Declaratiegdrag bewindslieden bekend.

Landgenoten… Wat zijn dit voor Engelse toestanden? Gaan onze bewindslieden nu ook al van alles declareren? Vandaag werden we op de hoogte gesteld van het declaratiegedrag van onze ministers en laten we es een kijkje nemen wat er zoal van de belastingbetaler gestolen is:

– Wouter Bos liet zijn zonnebril argeloos slingeren en declareerde een nieuwe RayBan van € 113.-
– Guusje Nadorst plunderde de minibar in Hotel New York: € 200.-
– Camiel Eurlings (Files.) logeerde in het Kurhaus omdat zijn dienstwoning opgeknapt werd: ruim € 1700.-
– Jet Bussemaker ging gezellig een avondje naar ’t toneel (€ 44.20.-) en gaf de reisbegeleidster een cadeautje. (€ 21.90.- aan babyrotzooi.)
– Koenders geeft zijn chauffeur regelmatig vrijaf en belt vervolgens een taxi. (De chauffeur heeft immers een snipperdag, hij moet wel.) Kosten: € 240.-
Ab klink koopt een omvormer (12 volt –> 230 volt) Kosten: € 44.95.-
En zo kunnen we nog wel even doorgaan, landgenoten.

Er leven mensen in Nederland die geruime tijd moeten sparen om een avondje uit te kunnen.

Even terug naar Wouter B. Meneer is al ziende blind, maar vond het toch nodig om zijn gezichtsveld nog verder te verduisteren middels een hippe RayBan. Omdat een minister van Bankzaken uiterst slordig met zijn spullen omgaat, moet Jan Modaal de knip trekken.
Al met al staat de tellert nu op zo’n € 15.000 and counting. De nu bekend geworden declaraties zijn natuurlijk een topje van de ijsberg. De Telegraaf eist openbaarmaking van alle declaraties van de kabinetsleden, maar krijgt geen inzage in de creditcarduitgaven. Het een en ander kon het imago der politicus wel eens schaden… Het grootste deel van de rekeningen blijft dus onbekend. Rekent u maar dat er nog veel meer dubieuze declaraties aan het licht komen, maar voorlopig blijft dit belastinggeld ‘onder de radar’, zoals het in ‘sGraaienhage zo mooi heet.

Ouderling Jan-peter heeft de afgelopen jaren helemaal niets gedeclareerd, maar deze man heeft zich in korte tijd zo ongeloofwaardig gemaakt dat vroeg of laat ook zijn declaratiegedrag boven tafel komt.

Ook over het inhalige graaigedrag van Fatima Halalsema horen we nog niets. Naar verluidt zal ze op termijn haar dozijn soja-frikandellen declareren. Ze eet ze overigens niet op. Wat ze er wél mee doet, laat zich raden.

Ik heb het in een andere context al eerder geroepen: deze mensen schamen zich werkelijk nergens voor. Men gaat op kosten van de belastingbetaler lekker uit in eigen land, men gaat es een toneelstuk aanschouwen, men koopt es een hip zonnebrilletje, men slaapt es een nachtje op een twijfelaar en wat dies meer zij. Wel weer toevallig dat er veel PvdA-ers genoemd worden… Dit soort foutlinxe creaturen creëren een luxe leventje voor zichzelf, het liefst over de kapot gewerkte ruggen van de inmiddels morrende belastingbetaler.

U zit nog volkomen ontspannen achter uw PC? Check dit even uit:

Tien Marokkaanse moskeeën in Amsterdam krijgen 112.000 euro subsidie van de gemeente om aan hun imago te werken.

Prettige dag!:

Advertenties

2 Reacties to “Declaratiegdrag bewindslieden bekend.”

 1. leefbarbaar Says:

  Het kan niet op.
  Alle Finnen werken al jaren aan hun imago en met succes.
  Iedereen weet dat het vaak criminelen zijn.
  Daar hoef je toch geen geld tegenaan te gooien?
  Ze kunnen beter hun gedrag verbeteren, maar ook daar moet geen belastinggeld voor nodig zijn.
  Weg met de PvdA.

  Like

 2. toetssteen Says:

  Wie weet wil JP wel van een aantal mensen af, moet je natuurlijk wel zelf schone handen houden. Slimme man hoor onze premier.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: