‘Zo gaan we niet met elkaar om’, JP.

Landgenoten… Dacht u nu werkelijk dat onze gereformeerde Doofpotter Jan peter B. zijn verantwoordelijkheid nam of excuses aanbood inzake de smeulende Catshuis-affaire? Tuurlijk niet. Zoals het een goed Christen betaamt, slingerde hij gisterenavond maar weer es de drie ‘O’s de Kamer in:
onzorgvuldig, onjuist en onvolledig. Hij sprak uiteraard niet over zijn eigen persoontje, maar over de ambtenaren en de landsadvocaat die het nietsverhullende TNO-rapport geheim hebben gehouden.

Niet alleen de thinner van het schildersbedrijf heeft de brand in het Catshuis veroorzaakt, ook de zeer brandgevaarlijke, kurkdroge wandkleden zijn hier debet aan. TNO stelt dat dit materiaal de brand heeft ‘versneld en aangejaagd’ met een dode schilder tot gevolg.

Op de vraag of JP nog met excuses op de proppen kwam antwoordde de Zeeuwsche Ouderling doodleuk; aan excuses zit een juridische betekenis. Zegt hij hier nu werkelijk dat excuses maken eigenlijk te veel geld kost? Nu begrijp ik waarom sommige commenters op Elsevier al spreken over een narcistische, zelfingenomen huichelaar.

‘Zo gaan we niet met elkaar om’, Harry. Het zijn je eigen nietszeggende woorden.
De stelling van Balkenbrij: wormen, maden en verantwoordelijkheid nemen, prima, maar het mag niets kosten. De betrokken ambtenaren mogen overigens gewoon aanblijven, want Balkenbrij twijfelt niet aan hun integriteit en onderwijl duwt Balkenbrij het deksel van de Doofpot met alle kracht dicht als een BrEeZah-sletje die voor vertrek naar Lloret de Mar haar koffer niet dicht krijgt.

‘De SP vindt ook dat de landsadvocaat vervangen moet worden. GroenLinks en D66 willen disciplinaire maatregelen voor de betrokken ambtenaren’.

Balkenbrij antwoordde hierop: we moeten de ambitie hebben om dit hoofdstuk af te sluiten.
Ik had het al niet op gelovigen in het algemeen en gereformeerden in het bijzonder, maar we weten nu dat Ouderling Balkenbrij maar twee dingen hoog in ’t vaandel heeft staan: Macht en Geld. Echt typerend voor een gereformeerde als Balkenbrij.

Mogen wij ook nog even een reactie ontvangen over het feit dat de Amerikanen in Irak rijkelijk strooiden met verarmd uranium? Luister, daar werden en worden nog steeds menselijke monsters geboren die veel weg hebben van een mismaakte octopus, baby’s zonder ogen, baby’s met slechts één oog, waterhoofden en klompvoetjes. Ook bot en bloedkanker bij kinderen en volwassenen komt zeer veel voor.

Bush kreeg door ‘God’ ingefluisterd dat hij Irak moest binnenvallen en Balkenbrij huichelde vrolijk mee. De burgers moeten verlost worden van de weerzinwekkende Saddam en misschien heeft Irak wel chemische wapens… Er zijn nooit chemische wapens gevonden. Wel heel veel onschuldige slachtoffers met diverse soorten kankers. Veroorzaakt door het Land van de Onbegrensde Mogelijkheden.

Lekker makkelijk en goedkoop. Verarmd uranium is een afvalprodukt, dus gratis. Je kan er fijne munitie mee maken en slaat zich overal doorheen. De vuile Bush gooide vuile bommen op Irak. Omdat de burgers in Irak een beter leven verdienden… Saddam is nu toch geruimd? Wat zeur je nu!

Die talrijke kankerpatiënten, mismaakte baby’s zonder toekomst en andere menselijke gedrochten betalen de rekening.

Kom es met je scherpe veroordeling, Harry, of ben je daar te schijterig voor?

Advertenties

2 Reacties to “‘Zo gaan we niet met elkaar om’, JP.”

 1. toetssteen Says:

  U heeft daar een zaak van belang BP. De zaak van die zogezegde schone wapens die zoveel ellende veroorzaken, speelt al sinds de Vietnamoorlog.
  Maar laten we niet de mensen in onze eigen gelederen vergeten die onbeschermd werkten met de meest gruwelijke zaken. Triest.

  Like

 2. Vikingdread Says:

  Je slaat de spijker weer keihard op de kop. De hypocrisie van JP maakt me misselijk. Wat een achterbaks weekdier is die kerel toch!

  Tijd voor nieuwe bezems die schoon vegen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: