Leuk: De kwikdamp-lamp komt!

Landgenoten,

Vanaf heden is het weer wat ongezelliger geworden in Nederland. De kalender wijst 1 sept. aan en dat betekent het einde van de matte gloeilamp en de peertjes van 100 Watt.
De milieu-activisten met als boegbeeld Yakkeslien Cramert, hebben hun zin gekregen. Men wil ons doen geloven dat de gloeilamp een energievretende lichtbron is, dus doei gloeilamp en hallo spaarlamp. Ook zou de spaarlamp beter zijn voor het milieu…

Da’s vreemd. Een kapotte spaarlamp moet verwerkt worden als klein chemisch afval. Een gloeilamp daarentegen niet. Dat komt omdat een spaarlamp afgeladen is met kwikdamp. Een zwaar metaal wat in het milieu schade aanricht, of erger: in de voedselketen terecht kan komen.
Daar horen we de jubelende Yakkeslien Cramert niet over.

Na wat research weten we nu dat kwik ook vervangen kan worden door xenon. Een edelgas dat niet giftig is, maar geleidt minder efficiënt dan kwik. Dus kost een lamp met dit gas weer meer energie…

Verder geeft deze opgevouwen TL-buis een zeer onprettig licht, omdat het slechts een deel van het spectrum kan weergeven en creëert zelfs een magnetisch veld. Een magnetisch veld waar onze ‘miljeu-fanaten’ zo angstig van werden. Straling uit uw PC, uit uw fokking Iphone, uit uw TV, uit uw dildo en uit uw gourmetstel. Het was tot voor kort levensbedreigend, als we deze boomomhelzers moesten geloven.

Tevens is de spaarlamp op het toilet onbruikbaar. Dingetje moet eerst voorgloeien en opstarten en ondertussen loopt het u al dun door den broeck.
Veel in en uitschakelen van deze lamp verkort de levensduur aanzienlijk, dus zullen mensen geneigd zijn om de lamp dan maar te laten branden. Weg besparing en u wordt de hele dag getrakteerd op ongezellig licht. Uw visite blijft weg, maar dat is weer ten gunste van uw biervoorraad. Dit is het enige voordeel van deze lamp.

Even serieus. Mocht u zo’n kwikbom uit uw handen laten vallen, aarzel dan niet. Vrouwen en kind’ren eerst in veiligheid brengen en bel 112.
Mannen in witte pakken zullen deze chemische rotzooi voor u opruimen.
Of hier al een subsidiepot voor bestaat, valt te betwijfelen.

Nogmaals, kwik is een zwaar metaal en kan uw ongeboren kind schade toebrengen!

Hamsteruh!

Preventief

Advertenties

Eén reactie to “Leuk: De kwikdamp-lamp komt!”

 1. lebuinus Says:

  Leuk stukje,vooral Yakkeslien Cramert is leuk.

  Dat hele gloeilampen gedoe is waanzin.
  Er is maar een ramp OVERBEVOLKING en vooral
  in de derde wereldindustrie moet deze explosie
  worden gestopt.
  Het zal wel weer politiek incorrect zijn,maar voor
  de gutmensch is de waarheid niet acceptabel,dus
  verlegd men het probleem naar de gloeilamp.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: