Bekeersel Helma Frens vertelt.

Salaam Broeders,

We schrijven het doorgaans o zo rustieke Elspeet. Hartje Veluwe en staat alom bekend als het epicentrum van de biblebelt. Het Oud-Hollandsch gezegde ‘een vreemde eend in de bijt’ is hier zeer zeker van toepassing, want de streng-gereformeerden aldaar kampen momenteel met een afvallige tiener. Alhoewel zij een strikte refo-opvoeding genoten heeft, is deze troela bekeerd tot de islam. Mevrouw gaat tegenwoordig door het leven als moslima in vol ornaat.

We schrijven Helma Frens, landgenoten. Het Grristelijke geloof gaf haar niet langer wat ze nodig had, dus zat er maar één ding op: bekeren tot de woestijnreligie waar het vandaag de dag allemaal om draait in Nederland.
Een ‘goede vriendin’ – ook een bekeersel – moedigde haar aan en een paar maanden geleden was daar de grote dag: Vanaf nu zouden ze de hoofddoek gaan dragen en allah zag dat het goed was.

Sindsdien wordt Helma de hel in gescholden door de locals aldaar: Ze noemen me broodje shoarma en jihad, maar ik voel me gelukkiger dan ooit
Ondanks de vele ruzies met haar ouders, mag ze het kopvod ophouden en dat in Elspeet.

En dan nu de ‘shahadah’. Eerst dacht ik dat dit het geluid was van iemand die moest niezen, maar waarbij dit uiteindelijk toch niet lukte met een onbevredigd gevoel tot gevolg. Maar na telefonisch contact met een imam – werkzaam bij de Overheid – kwam ik tot de conclusie dat dit de geloofsgetuigenis en eerste zuil in de islam betekende… Ik weet ‘t, ik ben ondermaats geïntegreerd.
Normale mensen zoals u en ik spreken gewoon over een malle toverspreuk, maar dat hou je toch met die domme Wilderianen.

Nog even terug naar dat shahadah-gebeuren. Een – hoe verrassend – marokkaanse vriendin meldde het verse bekeersel dat ze beter op kon schieten met het uitspreken van deze vloek, want als je morgen sterft, sterf je in ieder geval als moslim.
Dit 17-jarige meisje is natuurlijk geronseld door haar ‘vriendinnen’. Niemand bekeert zich geheel vrijwillig tot een religie wat onderwerping, vrouwenonderdrukking en andere onzuivere kenmerken hoog in het vaandel heeft staan. Je zou wel gek wezen.

Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen!, riep mijn oma vaak in een radicale bui, dus voor mij rijst hier de vraag: Ziet dit bekeersel haar ouders en verdere familieleden nu als ‘ongelovigen’? Het bekeersel is immers van mening dat er slechts één geloof bestaat…

Tot morgen!

Advertenties

8 Reacties to “Bekeersel Helma Frens vertelt.”

 1. tristan Says:

  Ach, ieder zijn hobby en er is in dit land nog steeds Godsdienstvrijheid.

  Maar dit type bekeerlingen die plotseling het licht hebben gezien en bereid zijn om alle schepen achter zich te verbranden zijn makkelijke prooien voor de radicale baardmannen.

  Het schijnt dat er in ons land een aantal van dergelijke creaturen vrij rondlopen.
  In eigen land niet meer welkom en vaak uitgezet als zijnde een gevaar voor de Staat kunnen ze in Nederland ongestoord en vaak ook nog gesubsidieerd naar hartelust inspireren en ronselen voor ‘uitverkoren praktijken’

  Mocht deze Helma onverhoopt in contact komen met zo’n haatbaard dan is de mogelijkheid niet geheel uit te sluiten dat zij gaat radicaliseren in haar ijver om als goede moslim te mogen sterven.

  En dat noemen wij geen onschuldige hobby meer…

  Like

 2. Ray-van-angeltjes Says:

  Ik weet niet of jullie gehoord hebben dat uit de gevangenis van Brugge vorige week 3 topgangsters ontsnapt zijn, uiteraard marokkaanse broeders. Zij werden opgepikt op de gevangeniskoer door een helikopter. Deze was geregeld door een “verloofde” van een van de ontsnapten : een bekeersel, zoals jullie dat noemen. Een Antwerpse troela die zich het hoofd op hol had laten brengen op school en tot de godsdienst van de vrede was toegetreden. Voor enkele jaren was zij te zien op de Vlaamse Televisie in een reportage over nieuwe moslims. Toen hoorde je haar devoot en vroom praten over “vrede en rust”.

  Identiek aan het geval dat jullie beschrijven.

  Wat zich in West-Europa afspeelt de laatste jaren, is een nooit geziene vorm van zelfvernietiging. Gelukkig zijn er nog blogs en websteks zoals Boilingpoints die waarschuwen. De vraag is : wie luistert nog ?

  Like

 3. Ouwe Knoest Says:

  Awel dit is toch superbe dat je hier zo maar moslima kan worden zonder door de familie en dorpsgenoten omgebracht te worden in naam van “Onze Lieve Heer”.

  Like

 4. Broeder van Helma Frens Says:

  Tegen onze zuster in Elspeet willen wij zeggen:

  “Beste zuster, wees standvastig want jij bent op het Ware Pad. Zij willen het Licht van Allah doven met hun monden, maar Allah vervolmaakt zijn Licht, ook al schuwen de ongelovigen het.

  Moge Allah jou bijstaan, jou tot een voorbeeld voor anderen maken en jouw dorpelingen naar de Islam leiden.”

  Like

 5. Mohamed Sabbar Says:

  O mensen toch laat een ieder in zijn eigen waarde dat is de enige weg tot werderzijdse respect, dat geldt natuurlijk voor iedereen.

  Like

 6. Mohamed Sabbar Says:

  Geachte lezers,
  Geen enkel mens is op deze aarde perfct, waarom wordt altijd gezegd zie die moslims doen dit en dat.
  Vaak komt het door dat veel niet Moslims weinig of niets van de Islam weten.
  Mocht er iemand (Moslim) iets gedaan hebben dan wordt dat toegeschreven aan de Islam, wel neen dat is fout.

  Mensen moeten elkaar respecteren en met elkaar communiceren anders weet men niets van elkaar en dat brengt vaak angst en onbegrip naar elkaar.

  Mensen die geloven weten dat hij of zij veilig zijn, alles is in handen van God de almachtige.
  Groetjes enj een fijne dag.

  Like

 7. toetssteen Says:

  Nederland is nog steeds een seculier land. Geloof hoort thuis achter de voordeur of geloofsdeuren. Weinig of nauwelijks kennis, het doet er niet toe.
  Elkaar respecteren kan, maar dan wel als men speelt volgens de spelregels, de regels van het gastland.

  Like

 8. Mohamed Sabbar Says:

  Oke mee eens.!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: