

MOET KUNNEN, aldus Rark Mutte.

Dit heeft totaal niets met de vrijheid van meningsuiting te maken, achterlijke nar. De Holocaust is een op zichzelf staand feit en heeft niets met wat voor mening dan ook van doen. Ontkennen van de Holocaust is niet alleen oliedom, maar ook nog eens zeer beledigend aan het adres van de Jood an sich.
Met de vaatdoekpolitiek van Rutte – want veeg maar gerust van tafel – veegt hij zo zes miljoen Joden onder het tapijt.

Mark, probeer es voorzichtig wat stapjes in de grote, boze buitenwereld te zetten. Dan kan je zien dat de vrijheid van meningsuiting – ik begin onderhand een afkeer van deze slogan te krijgen – sinds de moord op ene Fortuyn allang niet meer bestaat.
Cartoonisten worden bruut van het bed gelicht en een man als Wilders moet nederig knielen voor Vrouwe Justitia, omdat hij enkel en alleen waarschuwt en signaleert dat Nederland zo langzamerhand doorspekt is met een Dwingende, Barbaarse Woestijndoctrine.
Vrijheid van meningsuiting is alleen weggelegd voor mensen welke hier niet geboren zijn en een baard dragen. De overigen moeten gewoon hun grote mond houden.

Mark, blijf toch lekker onder moeders vleugels. Je maakt jezelf alleen maar belachelijk met je tenenkrommende uitspraken.

Laten we met z’n allen het bestaan van Rutte ontkennen, dus…

STEM PVV!

38 Reacties to “Rutte: ‘Holocaust mag ontkend worden’.”

 1. yeager Says:

  Eerlijk gezegd begrijp ik je opwinding over de uitspraak van Rutte niet, Boilingpoints.
  Want ten eerste, hoeveel gekken zullen er nou helemaal zijn om de Holocaust te ontkennen?
  Maar belangrijker, ik wens geen bevoogding door ErnSSt HirSSch figuren die mij voorschrijven wat ik mag denken en zeggen.
  Ik wil Mo Rabbae nog een grotere schoft dan Hitler kunnen noemen zonder van mijn bed gelicht te worden.
  Ik wil kunnen zeggen te hopen de overvalwagens nog eens door Nederland te zien rijden om de Mo Rabbaerdjes af te voeren.

  Like

 2. Boilingpoints Says:

  At heer Yeager: Mijn opwinding? Een publiek figuur als Rutte die doodleuk stelt dat je de Jodenvervolging mag ontkennen. Dat vind ik weer niet kunnen.
  Verder zijn er genoeg malloten die de Jodenvervolging ontkennen. Sommigen zitten zelfs op ’t pluche…

  Like

 3. yeager Says:

  @Boilingpoints.
  Het kunnen ontkennen van het bestaan van de Holocaust heeft het voordeel dat die malloten zich dan ongestraft kunnen blootgeven en je te weten komt wie die zwakzinnigen zijn.
  Radicale imams moet je ook niet verbieden. Laat die lui hun dwaasheid maar uitkramen, misschien dringt het dan ook nog eens door tot de botte hersens van het Paul de Leeuw klootjesvolk. Hoe meer en harder die Rabbaerdjes lopen te brullen, des te eerder zitten ze in een overvalwagen.

  Like

 4. multidifficulti Says:

  @yeager
  Ontkennen van de holocaust is vaak bedoeld om een nieuwe holocaust te legaliseren. In feite is ontkennen van welke bewijsbare genocide het opzettelijk en ongefundeerd krenken van de slachtoffers. Ieder vorm van genocide-ontkenning waarbij de genocide duidelijk aantoonbaar is zou strafbaar moeten zijn.

  In concreto betekent dit dat bij de aankomende verkiezingen maar mijn kont in de kribbe zal gooien en dus voor het eerste van mijn leven PVV ga stemmen. Hierbij dank aan Rutte die het mij wel erg makkelijk maakt omdat ik eigenlijk altijd op Ayaan stemde.
  Het democratische recht om op Ayaan te stemmem is mij ontnomen door figuren die over het algemeen maar wat graag de holocaust willen ontkennen.
  Als wraak op het mij ontnemen van mijn democratische recht om op Ayaan te kunnen stemmen zullen de potentiele holocaustontkenners dan maar moeten wennen aan het feit dat ik op mijn beurt de holocaustontkenners wat rechten ontneem.
  Mijn bloed begint aardig zijn boiling point te benaderen daar ik familie verloren heb aan die niet bestaande holocaust, en dan heb ik het uiteraard niet over de alcoholocaust.

  Like

 5. yeager Says:

  @multidifficulti.
  Het was allesbehalve mijn bedoeling om uw bloed aan de kook te brengen. Mocht ik u ongewild hebben gekrenkt, dan bied ik u mijn excuses aan. Ik meende dat freedom of speech een hoger goed is dan een verbod voor (een aantal?/de vele?) schoften die de Holocaust ontkennen. Ik meende dat nog maar weinigen met een duivel als bisschop Richard Williamson te maken wilden hebben (behalve de huidige Paus die voor geen cent te vertrouwen is). Laat er geen misverstand over bestaan. Door mijn grote liefde voor klassieke muziek heb ik door haar grote Joodse vertolkers de Joden zeer hoog. En afgezien daarvan, wie kan er geen bewondering hebben voor een volk dat zich na vele slachtingen, wederom omringd door vijanden, staande weet te houden. Wij Nederlanders kunnen daar een voorbeeld aan nemen!

  Like

 6. ad Says:

  Markske is een flapdrol

  Like

 7. multidifficulti Says:

  beste yeager
  Ik ben niet boos op U en U hoeft geen sorry te zeggen en begrijp wat U wilt zeggen.
  Maar laten we wel wezen, of alle en dan ook alle genocideontkenning verbieden inclusief ontkennen van de holocaust op armeniërs of iedere genocideontkenner hooguit de oren wassen.
  Mvg
  Multidifficulti

  Like

 8. NickN Says:

  @yeager
  Mensen die holocaust ontkennen zijn nazi…..

  Like

 9. Duplo Says:

  Van de Nederlandse politiek heb ik geen kaas gegeten maar dat u Rutte een achterlijke nar noemt neem ik met graagte aan.
  Echter heb ik de indruk dat u de verkeerde onnozelaar aanvalt, toch op het verkeerde moment.
  U zou Rutte bij deze dankbaar moeten zijn omdat een poco-politieker (VVD is toch een traditionele “democratische” partij?) het opneemt voor het vrije woord.
  Vrijheid van meningsuiting is vrijheid van meningsuiting, niet meer of minder.
  Als Turken de Armeense genocide mogen ontkennen, als er kwieten zijn die de aanslag op de WTC-torens mogen voordoen als een complot van Busch&co, als het IOC mag zwanzen dat dank zij de OS de mensenrechten in China zullen worden erkend, als… . Waarom mag een mafkees dan de holocaust niet erkennen?

  Hierbij twee bedenkingen.

  1 – Wat valt er te lezen in “Mein Kampf”? Is dit boek verboden omdat ik anders zou kunnen lezen hoe de huidige Europese dictatuur in elkaar steekt?

  2 – Verre van dat ik de verschrikking van de holocaust ontken maar ik heb mijn bedenking – mag dat misschien ook al niet? – bij het aantal vermoorde Joden. Steeds wordt daar een getal naar voor geschoven van 6 milljoen slachtoffers. Dat is zowat de huidige bevolking van heel Vlaanderen. Stel dat de afschuwelijke afslachting van Joden gestart is vanaf de eerste dag van de oorlog en pas gestopt is op de laatste dag. Stel dat de oorlog een volle 5 jaar duurde.

  Mag ik mijn bedenking hebben dat het mij onmogelijk lijkt om, reken en tel, 3.287 mensen PER DAG af te slachten, vijf jaar aan een stuk.

  Laat die, vooral Joodse, historici zelf eerst eens eerlijk wezen.

  Voor het overige kan ik u alleen maar bijtreden.
  Nederland: stem PVV
  Vlaanderen: stem Vlaams Belang

  Like

 10. 100%Moslim Says:

  Pfff, het zijn Joden. Alsof de Joden van nu zo aardig zijn. Ze komen in Palestina, alle mensen die daar vredig woonden uit hun huis, gaan ze er wonen. Wie er niet mee eens is gaat dood. Makkelijk dus. En dan janken over de Holocaust en de Hamas enzo. Ik weet niet of ze het door hebben maar ze zijn wel heel dom bezig….. Zomaar onschuldige mensen vermoorden. Als de Joden onschuldig zijn, zijn de Palestijnen engeltjes.

  Like

 11. yeager Says:

  Kom er maar in Maci met je begrip voor 100moslims.

  Like

 12. 100%Moslim Says:

  Wat ben jij garppig zeg….. Ik lach me kapot 😦

  Like

 13. 100%Moslim Says:

  En dan zeggen jullie nog dat wij moslims allemaal spellingsfouten maken…. Kijk eens hoeveel jullie er hebben ! ^o)

  Like

 14. lebuinus Says:

  Juist omdat de holocaust een niet te ontkennen feit is kan de ontkenning
  niet strafbaar zijn.
  Het enige probleem ofwel absurditeit is de vrijheid van godsdienst met
  dit gegeven kan namelijk alles geuit worden,voorbeelden ten over.
  Niet de heer Rutte gaat de fout in,maar de wetgever ofwel de tweede
  kamer om de vrijheid van godsdienst te handhaven.
  Daarmee de vrijheid in algemene zin te beperken.

  Like

 15. Ouwe Knoest Says:

  Zijn de Palestijnen engeltjes?
  Palestijnen zijn moslims.
  Komen engeltjes dan ook voor in de koran?
  Dachetnie!

  Like

 16. 100%Moslim Says:

  Let op je spelling: Dacht het WEL.

  Like

 17. leefbarbaar Says:

  Besten,
  vrijheid van meningsuiting wil niet zeggen dat je onbeperkt het verleden aan mag passen. Dat heet liegen; zie oude politiek.
  Vrijheid van meningsuiting wil zeggen dat je een mening mag hebben, een visie op de toekomst, een geloof, enz.
  Mark Rutte, de kneuterkleuter is hier zwaar door de mand gevallen.
  De zoveelste wanhoopsdaad van een partij, die zich middels verkiezingen aan het opheffen is.
  Stem PVV, doe ik ook.

  Like

 18. toetssteen Says:

  Gunst, Duplo geeft zelf het antwoord al op de implicatie van het woord genocide!
  Overigens zou het me niet verbazen dat Mark Rutte weer eens voluit in de val is getrapt van een, naar ik meen, een BNR journalist. U kent dat gezuig wel. En dan op het juiste moment de inkopper.
  @100% moslim
  Hoe hoog staat de teller eigenlijk? Zes miljoen? Denk het niet. Hoeveel raketten zijn er al weer afgevuurd? Na een overeenkomst….

  Like

 19. multidifficulti Says:

  “Pfff, het zijn Joden. Alsof de Joden van nu zo aardig zijn. Ze komen in Palestina, alle mensen die daar vredig woonden uit hun huis, gaan ze er wonen. Wie er niet mee eens is gaat dood. Makkelijk dus. En dan janken over de Holocaust en de Hamas enzo. Ik weet niet of ze het door hebben maar ze zijn wel heel dom bezig….. Zomaar onschuldige mensen vermoorden. Als de Joden onschuldig zijn, zijn de Palestijnen engeltjes.”
  Aldus 100% kotslim
  De “Palestijnen” zijn bepaald geen engeltjes 100% van de pot gerukt maar ik help je snel uit de dromen.
  Er zitten tussen de “Palestijnen” een flink aantal lieden die op zich geen Palestijnen zijn. Bijvoorbeeld de Doghmush Clan, zoals 100% van de pot gerukt kan zien komen ze uit TURKIJE en deze clan is wat het TURK zijn bepaald niet uniek in “Palestina” omdat er een stevige lading “Palestijnen” botweg turken blijken te zijn omdat het oude otomaanse rijk nou eenmaal Palestina geroofd heeft na de romeinen.

  “alle mensen die daar vredig woonden uit hun huis” is bepaald niet van toepassing hun huis is Turkije en zochten geluk in een stuk land waar duizenden jaren Joden HUN HUIS hadden maar verjaagd zijn door de romeinen.
  En of joden nou zou aardig zijn is niet van belang maar of joden meer recht hebben dan een paar gelukszoekers lijkt mij belangrijker, 100% volgepompt met haat.
  “Palestijnen” Engeltjes, die Dogmush-clan NEVER.
  <a href="http://www.vecip.com/default.asp?onderwerp=301Veel Palestijnen waren fout voor, tijdens en na WO2.
  Nog afgezien van het feit dat het palesteinse Jordanie ruim 80% van Palestina heeft gekregen en Israel 20 % van het oude vroeger 100% joodse Palestina heeft gekregen.
  Je praat 100% poep maar niet wie je de leugens verteld heeft, maar je hebt je huiswerk slecht gemaakt.

  Like

 20. multidifficulti Says:

  had moeten zijn Veel Palestijnen waren fout voor, tijdens en na WO2.

  Like

 21. Eline Says:

  @ Duplo 27-05-09 4 u. pm

  Misschien is er wel helemaal verkeerd geteld,en waren er in plaats van 6.000.000 maar 5.999.000 vermoorde Joden.
  Tja, dat zou toch kunnen,hè Duplo ?

  Like

 22. toetssteen Says:

  Multidifficulti, ik vind u nog te beleefd als u zegt dat de joden verjaagd werden door de Romeinen. In het jaar zeventig werd Jeruzalem een groot knekelhuis.

  Like

 23. 100%Moslim Says:

  Al zijn Palestijnen ook een beetje Turken, ze hebben daar gelukkig geleefd. Toen kwamen die Holocaust-Joodjes en ze moesten zogenaamd WEG. Als jullie zo VOOR de Joden zijn, laat ze dan in Nederland komen en hier hun ‘beloofde land’ geven. Dat zouden jullie ook niet leuk vinden, dat weet ik zeker. Jullie doen al moeilijk omdat er moslims in Nederland wonen, laat die Joden dan mar het hele land overnemen. Hoe voel je je dan? Precies zoals de Palestijnen zich nu voelen.

  Like

 24. multidifficulti Says:

  100% Bullshit
  Het zijn Turken die Palestijnen en hadden niet het recht om uiteindelijk land in te pikken van joden. Joden hebben daar langer en eerder gewoond en dus botweg meer rechten. Uiteraard mogen joden ook hier wonen als Nederlander en hebben wel last gehad van die Holocaust waarbij Palestijnen duidelijk mee hebben geholpen bij de genocide op joden. Op zich genoeg reden om wat meer respect te tonen voor joden, en volgens de joods wet ben ik joods. Het beloofde land is het land waar duizenden jaren joden hebben gewoond. De Palestijnen waren lijkenpikkers die na de romeinen als aasgieren het land inpikten nadat de romeinen het ingepikt hadden. Niks nobels aan die Palestijnen die gewoonweg Turken, Syriërs, Egyptenaren blijken te zijn. Geen imperialisme van moslims in Palestijnse/Joodse gebieden, terug naar Turkije, Syrië en Egypte en laat die Holocaust-Joodjes met rust.
  Je toont nu het ware gezicht van een moslim, pathalogische leugenaar, geschiedenisvervalser, facistiode vieze klootzak die je bent.

  Like

 25. 100%Moslim Says:

  Jij toont nu ook wat je zelf bent: Een scheldende, racistische Jood. Ík ben hier niet degene die scheldt. Al ben ik veel jonger dan jullie – dat is zo- gedraag ik me hier veel volwassener. Multidifficulti met je kinderachtige naam: Ga toch een leven zoeken op Google en laat mensen zoals ik die weer is gelijk hebben met rust. Zoals ik al heb gezegd teggen Ikkuh: Jullie kijken eerst naar onze ‘typfoutjes’ (geen spellingsfouten, wasnt iedereen kan wel is een typfout maken) , en als die foutjes er niet zijn gaan jullie schelden. Dat heb ik gezegd en dat komt uit. Er zaten namelijk geen fouten in mijn reactie, dus werd het weer schelden. Jullie zijn echt net kleine kleuters. Nee, zelfs die weten dat schelden fout is. Jullie hebben geen leven. Het enige wat jullie kunnen doen is hier racistische opmerkingen maken die eigenlijk helemaal nergens op slaan. Jullie zijn zielig en kansloos. Als jullie de Moslims zo diep haten, waarom zitten jullie dan meteen dom te doen als wij zeggen dat we iets tegen de Joden hebben? Dus Moslims haten mag wel, maar bij de Joden is dat weer eens erg en dit en dat. Weer een bewijs dat jullie en jullie meningen en reacties nergens op slaan. Jullie hebben blijkbaar allemaal het IQ van een omgevallen bierblikje.

  Like

 26. 100%Moslim Says:

  Ik heb me bedacht: Ik ga de Joden niet meer haten, omdat ik een Moslim ben en die moeten respect tonen aan iedereen, behalve aan mensen met zulk gedrag als jullie. Ooit op een dag, krijgen alle mensen de straf die ze verdienen, dus de Joden ook. Laat ze maar mensen vermoorden , dan wordt hun straf ook steeds zwaarder en zwaarder…..

  Like

 27. ikkuh Says:

  Hahahhaha men vriendin Sultan heeft helemaal gelijk!!
  Ik heb er niets meer aan toe te voegen

  Like

 28. ikkuh Says:

  En daar bedoel ik mee de Sultan waar jullie zo tegen waren.

  Maar ik ben het natuurlijk ook eens met men vriendin 100% moslim

  Like

 29. 100%Moslim Says:

  Sultan is ook iemand die tegen racisten is…. Net als ik en Ikkuh. Maar jah, jullie moesten haar weer is zo nodig bedreigen met de ”We gaan naar de poilitiee…..”truc. deze site is zelf illegaal omdat bhet discriminerend is. Dus…..

  Like

 30. yeager Says:

  “Rutte heeft een voorstel gelanceerd dat een uitweg biedt uit de impasse van de islamisering van onze rechtspraak. Wie de Holocaustontkenning opvoert als bezwaar tegen Rutte’s voorstel, terwijl de goede man duidelijk islamkritiek vrij baan wil geven, is een nuttige idioot en heeft geen clue inzake het belang van de zoveelste maatschappelijke clash veroorzaakt door de komst van de islam” (Het Vrije Volk/Bottehond/Rutte en de Holocaust).
  Ik vond het meteen al verdacht toen landverraderlijke partijtjes, de bitch Hallalsema voorop, tegen Rutte begonnen aan te schoppen.

  Like

 31. boilingpoints Says:

  At 100% dinges: Wij als derderangs Hollanders discrimineren al als we er openlijk voor uit durven komen dat we níet-moslim zijn.

  Nog een voorbeeld:

  Verder reis ik wel es met de tram. De controleur was zo brutaal om naar het kaartje van een Marokkaan te vragen…

  ‘Vuile kk-racist!’, sprak hij de controleur vriendelijk toe…
  Zo zie je maar weer, het woord ‘racist’ wordt te pas en te onpas gebruikt en heeft allang geen dekkende lading meer.
  Het leeuwendeel weet amper hoe je dit woord schrijft…

  Like

 32. boilingpoints Says:

  At Yeager: Fatima Halalsema piept wel anders als haar tweeling in de toekomst een verplichte, tweede Arabische voornaam toebedeeld krijgt…
  Dan zien we echt leuke effecten.

  Like

 33. multidifficulti Says:

  @100%moslim
  Jij beweert dat de palestijnen verdreven zijn door de joden uit Israel en dat is een gore leugen!
  In 1948 had de al eerder genoemde grootmo(e)fti van Jeruzalem het idee om samen met alle buurlanden van Israel alle joden de zee in te drijven.
  De Palestijnen in Israel liepen een beetje in de weg dus riep die grote lul alle “palestijnen” op om Israel te verlaten opdat hij de joden makkelijk de zee in kon drijven of vermoorden, naar Europa gaan was geen optie.
  De “palestijnen” gaven gehoor aan de fatwa van die teralomane gek (megalomaan is te zwak uitgedrukt) en verlieten dus VRIJWILLIG Israel.
  Toen de palestijnen wegtrokken kwamen er evenveel joden Israel binnen als er palestijnen vertrokken omdat ze geen leven hadden in de moslimlanden waar ze vandaan kwamen.
  De palestijnen verloren de gezamelijke oorlog met Israel maar de joden die uit islamtische landen vluchten lieten meer achter dan de palestijnen die dus niet weg moesten zoals jij met je gore leugenachtige haatzaaiende tong stelt. Jij probeert van de dader een slachtoffer te maken en van het slachtoffer een dader. Het was eerder een ruilverkaveling ipv de verdrijving, jij met je hypocriete achterlijke leugenachtige mind moet je diep schamen. Lees DIT en DIT en DIT eens. Palstijnen waren zijn en zullen de ergste nazi’s zijn. Nog erger dan de duitsers want die hebben hun fouten toegegeven en pogen het niet in de schoenen te schuiven van joden.
  Jij bent met je gore leugens nog erger dan een duitse facist.

  Like

 34. Hellen Says:

  @ Aanhang van het gezwel is-lam , hier nog een paar :

  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8487
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8504

  Like

 35. 100%Moslim Says:

  @ Multidifficulti, het zijn Palestijnen en geen Palstijnen en Duitsers schrijf je met een hoofdletter. Ik zit nog maar op de middelbare en mijn spelling is al beter. En dat schelden maakt me niet uit, aasngezien ik me er niet aangesproken door voel. En Palestijnen kunnen geen Nazi’s zijn want Nazi’s waren geen moslims, en moslims mogen geen mensen vermoorden. Wie dat doet is ook geen moslim. Maar ja, jij bent ook niet slim genoeg om dat te begrijpen…..

  Like

 36. multidifficulti Says:

  Als je als moslim geen mensen mag vermoorden dan was Mohammed goed fout, hij heeft de nodige medemens nader tot Allah gebracht.
  Khaybar vergeten? Medina vergeten?
  Die vent heeft 27 oorlogen gevoerd en is eerder een warlord dan een profeet.
  Je kan wel op de middelbare school zitten maar ik kom uit de techische hoek HTS(e) en mijn jeugd speelde zich af in de haagse Schilderswijk met het bijbehorende spraakgebrek.
  Ik kan mij niet voor de geest halen dat ik iemand aansprak op zijn slechte nederlands men moet zich wel verstaanbaar kunnen uiten en ben daar wellicht toleranter in dan jij.
  Palestijnen kunnen wel degelijk nazi’s zijn wat heet takfir is in weze ook een kwestie van übermoslims en untermoslims, of ken je het begrip takfir nou ook al niet.
  Palstijnen was een vertikking maar jouw stupide verhaal dat de palestijnen (ik schrijf de hele meuk in kleine letters en zeur niet ) vedreven zouden zijn is weerlegbare onzin om zodoende onnodig ophitsend tegen joden dan wel inwoners van Israel.
  Het was echt die grootmoeftie die zei dat de palestijnen moesten vertrekken, ooit zelfs bevestigd door een palestijn waar ik bij stond.
  En de palestijnen(inclusief grote aantallen Turken,…..) vertrokken opdat eerder genoemde dan zijn genocide alsnog kon uitvoeren.
  De palestijnen zijn door hun grootmoeftie mede schuldig aan een poging tot genocide die gruwelijk goed beschreven is in de geschiedenis en U zegt “En Palestijnen kunnen geen Nazi’s zijn want Nazi’s waren geen moslims, en moslims mogen geen mensen vermoorden” en da’s logica van een dronken aardbei. De nazi’s hadden een complete divisies met alleen maar moslims die claimden moslim te zijn. Maar ja, jij bent ook niet slim genoeg om dat te begrijpen…..
  Maar ik ben in ieder geval slim genoeg om onderstaande te mogen schrijven.
  Ing. Multidifficulti

  Like

 37. toetssteen Says:

  Was dat ook niet het geval voor de vijfdaagse oorlog Multi? Opzouten, want wij gaan dat beestje eventjes……., Ging wat fout. Wat me verbaast is dat de achtergebleven Arabieren die genieten van alle geneugten van de democratie, toch in de klauw van degene die hen voedt bijten. Je zou toch enig inzicht verwachten.

  Like

 38. Eelco Says:

  Ik wil er wel even op wijzen dat vrijheid van meningsuiting een gemakkelijk te roepen kreet is, maar niet zo heel gemakkelijk (ik zoek even naar de juiste formulering, dus val me hier niet op aan) als begrip te hanteren is.

  Grof gezegd heb je eigenlijk maar een mogelijkheid: Alles toestaan. Dat betekent dat iedereen moet kunnen zeggen wat hij vindt. Het alternatief is dat je mensen – wie moeten dat zijn – laat beoordelen wie wat zeggen mag. En dat is zeer gevaarlijk.

  Maar vervolgens: Wat is een mening? Iemand een christenhond noemen. Is dat een mening? Of gewoon een scheldwoord. En als je een mening ventileert (de leraar is een lul, Balkenende is een moordenaar), mag dat bepaalde consequenties hebben? Ik stel me zo voor dat een leerling die een leraar een lul noemt, straf kan krijgen.

  Mag een christen een homo een grote zondaar noemen? Waarom wel? Waarom niet? Mag je als mening hebben dat democratie een duivelsuitvinding is? Mag je als mening hebben dat Wouter Bos of Geert Wilders: a. geen mensen zijn, b. nog lager dan dieren zijn, en c. daarom gerust neergestoken kunnen worden?

  De schrijver heeft het over feiten. De Holocaust is een feit. Ik zou zeggen: Wie zegt dat? Ook dat is een mening. Een goed gefundeerde mening. Ikzelf twijfel er absoluut niet aan maar een keihard 100% bewijs is uiteindelijk niet te leveren. Het blijft altijd mogelijk te ontkennen.

  Zo gemakkelijk is het dus niet. Vergeet ook niet het volgende: Sommige mensen – of groepen mensen – zijn – bv. omdat ze macht hebben of nogal wat aanhangers – machtig. Als die een mening verkondigen wordt dat door een heleboel mensen die kwaad kunnnen aanrichten als zoete koek geslikt. Anderen hebben die macht niet. Mensen die veel macht hebben zouden dus eigenlijk veel minder te zeggen moeten hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: