Hermann von Veen: PVV = NSB.

hermann_von_VeenLandgenoten,

We hebben weer een Wilders-basher in ons midden: Hermann von Veen.
Deze malle clown vergelijkt de PVV met de NSB. Daarmee wordt de PVV-kiezer weer automatisch als NSB-er aangeduid, maar dat zijn we intussen wel gewend.
Tijdens een herdenking van de val van de Berlijnse Muur waarschuwde Hermann voor het gevaar dat Wilders heet. Blondie is namelijk een gevaar voor de democratie.
Deze Linkse Uitroep in tegenwoordig razend populair en Hermann lift graag mee met de anti-Wilders-karavaan.

Gezien de domheid van deze harlekijn, hoeven we absoluut niet boos te worden op deze von Veen. De NSB dweepte met de vijand, iets wat je anno 2009 vaak ziet bij Foutlinksen, dus de vergelijking slaat als een tiet op een stoeprand.
Maar goed, Hermann is dus tegen de PVV. Dat mag.
Dan is Hermann ook tegen het buiten de deur zetten van criminelen uit achtergebleven gebieden, voor Barbarij als eerwraak en meisjesbesnijdenissen, voor harde criminaliteit gepleegd door veelal Marokkaanse makaken, voor sluiting van gevangenissen en vult u maar aan.

We kunnen Hermann plaatsen in het rijtje oude, afgeserveerde cabaretiers, waar ook een Linkse Zuurpruim als Freek de Jonge deel uit maakt. Men hoort de PVV-klok steeds harder tikken en alhoewel het inmiddels over twaalven is, vinden dit soort lieden het verstandig om de NSB er maar weer es bij te halen. De arme drommels.

Wij krijgen inmiddels overal blauwe plekken van deze Hermann en als we konden toveren, was hij al uit ons gezichtsveld verdwenen.

‘In 1999 kreeg hij uit naam van de Duitse Bondskanselier het Verdienstkreuz am Bande des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland vanwege zijn bijzondere bijdrage aan de Duits-Nederlandse verhoudingen.’ [Bron Wikipedia.]

En vandaag vergelijkt hij de PVV met de NSB…

Advertenties

180 Reacties to “Hermann von Veen: PVV = NSB.”

 1. Hans Says:

  Volkert van der Graaf zal wich wel weer gesterkt voelen in z’n cel met de opmerkingen van Hermann von Fein. Maar het duurt (gelukkig) niet lang meer voordat Volkert weer eens gezellig met ons allen op stap kan buiten de gevangenismuren las ik op http://www.volkertvandergraaf.com Er staat daar een kokje aarop je kan zien hoe lan dat nog duurt. Misschien wil Hermann ook wel mee met een paar Hollanders

  Like

 2. s f hoekstra Says:

  van Veen hoort inderdaad in het rijtje van oude afgeserveerde cabarettiers thuis , dit rijtje is samen te voegen met een rijtje half vergane politici als Dijkstal , ûs Doekele , van Tijn enz.. Toch wel fijn voor der Hermann om weer wat aandacht te krijgen , liever negatieve dan géén aandacht zal hij gedacht hebben. Om bij de herdenking van de Muur de PVV te noemen duidt op ernstige intellectuele tekortkomingen , of had hij hem om ?!

  Like

 3. Reginald Says:

  Goede reactie.

  Alleen begrijp ik niet waarom het ironisch is wat Herman van Veen het Verdienstkreuz heeft gekregen te maken heeft met zijn opmerking voer PVV en NSB?

  Wil je zeggen dat er een verband is tussen Nazi’s en het Verdienstkreuz.

  Andere ontvangers van het Verdienstkreuz zijn bijvoorbeeld: Simon Wiesenthal en Nelson Mandela. Hebben zij dan ook met de nazi’s te maken hierom?

  Like

 4. lebuinus Says:

  De gristenhond van Veen heeft jaren geleden
  met zijn zeikliedjes o.a. je-zus kan over het
  water lopen enz, al velen verveeld.
  Op HVV een goede bijdrage H.Numan betreft:
  het Veenlijk !
  Het jachtseizoen is begonnen,er zullen nog
  vele incompetente klootzakken volgen.

  Like

  • Reginald Says:

   “Op HVV een goede bijdrage H.Numan betreft:
   het Veenlijk !
   Het jachtseizoen is begonnen,er zullen nog
   vele incompetente klootzakken volgen.”

   Je bedoelt dat extreem rechts de handschoen oppakt en tot vergelding overgaat?

   Like

 5. Carel Says:

  Triest, heel triest dat ze mensen voor NSB-er gaan uitschelden als ze geen argumenten hebben. D66 en de PvdA doen dit ook omdat ze voor hun eigen standpunten blijkbaar geen aanhang meer kunnen vinden. Het Nederlandse volk wordt grof geschoffeert en moet opdraaien voor fouten die anderen vanachter hun bureau hebben gemaakt.

  Like

 6. Jan Says:

  Het blijft moeilijk te accepteren voor de PVV-ers dat ze een NSB-achtig figuur blind volgen. Democratisch gehalte van nul komma niks en dan nog ontkennen dat er vele vergelijkingen te maken zijn met de NSB van weleer. Ik zou zeggen, wees trots op waar je achter staat en piep niet als je in een bepaalde hoek wordt gedrukt. De PVV-ers waren er heer en meester in maar helaas voor de PVV-ers worden jullie nu zelf ook in een zeer goed passend hokje geplaatst. Maar wat maakt het uit? Blijf achter jullie fuhrer staan en je hoeft je niet druk te maken. Het gelijk is aan jullie kant als ik jullie mag geloven. Dat het grootste deel van de Nederlandse bevolking niet achter jullie leider staat is een gegeven. Leer ermee leven zou ik zeggen.

  Like

  • sjors b Says:

   @Jan, jij bent echt van de pot gerukt.
   Hoe kom je aan die idiote wijsheid van een Nsb achtig figuur, volgens mij ben je een simpele snoterbel die niet weet waar hij het over heeft.
   En dan je vergelijking met de fuhrer, geef je echte naam en je hangt.
   Het is toch wekelijk onbestaanbaar war voor idioten en dwazen dit bananenlan arm is.
   Gebruik wat minder geestveruimmende middelen.

   Like

  • bert Says:

   welJan, jij bent echt van de pot gerukt.
   Hoe kom je aan die idiote wijsheid van een Nsb achtig figuur, volgens mij ben je een simpele snoterbel die niet weet waar hij het over heeft.
   En dan je vergelijking met de fuhrer, geef je echte naam en je hangt.

   ik begin ook aan de NSB vergelijking te denken, altijd meteen dreigen als je een afwijkende mening hebt.

   Like

 7. Iris Says:

  Even allemaal opletten graag alvorens te kakelen als kip zonder kop.

  De PVV doet geen mensen kwaad; nee – de Jood is vervangen door de Moslim
  PVV is een andere partij; nee – bij de NSB was ook geen stemrecht
  Wilders is anders; nee – de dictator bij de NSB (Mussert) is vervangen door Wilders
  Dit zijn andere tijden; nee – er is ook nu een economische crisis en we hebben een kwade element (Moslim) in onze maatschappij nodig

  Jullie denken echt dat de mensen in de jaren 30 door hadden op wat voor foute rotzooi ze aan het stemmen waren…? Nee, daar kwamen ze jaren later en veel ellende later pas achter.

  ps. Carel: heb je gezien hoe de aanhang van D66 is gegroeid? Wilders is er zelfs van overtuigd dat het aan hem te danken is dat D66 zo groeit. En verhip, ergens heeft hij gelijk. Er zijn tenslotte ook een hele zooi Nederlanders die straks niet willen zeggen dat ze het niet wisten. Dat zijn wakkere mensen die de geschiedenis kennen en geen deel willen uitmaken van een potentieel nieuw stuk geschiedenis waarin Joden… oeps, Moslims de gebeten hond zijn en schuldig worden bevonden voor alles wat er fout is gegaan. Dus argumenten TEGEN de PVV zijn er genoeg.

  Like

  • Thijs Says:

   De NSB/Mussert had niks tegen Joden; kwam pas onder de Duitse invloed naar voren. En Wilders zegt niks tegen moslims te hebben, maar de Islam.
   Het is juist ook Wilders argument dat de ideologie van de Islam niet samengaat met de democratie. Dus: Wilders is én niet racistisch én niet extreem-rechts.

   Ik heb ook geen indicatie dat Duitsland binnenkort de oorlog gaat verklaren aan de wereld en een (neo)nationaal-socialistische ideologie wil verbreiden.

   Kortom: keep on dreaming.

   Like

   • jasper Says:

    Nee, de NSB had niets tegen de joden…..
    Maar toen het gevraagd werd door de opperfuhrer deden ze van harte mee….

    Vul in alle uitingen van geert Joden in voor moslim en jodendom voor islamisme en hij is in ene vervolgbaar…

    What`s the difference…

    Like

 8. Joop Says:

  Als je Mein Kampf met de Koran mag vergelijken, dan mag je ook de PVV met de NSB vergelijken. En Wilders een gevaarlijke gek vinden. Vrijheid van meningsuiting, weet je wel.

  Like

  • leng Says:

   Jij moet je tering kop houden.Je weet niet waar je over praat mieren neuker.

   Like

   • elsje Says:

    nee zeg jij bent beschaafd! Of weet je niet wat dat is?

    Like

   • Michael Says:

    Volgens mij ben jij niet helemaal goed bij je hoofd Leng. Beangstigend al die personen die onder Wilders’ vlag denken iedereen met een andere mening uit te kunnen schelden. Zeker ook een mail gestuurd naar Van Veen? Misschien moet je met je hoofd eens uit dat zand komen en rond kijken hoe de werkelijke wereld eruit ziet.

    Like

 9. in shock Says:

  Lezen jullie wel..?? Jullie zijn zelf ook aan het discrimineren hoor.
  Ja, er zijn dingen die ik ook niet helemaal snap van de Islam, maar dat betekent niet dat het een slecht geloof is en dat de Koran verboden moet worden of dat wij (als niet Islam-gelovigen) ons moeten gaan bemoeien met dat geloof.
  Iedereen weet zelf wel wat goed voor ze is. Waar er twee kijven, zijn er twee schuld. Marokkaanse criminelen? Ja, ze worden hier altijd gezien als ‘de buitenlanders’. Vind je het gek dat sommigen dan in opstand komen?? Iedereen zegt maar ‘Wilders discrimineert niet’. Wat doet hij dan?? Hij lijkt inderdaad op Hitler hoor. Verander het woord ‘Islamieten’ maar eens in joden en kijk dan hoe het klinkt wat hij zegt. Omdat de 2e WO zo erg was, wil niemand het horen, niemand wil worden uitgemaakt voor een ‘discrimineel’. Maar Wilders zegt dingen die ECHT 100% discriminerend zijn hoor en die nergens op slaan, zoals die hoofddoekjes tax (WTF?!) en dat verhaal over Kinderen voor Kinderen. Belachelijk. Er zijn dingen die hier veranderd moeten worden, maar waar Nederland voor staat is tolerantie, maar de laatste tijd is DAT ver te zoeken hier. En ik schaam me daarvoor gewoon voor mijn eigen land.

  Like

  • cor veenbrink Says:

   Eindelijk iemand die zijn verstand gebruikt (In Shock) en niet zoals al zovelen die zijn/haar frustraties in het dagelijkse leven spuit op goed bedoelende mensen die toevallig een hoofddoekje dragen of een ander kleurtje hebben of een andere religie. Tuurlijk criminelen ongewis ras etc. moeten keihard aangepakt worden, dat staat buiten kijf.

   Like

  • Thijs Says:

   @in shock:

   Ik snap ook niet waarom de Koran verboden moet worden. Als dat zou gebeuren, waarom de Bijbel en de Thora niet? De hoofddoekjes tax is ook tamelijk dom van Wilders. Maar tegelijkertijd zet het je ook tot nadenken. Het dragen van een hoofddoek kan integratie tegenwerken en doet dat ook in zekere mate. Burka’s al helemaal. Waar leg je de grens tussen vrijheid en dat wat maatschappelijk gewenst is?

   Constateren is niet het zelfde als discrimineren. Als bijvoorbeeld de Marokkaanse jeugd ergens voor problemen zorgt, dan kun je dat toch niet zomaar omdraaien, alleen maar omdat we in Nederland ´tolerant´ moeten zijn en buitenlanders zeker niet aangewezen mogen worden als ‘criminelen’? Dat vind ik absurd.
   Elke generatie heeft z’n problemen. Over een paar generaties is de heibel waarschijnlijk wel voorbij als alles goed geïntegreerd is. Je moet als land wel bedenken welke sociale moeilijkheden grote groepen minderheden uit totaal andere landen met zich mee kunnen brengen. Je kan alles wel gooien op tolerantie en vrijheid en ze praktisch uitnodigen, maar voor hetzelfde geld ben je de maatschappij heel goed aan het ontwrichten waardoor juíst extreme opvattingen kunnen ontstaan.

   Wat ik ook absurd vind is de vergelijking met Hitler en de Tweede Wereldoorlog. Ik heb niet gehoord van Wilders dat het ‘Islamitische ras’ uitgeroeid moet worden. Daarnaast zijn wij geen land met een complex uit het verleden dat ervoor zorgt dat wij de oorlog aan de wereld gaan verklaren. En de hele situatie in de wereld is anders. De hele vergelijking loopt mank; ja er zijn misschien een paar dingen die op elkaar lijken, maar ontelbare dingen die anders zijn.

   Like

 10. lebuinus Says:

  @ Jan,

  Groot gelijk, nog even het kalifaat Hollandistan is een feit.
  En juist dit gegeven is te danken aan de NSB mentaliteit
  van de wegkijkers a-la Pechthold c.s..

  Like

 11. in shock Says:

  “Jullie denken echt dat de mensen in de jaren 30 door hadden op wat voor foute rotzooi ze aan het stemmen waren…? Nee, daar kwamen ze jaren later en veel ellende later pas achter.”

  –> Precies, Iris. Wilders weet precies de juiste snaar te raken, vooral in grote steden waar veel ‘buitenlanders’ (ik vind dat woord niet kunnen want iedereen die hier woont is Nederlander) wonen en criminele dingen gebeuren.. en ja, veel dingen moeten hier veranderd worden maar wat hij doet is gewoon een geloof en mensen die daar in geloven aanvallen en bepaalde bevolkingsgroepen. Zover ik weet, is dat discriminatie.
  Toen de 2e kamer hem vroeg of keppeltjes verboden moeten worden (toen hij over de hoofddoekjestax begon) wist hij niet wat hij moest antwoorden, want nee, dat hoefde dan weer niet. Waarom niet?? Hij discrimineert overduidelijk. En daarnaast, hij wil macht en hij weet dat er met deze uitspraken en het aanvallen van de Islam, macht te verkrijgen is omdat, zoals ik net zei, veel mensen een soort van ‘bang’ zijn en wat gedaan willen hebben tegen de criminaliteit.
  Maar snapt dan niemand dat door zulke dingen te zeggen, de ‘buitenlanders’ zich juist helemaal niet thuis voelen hier en zich JUIST gaan tegenzetten tegen de ‘Nederlanders’..???

  Like

 12. Frits Says:

  Iris moet toch haar geschiedenisboekjes weer eens inkijken, dan zullen haar de verschillen duidelijk worden. Waar is ze trouwens bang voor? Zie hoe het met de NSB is afgelopen: politiek nooit een poot aan de grond gehad, na de oorlog roemloos verdwenen.

  Like

 13. Blabla Says:

  ^^ Frits, het gaat om iets heel anders. Het blijft een feit dat deze situatie gewoon veel op de situatie van Hitler lijkt.

  Like

 14. hans Says:

  Weer zo’n linkse haatzaaier. Schoenmaker blijf bij je leest. Gelukkig is het maar een clown, je kan hem niet serieus nemen. Maar ik ben wel bang dat er weer zo’n folkert van de graaf opstaat.

  Like

  • Reginald Says:

   “maar ik ben wel bang dat er weer zo’n folkert van de graaf opstaat.”

   Daar heb je gelijk in, iemand die stelselmatig en jarenlang een groep mensen, (of het nu moslims, Joden, Belgen, Duitsers, Molukkers, ……., Ajax supporters) beledigt loopt het risico dat er een of andere gek op staat en dat doet waarvoor wij allemaal bang zijn.

   Like

 15. Hera Says:

  Herman van Veen : PVV = NSB….Hij kreeg het Verdienstkreuz der Bundesrepublik Deutschland vanwege zijn bijzondere bijdrage aan de Duits-Nederlandse verhoudingen.’ Ja ja, destijds had hij een verborgen sexuele relatie met prinses Irene von Lippe Biesterfeld. Misschien is hij daardoor nog steeds in de war? Herman, ga eens met bomen praten, misschien krijg je dan je verstand weer terug.

  Like

 16. Iris Says:

  @Frits: ik ben ook helemaal niet bang hoor. De PVV gaat straks gewoon weer ten onder aan alle troep die ze zelf overal verkondigen. Het is echter wel belangrijk dat het geluid wordt gehoord van de mensen die PVV stemmen. Het is echter belangrijk dat er serieuze oplossingen worden aangedragen. Want wat moeten we met de onzin betreffende de kopvoddentax, het in de knieen schieten van Marrokaanse schoffies (waar was Wilders toen zijn wens werd uitgevoerd op het feest in Hoek van Holland? Wat was hij oorverdovend……. stil) en zo zijn er nog talloze dingen op te noemen die kant en klare onzin zijn en voorla onuitvoerbaar. Kiezersbedrog noemen we dat.
  De verschillen zijn me wel duidelijk hoor. Echter, er zijn maar weinig verschillen en helaas veel meer overeenkomsten. Zelfs de vogel in het PVV beeldmerk is treffend. Enge bedoeling maar niet iets om bang voor te worden. De NSB is ook vet afgestrafd. Zelfreinigend vermogen noemen we dat.

  Like

 17. Sjeng Says:

  Als clowns zich al met de politiek gaan bemoeien, waar gaat het dan naar toe met Nederland, soms heb ik wel eens het gevoel dat het hele kabinet uit clowns bestaat!

  Like

  • André Says:

   Clowns, wat is Wilders dan? juist een clown.
   Hopelijk opent deze toegegeven wat zeer ongenuanceerde uitspraak een hoop mensen de ogen.
   Want die man is gevaarlijk en de Nederlanders die met hem sympathiseren zeker ook.
   2 miljoen Nederlanders dom, ja waarom niet er kijken elke week 4 miljoen Nederlanders naar boer zoekt vrouw dus zo vreemd is dat niet.
   Populisme is zo makkelijk en zo gevaarlijk.

   Like

   • sjors b Says:

    @Andre,
    Het gaat niet aan of Wilders een clown is.
    De vele clowns heben ons geregeerd 3 decennia, en wat is er van gekomen?
    Niks nada niëte.
    Geef Wilders eens een kans, oenen, en oordeel.
    Maar zeik niet de hele tijd over Nsb waar je geen zak vanaf weet.
    Het historisch besef is zo ongeveer hetzelfde als het IQ van de linkse kiezer.
    En dat zegt voldoende.

    Like

 18. Peterke Says:

  Beste Herman.

  Er is een spreekwoord dat zegt, ” Hij die stront roept,mag op de kar springen.

  Like

 19. ger Says:

  @Iris zegt over het PVV “nee – de Jood is vervangen door de Moslim”. En daarmee blijkt maar weer hoe dom sommige reacties zijn! Hoe vaak dient Wilders nog te zeggen dat hij “geen problemen heeft met moslims, maar wel met de islam”! Kijk, een voormalig cabaretier die bevriend is met een voormalig lid van het koninklijk huis die met bomen praat, kun je die nog serieus nemen?

  Like

 20. Marlon Says:

  Hier staat ook een mooi stukje over de NSB en de vergelijking met de PVV.

  http://www.superblogger.nl/mvanhorck

  Like

 21. Iris Says:

  @Ger: kan Wilders en zijn ge-wel-di-ge voorstellen nog serieus genomen worden? Voorbeeldje: miljoenen, nee, tientallen miljoenen moslims deporteren.
  Geef eens aan wat het verschil is tussen een moslim of iemand die de Islam als geloofsovertuiging heeft. Geef eens aan wat het verschil is tussen een jood en het aanhangen van het Jodendom.
  Best nog moeilijk he Ger?

  Kijk, een voormalig kibboets-figuur die voorheen nogal links was, daarna als punker tegen elke gevestigde orde was en nu ineens de gevestigde orde wil zijn… Die Geert toch. Is hij loyaal aan Israel? Of aan Holland. Ik verdenk hem over het eerste. Over dom zwetsen gesproken Ger…..

  Like

 22. Edith Leerkes Says:

  afgelopen zaterdag werd onderstaande ingezonden brief geplaatst in de volkskrant, door Herman van Veen en mij geschreven.

  het risico dat de PVV een gevaar zal zijn voor de staatsveiligheid wordt door henzelf bevestigd.
  Op de internet site van elke politieke partij staat dat we lid kunnen worden, behalve op die van de PVV, die mogen we alleen steunen als donateur.
  De PVV is een vereniging met maar één lid.
  Een autoritaire methode.
  De reden daarvoor kan alleen zijn dat democratisch genomen beslissingen door leden de vrijelijk te spuiten modder door de stuurman zouden beperken.
  Het predikaat ‘extreem rechts’ moge vooralsnog te sterk associëren met het gruwelijke nazi verleden maar juist die geschiedenis heeft laten zien dat we waakzaam dienen te zijn voor een volksmenner die op een opportunistische golf surft, roepend dat hij de schuldigen kent.

  Deze ‘schuldigen’ zijn vooral de kinderen van de arbeiders die wij hiernaartoe haalden om onze welvaart te vergroten.
  We kunnen, 40 jaar na deze intocht deze kinderen niet wegzetten als criminelen of terroristen maar dienen hen te helpen om tussen twee culturen een maatschappelijk verantwoorde weg te vinden.

  Het laagje beschaving waarmee wij ons bedekken laat los,
  we zouden ons niet moeten verlagen tot het ongenuanceerd stigmatiseren van een deel van onze bevolking.

  het verkiezingspamflet van de PVV spreekt over
  ‘het fatsoen moet terug in onze samenleving’.
  Lijkt ons een goed streven, met name voor de PVV.

  Herman van Veen & Edith Leerkes

  Like

 23. Iris Says:

  @Edith: Top!

  En zo ben ik ook heel benieuwd welke geldstromen de PVV allemaal bereiken. Het stuit me tegen de borst dat juist de PVV vele Joden lijkt aan te spreken. Gelukkig hebben we ook nog ‘ander Joods geluid’ die waakzaam is en blijft.

  Like

 24. leefbarbaar Says:

  Ik zie dat we een nieuwe jankplank erbij hebben: Welkom Iris.
  En een nieuwe NSB-er: Herman van Veen.
  Twee leukerds die niet kunnen inzien dat moslims ons haten, hier alleen de hand ophouden, totdat de hand leeg zal zijn.
  Nog een keer dan, voor jullie: welke politieke partij haalde ooit een vreemde mogendheid naar binnen om er zelf beter van te worden? Juist de NSB.
  Welke politiek partijen halen nu een vreemde mogendheid naar binnen om er zelf beter van te worden? Juist: PvdA, CDA, GsL, D66, CU.
  De vergelijking PVV met het verzet is dus meer gegrond.

  Like

  • Reginald Says:

   “Nog een keer dan, voor jullie: welke politieke partij haalde ooit een vreemde mogendheid naar binnen om er zelf beter van te worden? Juist de NSB.”
   Door wie Wilders wordt onderhouden weten we nog niet. Maar ik denk dat we daar ooit wel achter zullen komen, net zoals bij die andere partij, als het te laat is.

   Want in tegenstelling tot nagenoeg iedere democratische politieke partij geeft de PVV nul komma nul openheid over haar inkomsten

   Like

  • In shock Says:

   “Twee leukerds die niet kunnen inzien dat moslims ons haten” ..

   Wat ontzettend erg dat je DAT zegt..!!!! een van mijn beste vriendinnen is moslim en dit stuit me echt gigantisch tegen de borst dat jij dit zegt en blijkbaar denkt.
   Denk jij SERIEUS dat een hele groep ‘ons’ haat, wie zijn ons?! De Nederlanders..? Alsof er geen moslim-Nederlanders zijn! Je hebt dus blijkbaar niet door dat je nu zelf ook aan het discrimineren bent..?? Wat hebben ‘de moslims’ jou gedaan dan?? En je bedoelt dus nu dat ALLE moslims JOU (en blijkbaar ons, maar ik sta echt mijlenver van jou af. Ik voeg me nog liever bij moslims toe dan op dit moment bij sommige Nederlanders) haten..? Volgens mij heb je echt geen idee wat je zelf zegt.

   Like

 25. joost Says:

  Wat verwacht je van een linkse zanger/cabaratier wiens carriére al lang voorbij is en die al vele jaren de politiek van Stalin en Mao ondersteunde zoals ook Marijnissen eens deed. Nu hoe kun je jezelf populair maken is het aanvallen van een partij die drijgt de huidige establishment van linkse partijen te doorbreken. Van Veen is kennelijk geboren na de oorlog en kent niet de achtergrond van de NSB en vooral de hypociete Nederlandse overheid die meewerkte om de Joden aan de Duitsers over te leveren. (zie een recent artikel van prof. Smalhout in de Telegraaf van 7 november 2009).
  Maar zoals gewoonlijk in NL worden mensen met statuur naar boven gehaald zonder dat ze enig verstand hebben van zaken. Dus Telegraaf probeer eens een democratische houding in te nemen en ook Geert Wilders en zijn partij respect te geven gezien deze partij nu een groot aantal burgers vertegenwoordigt met rond 35 zetels in de 2e Kamer. Het moddergooien naar deze partij zal toenemen naarmate de verkiezingen naderen dit toont de onmacht en de stomheid van deze linkse groeperingen die meer hebben van de oude Sovjet Unie dan een democratische instelling. Laten we bij deze gelegenheid ook niet de politieke moord op Pim Fortuyn vergeten.

  Like

  • Reginald Says:

   “Laten we bij deze gelegenheid ook niet de politieke moord op Pim Fortuyn vergeten.”

   Laten we die nooit vergeten, en laten we geen enkele politieke moord ooit vergeten.

   Like

  • In shock Says:

   Het lijkt me beter dat de Telegraaf eens gewoon met een ‘lege’ blik nieuws gaat publiceren en niet altijd alles met grote letters en zwart omlijnde randen om zo maar aandacht te trekken.

   Dat stomme gedoe over dat Kinderen voor Kinderen liedje van 100 jaar geleden werd ook met zwart omlijnde randen (!!!) gepubliceerd alsof er iemand dood was gegaan! Echt belachelijk hoe zij mensen proberen te beinvloeden.

   Like

 26. ger Says:

  Ik heb zelf met elk geloof een probleem Iris, maar toch moet je bij de les blijven! Het gaat met name om criminele moslims die zich verschuilen achter hun geloof. Dat zijn er beduidend minder dan tientallen miljoenen.
  Ze hebben een dubbel paspoort, en kunnen daarom terug naar waar ze thuis horen, in een islamitisch land. En wat denkt je, waarom zijn de SP en de PVV zo dicht bijeen wat hun opvattingen aangaat?
  Of wordt het nu te ingewikkeld voor je?

  Like

 27. leefbarbaar Says:

  @Reginald
  De PVV wordt financieel gedragen door velen. Mensen zoals ik, die iedere keer als ik een domme, volstrekt gelogen bijdrage lees, geld op de rekening van de PVV stort. Gewoon omdat ik dat kan, gewoon omdat mijn kinderen ook recht hebben op een toekomst.

  Like

  • Reginald Says:

   De PVV ontvangt massieve geldbedragen, en geeft daarover geen openheid. Iedere Nederlandse partij, behalve de PVV, heeft een open boekhouding. Het is een recht van de kiezer om te kunnen controleren wie de politieke partijen betaalt. Waarom geeft de PVV ons dat democratische recht niet? Wat hebben ze te verbergen?

   Waarom zijn partij bijeenkomsten van de PVV altijd besloten. Alle politieke partijen laten de pers toe bij partijbijeenkomsten, behalve de PVV, waarom is dat?

   Alle prominente politici gaan regelmatig in debat op de televisie behalve Wilders. Waarom is dat?

   Alle politieke partijen hebben democratische bestuur-structuren en congressen waar over de partijlijn wordt gestemd, behalve de PVV, die heeft geen leden. Waarom is dat?

   Waarom is de Partij van de Vrijheid de enige partij die boeken wil verbieden en het recht op godsdienstvrijheid wil aantasten?

   Waarom denken mensen dat de PVV een democratische partij is?
   Waarom denken mensen dat de PVV een partij voor vrijheid is?

   Wordt nou eens wakker, man!

   Voordat het te laat is.

   Like

   • sjors b Says:

    @Reginals jou naam zegt voldoende, zal wel niet je echt zijn.
    De PVV wordt in ieder geval niet door de belastingbetaler onderhouden zoals elk ander partij in dit Apenland.
    Dit wil zeggen dat zij op geen enkele manier verantwoording hoeven af te leggen.
    Maar dat betekent nog lang niet dat zij hiermede ondemocratisch zijn.
    Als je lid wilt worden van een p.partij moet je betalen en dan heb je inspraak.
    Is dit democratie, de 40000 leden als die er nog zijn maken het beleid in een rechtstaat? laat me niet lachen over zoveel onbenul.

    Like

   • Janus Says:

    sjors b

    Als een partij in de regering wil komen, dan dienen wij te weten wie die partij betaalt, dit is landsbelang.

    Ze zijn dus wel degelijk verplicht om verantwoording af te leggen, anders kunnen ze nooit in de regering.

    Like

 28. jan Says:

  Edith, ik vraag me af,waarom moet Herman zich zo verlagen om Wilders een NSBer te noemen.Ik ben het ook niet met wilders eens,maar wat Herman doet ,is Wilders precies de aandacht geven die hij misschien niet verdient.En nu doet Herman hetzelfde als Wilders ; ook geen fatsoen !!

  Like

 29. Iris Says:

  Ha, rechts is zich weer gezellig aan het manifesteren middels leefbarbaar. Welkom knulletje.
  Weet je wat ook zo geinig is? Die kutmarrokaantjes hebben nog nooit een koran open geslagen en hebben dus geen idee wat daar in staat. Overigens willen sommige extremisten dat die figuren terug gestuurd worden naar waar ze vandaan komen. Hmmm, interessant. dus dat wordt in het buikje van hun moeder die ze in Nederland heeft gebaard. Ojee, wat nu?

  Inderdaad Reginald. wat ben ik net als een groeiend aantal Nederlanders benieuwd waar de PVV zijn centjes vandaan haalt. Transparant en zeer democratische clubje hoor. Geen vrije pers bij hun NSB-achtige bijeenkomsten, verbieden van kinderliedjes en heilige boeken, verbieden van de ‘linkse’ pers en vooral de publieke omroep omvormen tot spreekbuis voor extreem-rechts. Een mooie propagandazender ala Noord Korea. Ooooooh, wat een mooie vrijheidsstrijders toch die PVV-ertjes. Ik blijf ze leuk vinden. Vooral als nitwitjes als Leefbarbaar zich gaan mengen in de discussie.

  @Ger: als Atheist ben ik net als jij niet zo voor het geloof. Welk geloof dan ook. Atheisme, je weet wel. Of ben ik nu te ingewikkeld bezig voor jou?

  Like

 30. Iris Says:

  @Leefbarbaar: zolang jij maar een paar tientjes stort zet het weinig zoden aan de dijk. Het gaat om de tonnen onbekend geld waarmee Geertje onder andere zijn rechtzaakjes financiert. Verder vreet hij ook van mijn belastinggeld met zijn vele reisjes naar de Joodse lobby in de USA en zijn Israel-bezoekjes.
  Transparantie knul. Daar draait het om. En dat is nu net wat de PVV niet zal geven. Lekker democratisch en transparant hoor. Top!

  Like

 31. Facter Says:

  Makaken komen in Indonesie voor niet in Marokko. Maar ja met het iq van een waterrat weet je ook niet beter.

  Like

 32. Remco Says:

  @Edith
  Hoe durf jij het woord ongenuanceerd te gebruiken!

  Ik lees in je weinig inspirerende reactie nogal wat ongenuanceerde uitspraken. Lekker politiek correct proberen te zijn terwijl je hele volkstammen in ’n hoekje stopt! Dat vind ik pas echt opportunistisch gel**. En van mij ’n NSB-er maken is geen stigmatiseren? De pot verwijt de ketel, lijkt me.

  Waarom staat schuldigen tussen aanhakingstekens en zijn keiharde criminelen ineens kinderen? Zo kan ik ’t ook. Extreem rechts mag je niet zeggen maar je waarschuwt ons er toch voor!

  Ik sta zeker niet achter de standpunten van de PVV maar krijg steeds meer behoefte om erop te stemmen (alleen al omdat ’t van types zoals jij en van Veen niet mag).

  Like

 33. Els Says:

  Als dochter van een oud verzetstrijder vind ik dat Herman van Veen zich diep moet schamen. Ook van Veen kan zich nu in het rijtje scharen als mede verantwoordelijke als Wilders iets zou overkomen. Laat hij zich daar goed van bewust zijn. Wilders benoemt de wantoestanden in ons land en dat heeft niets ,maar dan ook niets met de NSB te maken. Heb genoeg voorbeelden van mijn ouders gehoord van figuren die in de oorlog het ook zo goed wisten maar te bang waren om iets te doen.. Degene die nu Wilders demoniseren zoals o.a. Pechtold, van der laan en nu dus van Veen, staan nu ook aan de kant te schreeuwen terwijl er heel veel problemen zijn in ons land. Slappe hap!!

  Like

  • Keret Says:

   Beste Els, als dochter van een verzetstrijder zul je ook wel schrikken van extreem rechts dat nu op het Internet al publiceert over het “Veenlijk”.
   En daarmee intimidatie of erger legitimeert.

   Graag zou ik zien dat je dat in je verontwaardiging ook zou noemen.

   Wat je ook vindt over HvV, hij maakt gebruik van zijn recht op vrije meningsuiting, iets waar de PVV voor is. Het geeft geen pas om hem met de dood te bedreigen hierom.

   Like

  • Iris Says:

   Els, pure onzin. Wilders heeft het volledig aan zichzelf te danken als hem iets overkomt. Als je maar lang genoeg blijft trappen en het vertikt om met een beetje gevoel nuances aan te brengen dan krijg je vroeg of laat een tegenreactie. ik gun het hem niet maar het zou me ook niet verbazen…

   Like

 34. Wijze Says:

  Herman van veen behoord tot de geitewollensokkengroep.

  Like

 35. Hollander Says:

  Die H/v/V kan met zijn kraaien de dood van Willie op en toen was hij ja zo gaat het in het maar ja wie maakt zich

  Like

 36. Jan Says:

  Degenen die Geert Wilders als ondemocratisch of als een gevaar zien, moeten bedenken dat een éénling ongevaarlijk is, zolang hij geen wapens opneemt. Het probleem bestaat erin dat 15-20% van de kiezers op hem willen stemmen en nog meerdere zekere sympathieën voor deze klokkenluider hebben.
  Degenen die Geert Wilders bestrijden doen er daarom goed aan zich af te vragen, wie die Nederlanderse kiezers zijn en waarom zij zo denken, te meer omdat uit onderzoeken blijkt dat Wilders’ aanhangers gemiddeld vrij goed opgeleid zijn en bewuste keuzes maken.
  Dat zijn namelijk de Nederlanders die zich uit hun oorspronkelijk woonwijken verjaagd voelen, doordat: die verpauperd raakten door nieuwkomers, doordat zij zich door criminaliteit onveilig voelden, die zagen dat het onderwijs op hun scholen onderuit ging, t.g.v. klassen met een overmaat aan kinderen die slecht Nederlands spraken en sociaal niet aangepast waren aan de Nederlandse samenleving en cultuur. In de grote steden zijn het ook de Nederlanders, die zelfs hinder ondervonden van grote aantallen niet geïntegreerde gelukzoekers en raddraaiers van allochtone afkomst.
  Gelukkig zijn ca. 2/3 van de allochtonen voldoende of zelfs zeer goed geïntegreerd en geven een positieve bijdrage aan de samenleving. Maar de overige ca. 33 % ofwel 600.000 allochtonen leven van een sociale uitkering en verarmen ons land alleen maar. Zij kosten via zuur verdiend belastinggeld de samenleving meer dan € 6 miljard/jaar aan sociale-uitkeringen, -bijdrages en overige inkomensherverdelingregelingen. Daar bovenop komen nog kosten t.g.v. criminaliteit en vernielingen.
  Over democratie gesproken; de Wilders’ aanhangers zijn ook de Nederlanders, die de door hun ouders bevochten vrijheden en emancipatie zien verwateren door nieuwkomers met andere normen en waarden. Die zien dat hun: democratie, wederzijds respect, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van seksuele geaardheid, gelijkheid tussen man en vrouw, minder belangrijk worden gevonden dan wat er in de koran staat – en ondermijnd worden door waarden van een voor ons middeleeuws nomadenvolk.
  Het zijn Wilders’aanhangers, die niet langer op de PvdA en het CDA stemmen, door wie zij zich gruwelijk in de steek gelaten voelen, doordat hun democratische stem door deze partijen niet gehoord werd.

  Like

 37. Carel Says:

  Ik ben bang dat door al dit spelen op de man i.p.v. met argumenten (zoals sommige belachelijke uitspraken van Wilders), van Wilders de underdog maakt en dat zou hem wel eens veel extra stemmen kunnen opleveren. De mensen vinden blijkbaar dat andere partijen iets verkeerd doen en ik zie D66 vanaf nu dan ook weer de gewonnen stemmen verliezen als ze blijven schelden, blijven spelen op de man i.p.v. zich onderscheiden. Overigens stem ik zelf op Femke, een van de weinigen die niet gaat schelden maar haarfijn kan uitleggen waardoor GroenLinks beter is dan andere partijen.

  Like

 38. leefbarbaar Says:

  Erg leuk en zeer voorspelbaar: ik weet niet hoe de PVV aan zijn geld komt dus zijn het NSB-ers en de vele kiezers ook.
  Zielig, probeer eens wat beters.

  Like

  • Iris Says:

   Nee knul, je snapt het niet. Maar dat is begrijpelijk. Op de inhoud ingaan is hetgeen de gemiddelde PVV-er niet kan. Misschien kan jij ons uitleggen waar de grote sommen geld vandaan komen en tja, zoals je weet… voor wat hoort wat. En jij als echte PVV-er kan ons misschien ook uitleggen waarom jullie het prima vinden om niet te willen weten waar al het duistere geld vandaan komt?
   Ik durf te wedden dat je geen antwoord hebt en dus maar weer begint te schelden in plaats van een fatsoenlijk antwoord te bedenken.

   Even voor de goede orde knul. Ik noem de stemmers op de PVV grotendeels tegenstemmers en dat zijn dus geen aanhangers van Wilders en diens NSB-achtige ideetjes. De PVV is echter absoluut een NSB-achtige beweging (zie reactie: Reginald, november 9, 2009 at 12:32 pm). Maar gezien jouw houding zou jij ten tijde van de NSB wel een echte sympathisant kunnen worden genoemd.

   Like

   • leefbarbaar Says:

    Gediplomeerd dom en jong als ik ben kan het mij niet boeien wat jij van de PVV vindt.
    Ik begrijp al helemaal niet hoe mensen als jij de mislukte integratie gaan oplossen.
    Gelukkig mag ik wel stemmen met een IQ van 10.
    Gelukkig voor jou mag jij je onzin hier spuien, geniet er ook maar van.

    Like

   • Iris Says:

    Hahah, inderdaad, de PVV heeft geen boodschap aan andermans mening. Daarom gaan ze het debat ook zo graag uit de weg. Belletje trekken en dan hard wegrennen om je te verschuilen achter een boom. Stoere pubertaal in de gedaante van een blonde clown. Maar stem wat je wilt knul. Mijn zegen heb je. Geinig is in ieder geval dat Wilders nog geen één idee heeft aangedragen (werkbaar en niet strafbaar volgens internationale wetgeving) om de problemen op te lossen. Maar heb geduld. Wilders kan het debat niet blijven ontlopen. Vroeg of laat zal hij toch echt een keer in sdebat moeten gaan. In de buitenlandse pers is hij al verscheidene keren voor paal gezet. Hier zal het niet anders zijn. Dom lullen levert alleen maar hoongelach op, helaas.
    ik hoop echt dat de PVV-stemmers zullen worden gehoord door iemand die wel serieus in oplossingen denkt. Want elke stem op Wilders is straks een verloren stem ala LPF.

    Gergroet.

    Like

   • Henk Says:

    Iris,
    De door jou genoemde grote sommen geld worden
    legaal op de rekening van de PVV gestort,alle sponsors
    moeten het aan de belasting opgeven want het is mogelijk aftrekbaar en de PVV moet het ook opgeven aan de belasting en als het een twijfelachtige transactie is moet de bank het melden aan de daarvoor geeigende instantie.
    Als jij je nu al druk gaat maken over donaties dan verlies toch echt de realiteit uit het oog.Je MOET niet
    op de PVV stemmen het MAG,we leven in een democraties land en de PVV is een democratische partij en de afgevaardigden zijn democratisch gekozen door de mensen met dezelfde pluimage als jij.Laten we nou de politieke nono’s gewoon hun eigen straatje schoon laten vegen dan komt het straks best goed terecht.
    Prettige voortzetting van deze avond.

    Like

   • Janus Says:

    Henk, de vraag waarom de PVV niet aan haar kiezers wil meedelen wie haar financiert blijft onbeantwoord, al jarenlang en ook vanavond.

    Waarom? Is het iets om je voor te schamen?

    Like

 39. Frank uit Torrox Says:

  Nu weet ik tenminste waarom ik nooit naar een voorstelling van Herman van Veen ben gegaan

  Like

 40. B. Ott Says:

  Van Veen moet zich niet gaan bemoeien met politiek,
  daar heeft hij totaal geen verstand van.
  Dat heeft hij duidelijk laten weten

  Like

 41. Meulstee Says:

  M.a.w. Alle stemmers op de PVV zijn NSB’ers. Was Herman soms een NSB’er inn 40/45, dat hij alles zo goed weet?

  Like

  • Keret Says:

   De geschiedenis van de NSB is best interessant. Ze is opgericht in 1931. Ook Joden konden lid worden van de NSB, en waren dat ook soms. De NSB werd pas antisemitisch tijdens de bezetting.

   Je kon de leden van de NSB aanmerken als NSB-ers. De term NSB-er hieldt in dat je toch op z’n minst de ideologie van de NSB aanhing, maar eigenlijk betekende het dat je ook lid moet zijn.
   Van de kiezers kon je niet zomaar zeggen dat ze de ideologie aanhingen, er konden allerlei redenen zijn waarom men op de NSB stemde.

   Van de PVV kan niemand lid worden, dat is een groot verschil. En van de stemmers op de PVV, ook daarvan kun je zeggen dat de redenen heel divers zijn.
   Ik heb zelfs gelezen dat mensen PVV willen stemmen vanwege Herman van Veen.
   De PVV is, sociaal-economisch gezien, vooral rechts, met wat linkse hobby-puntjes. Ze omarmt zowel linkse als rechtse standpunten. Zo weigert de PVV de hypotheekrente-aftrek voor hypotheken van meer dan een miljoen bespreekbaar te maken. Ook is de PVV tegen het minimumloon. En voor forse beperking van de kinderbijslag. Verlaging van de belasting voor de hogere inkomsten. (door voor alle inkomens een gelijk percentage te berekenen) Echte rechtse standpunten.
   Maar van de andere kant wil de PVV de pensioengerechtigde leeftijd van 65 in stand houden. En dat valt toch onder links.
   Verder xijn ze voor afschaffing of flinke kortingen op uitkeringen, ook voor invaliden. Maar ze zijn weer voor roken in een bejaardentehuis. (arme niet rokers)

   De NSB was een linkse socialistische beweging en wilde een geleide economie, arbeidsplicht en sociale zekerheid waren speerpunten. Heel anders dan de PVV.

   Dus, om nou te zeggen dat PVV-stemmers NSB-ers zijn, dat geloof ik niet.
   Ik denk dat bij de meeste mensen sprake is van een proteststem.
   Dat is ook wat je steeds hoort.
   De reden om PVV te stemmen is heel vaak een afkeer van de andere politieke partijen.

   Like

 42. Anton Says:

  Een sinds jaar en dag linkse huilebalk, die het nog steeds niet begrijpt.

  Like

 43. deriick Says:

  beste mensen ik hoop toch zo dat de P.V.V. heel veel stemmen zal krijgen bij de eerst komende verkiezingen.
  op dit moment is het zo zo dat de gevestigde orde ontzettend bang aan het worden is. ook de heer H.v.V hij is nog bezig een trauma te verwerken,
  zijn familie is tijdens de 2e oorlog fout geweest.
  dat heeft hij verklaard in een programma. Dat was me een bevalling.
  dat is mischien de reden dat hij denkt anno 2009 dat iedereen die nog begaan is met Nederland een N.S.B er te noemen. De problemen die zich opgetapeld hebben in de loop van de jaren zijn inmens.
  de heer h.v.v heeft geen enkele visie over eventule oplossingen.
  wat er als dan overblijft is de nederlandse bevolking als N.S.B ers te bestempelen als men het over h.v.v heeft spreekt men over een clown, wat hij zeker niet is. Wat hij wel is wie zal het zeggen.

  Like

 44. Maci Says:

  @BP , heeft Aart het hek open laten staan?

  Zeg @Iris, vrouwtje, Wilders’ inkomen en dat van de kamerleden komt uit de belastinggelden. Zijn donaties verboden?
  Zolang er geld gepompt wordt door islamitische regimes uit het MO in moskeeën , salafistische en terroristische clubs in het Westen, interesseert het me geen ruk hoe Wilders aan geld komt. Hij koopt er geen wapens voor, zoals die moslimterroristen.
  En vrouwtje @Iris wist je dat tijdens WO2 er maar 100 000 NSBers waren? Tjonge, ben jij even dom. En maar tetteren.
  Weet je trouwens waar de afkorting NSB voor staat? Even hardop zeggen.

  Like

  • Keret Says:

   “Zeg @Iris, vrouwtje, Wilders’ inkomen en dat van de kamerleden komt uit de belastinggelden. Zijn donaties verboden?”

   Donaties zijn zeker niet verboden, maar de kiezer heeft wel het recht om te weten wie er doneert, dus een open boekhouding wat betreft donaties is vanzelfsprekend bij alle politieke partijen, behalve bij een, raad maar welke.

   Like

   • Keret Says:

    Kun je me even de richtlijnen van donaties van de PVV aanwijzen? Waarom zijn die er niet?
    En waarom zijn er geen publicaties van donaties? Waarom wil de PVV niet dat wij dat weten?

    Andere partijen zijn daar erg open in

    Lees bijvoorbeeld wat een politieke partij van de oude stempel over donaties zegt:
    – Slechts donaties van natuurlijke personen worden geaccepteerd. Dat wil onder meer zeggen dat giften van en sponsoring door het bedrijfsleven niet zal worden aanvaard.
    – Wanneer het totaal van (extra) donaties (d.w.z. exclusief eventuele lidmaatschapsgelden en/of afdrachten van politieke ambtsdragers) van een persoon het bedrag van € 500 per jaar te boven gaat, wordt dit gepubliceerd.
    – Publicatie vindt plaats op de website; tevens worden alle donaties van meer dan € 500 opgenomen in een bijlage van het financiële jaarverslag (bedrag, naam, woonplaats).
    – Er is geen limiet aan de hoogte van de donatie.
    – Het partijbestuur verwacht dat deze richtlijnen ook toegepast worden in de afdelingen en gewesten en beveelt deze tevens aan aan de neveninstellingen van de partij.

    Like

   • Maci Says:

    De kiezers van Wilders maken er blijkbaar geen probleem van.
    Alleen degenen die momenteel totaal verzenuwd op zoek zijn naar steeds nieuwere stokken om de hond te slaan.
    Of moet ik geloven dat jij een kritische Wildersstemmer bent?
    Praatjesmaker!
    Ga je maar eens druk maken over de miljoenen aan wachtgeld uitkeringen die er jarenlang uitgekeerd moeten gaan worden aan al die kamerleden die bij de volgende verkiezingen moeten gaan verdwijnen. Dat is jouw en mijn geld, hoor. En denk maar niet dat zij haast maken met een nieuwe baan zoeken.

    Like

   • Keret Says:

    “De kiezers van Wilders maken er blijkbaar geen probleem van.”

    Hoe weet je dat? Of denk je dat de kiezers alles zonder-meer goed vinden wat de partijtop (=Wilders) beslist
    Ze kunnen hun stem niet kenbaar maken, want de partij heeft geen manier om erachter te komen wat haar kiezers werkelijk van iets vinden.

    “Ga je maar eens druk maken over de miljoenen aan wachtgeld uitkeringen die er jarenlang uitgekeerd moeten gaan worden aan al die kamerleden die bij de volgende verkiezingen moeten gaan verdwijnen.”

    Er zijn veel politieke onderwerpen waarover ik me druk maak, maar niet allemaal tegelijkertijd. De kamerleden en bewindslieden van de voormalige lijst Fortuijn hebben hun wachtgeld allemaal dankbaar aangenomen, ook al waren sommigen multimiljonair.
    Ik vind dat daar iets aan gedaan moet worden.

    De PVV heeft de wachtgelden overigens niet in hun programma staan. De SP wel.

    Er zijn vele politieke onderwerpen, ik wil daar best over discussiëren.

    Like

  • Maci Says:

   De PVV heeft wel de overdadige vergoedingen voor “kantooruitgaven” bij het Europese Parlement aangekaart en te kennen gegeven dat zij daar niet aan mee wenst te doen.
   Fijn dat je door mijn reacties zo pittig wordt, d.w.z. voor jou prettig in je hoofd, maar ik ga niet verder niet meer in op reacties van iemand die zich duidelijk niet in het onderwerp verdiept heeft en alleen maar bezig wil zijn vliegen af te vangen en dat vervolgens debat noemt. Net als Pechtold doet. Want voor die ga jij waarschijnlijk. Bye, bye. Sleep well. Don’t let the bedbugs bite you.

   Like

   • Keret Says:

    “maar ik ga niet verder niet meer in op reacties van iemand die zich duidelijk niet in het onderwerp verdiept heeft”

    Past goed bij de partij die je aanhangt, het debat ontlopen. Jammer. Maar goed, we moeten het er maar mee doen.

    Like

 45. Maci Says:

  @Knulletje, je vergeet in je z.g. “debat” aangaan( net als Pechtold):

  “en alleen maar bezig wil zijn vliegen af te vangen en dat vervolgens debat noemt.”
  Zie je nou sukkel, dat bedoel ik nou. Alleen lezen wat je wilt lezen.

  Like

 46. leefbarbaar Says:

  Beste BP,
  hierbij een brutaal geplaatste link : http://www.dagelijksestandaard.nl/2009/11/09/oxfam-financiert-dekmantelorganisaties-internationale-socialisten/#comments
  er lering ende vermaak van Linkschmensen, die centenneuqen en verstandige PVV-stemmers.

  Like

  • Keret Says:

   “zou dit de financiële transparantie zijn waar Halsema op doelt?”

   Ik denk het wel, want zoals je ziet is het allemaal open en bloot op het Internet op de websites van de betreffende organisaties inzichtelijk. Het betreft allemaal publiekelijk toegankelijke informatie.
   Zoals ook uit het artikel blijkt.

   Nu wil ik dan ook graag een lijst van organisaties die schenkingen aan de PVV hebben gedaan zien, en de lokaties op hun websites waar dit staat aangegeven. Bij voorbaat dank.

   Like

 47. Henk Says:

  Een scibent vraagt zich of jochie van Veen nsb’er is geweest dat kan niet,mogelijk zijn ouders dat zou wel kunnen jochie van Veen was nog vloeibaar toen de NSB in opmars was dus “weet” hij alles van horen zeggen.
  Men verwijt dat Wilders het alleen voor het zeggen heeft,wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon.
  Melkert(wie kent hem niet?) was een echte dictator in de hobbyclub PvdA
  en de fractie,er waren fractieleden die niet meer mochten spreken,
  Rob van Gijzel een eminient politicus werd ook de mond gesnoerd.ik
  heb dat nog niet gemerkt in de fractie van de PVV.
  Jochie van Veen weet net zo weinig als Eberhard,Guusje en Alexander de vendumeester.

  Like

  • Keret Says:

   Volgens mij heeft de PvdA (niet mijn partij overgiens) congressen die door de pers toegankelijk zijn, en waar openbaar wordt gestemd over de partijlijnen. Ze zijn zelfs op de tv.

   Wanneer gaat de PVV dat doen?

   Like

 48. lebuinus Says:

  @in shock

  In shock, houden zo, in die hoedanigheid ben je het minst gevaarlijk.

  Like

  • In shock Says:

   oh haha, begin je nu maar tegen mij?

   Ik weet van mezelf dat ik sowieso niet gevaarlijk ben, dus wees maar niet bang hoor. Ik los dingen liever op door erover te praten en ik val mensen nooit zomaar aan. Maar goed, niet iedereen is hetzelfde he..

   Like

 49. In shock Says:

  Ik vind het een beetje jammer dat we allemaal niet meer echt normaal kunnen discussieren. Het is nog nooit zo geweest dat iedereen het met elkaar eens is en dat hoeft ook niet.
  Maar er hoort wel respect te zijn en ik vind persoonlijk dat dat de laatste tijd mist. Tuurlijk mag Wilders zijn mening geven, maar hij gaat te ver. En dat weet hij volgens mij zelf ook heel goed.
  Ik snap dat mensen willen dat er dingen opgelost worden, maar dat gebeurt niet zolang er geen respect en tolerantie is.
  Alles maar gooien op 1 geloof en bepaalde groepen.. dat vind ik discriminerend. En Wilders kan hoog en laag springen en terugverwijzen naar zijn ‘vrijheid van meningsuiting’, ik blijf erbij dat hij aan het discrimineren is.

  Like

  • Maci Says:

   In@ Shock, respect? En Tolerantie?
   Wij Nederlanders en z.g. “ongelovigen” in het Westen worden gehaat door de moslims. Wel de lusten van het Westen, maar niet de lasten.

   Schelden Nederlandse ‘kaaskoppen’ moslima’s uit voor ‘hoer’?
   Staan Nederlandse kaaskoppen feest te vieren en te dansen van vreugde als zich een ramp voordoet in een moslimland?
   De tolerante moslims wel hoor. Kijk maar naar die respect eisende kloodtzakjes die in was het Ede een feestje vierden na 09/11.
   In@ Shock, je bent blijkbaar echt in shock.
   Verdiep je eens op het internet in de informatie over het geloof van de vrede.
   Leer en huiver.

   Like

   • Keret Says:

    Maar om nou te zeggen dat Nederlanders dat soort dingen nooit doen, geeft niet veel blijk van kennis over je eigen volk.
    ——————–
    “Schelden Nederlandse ‘kaaskoppen’ moslima’s uit voor ‘hoer’?”

    Ik herinner me wel dat Moslimse mannen op de televisie door verschillende mensen werden uitgescholden voor geitenneuker.
    ——————-
    “dansen van vreugde als zich een ramp voordoet in een moslimland?”

    Ik herinner me wel Hollandse kaaskoppen die een vreugdedans maakten rondom een brandende Islamitische school, in Venlo.
    Zelfs maanden later werden de opschepperige verhaaltjes teruggevonden op de website stormfront.org, waarin, rond diezelfde tijd, voor het eerst het woord kopvod werd geïntroduceerd, ook door iemand uit Venlo

    Het zijn geen fraaie zaken om iemand uit te schelden of te feesten bij een ramp, niet voor Moslims, en niet voor autochtonen, dat geef je zelf ook al aan.

    Like

   • In shock Says:

    Ik ben in shock ja, Maci en ook weer door jouw reactie. Jij gooit nu ook weer alle moslims bij elkaar.. tuurlijk zijn er bij die zoals jij zegt ‘feesten na een ramp’, maar denk je nou dat er niet zulke Nederlanders zijn??
    Elke bevolkingsgroep heeft zo z’n ‘gekken’ of extremisten, maar dat betekent niet dat iedereen zo is.
    En dat stoort me. Dat door Bin Laden enzo en 9/11 ALLE Moslims op 1 hoop gegooid worden. Ik ben toch ook niet zoals elke Nederlander?
    Dat zie je ook maar weer in het buitenland. Mensen denken dat heel Nederland tegen de Islam is door Nederland. Wat ook niet waar is.

    Like

   • In shock Says:

    Ik ben in shock ja, Maci en ook weer door jouw reactie. Jij gooit nu ook weer alle moslims bij elkaar.. tuurlijk zijn er bij die zoals jij zegt ‘feesten na een ramp’, maar denk je nou dat er niet zulke Nederlanders zijn??
    Elke bevolkingsgroep heeft zo z’n ‘gekken’ of extremisten, maar dat betekent niet dat iedereen zo is.
    En dat stoort me. Dat door Bin Laden enzo en 9/11 ALLE Moslims op 1 hoop gegooid worden. Ik ben toch ook niet zoals elke Nederlander?
    Dat zie je ook maar weer in het buitenland. Mensen denken dat heel Nederland tegen de Islam is door Wilders. Wat ook niet waar is.

    Like

 50. Fred Says:

  Hoe kan Herman van veen nu iets weten over de NSB. Hij heeft die periode nooit echt meegemaakt want hij was amper geboren en van alleen horen en zeggen kom je niet ver. Hij praat dus als een kip zonder kop.

  Like

 51. pedda Says:

  Degenen die Geert Wilders als ondemocratisch of als een gevaar zien, moeten bedenken dat een éénling ongevaarlijk is, zolang hij geen wapens opneemt. Het probleem bestaat erin dat 15-20% van de kiezers op Wilders willen stemmen en nog meer sympathieën voor deze klokkenluider hebben.
  Degenen die Geert Wilders bestrijden doen er daarom goed aan zich af te vragen, wie die Nederlanderse kiezers zijn en waarom zij zo denken, te meer omdat uit onderzoeken blijkt dat Wilders’ aanhangers gemiddeld vrij goed opgeleid zijn en bewuste keuzes maken.
  Dat zijn namelijk de Nederlanders die zich uit hun oorspronkelijk woonwijken verjaagd voelen, doordat: die verpauperd raakten door nieuwkomers, doordat zij zich door criminaliteit onveilig voelden, die zagen dat het onderwijs op hun scholen onderuit ging, t.g.v. klassen met een overmaat aan kinderen die slecht Nederlands spraken en sociaal niet aangepast waren aan de Nederlandse samenleving en cultuur. In de grote steden zijn het ook de Nederlanders, die zelfs hinder ondervonden van grote aantallen niet geïntegreerde gelukzoekers en raddraaiers van allochtone afkomst.
  Gelukkig zijn ca. 2/3 van de allochtonen voldoende of zelfs zeer goed geïntegreerd en geven een positieve bijdrage aan de samenleving. Maar de overige ca. 33 % ofwel 600.000 allochtonen leven van een sociale uitkering en verarmen ons land alleen maar. Zij kosten via zuur verdiend belastinggeld de samenleving meer dan € 6 miljard/jaar aan sociale-uitkeringen, -bijdrages en overige inkomensherverdelingregelingen. Daar bovenop komen nog kosten t.g.v. criminaliteit en vernielingen.
  Over democratie gesproken; de Wilders’ aanhangers zijn ook de Nederlanders, die de door hun ouders bevochten vrijheden en emancipatie zien verwateren door nieuwkomers met andere normen en waarden. Die zien dat hun: democratie, wederzijds respect, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van seksuele geaardheid, gelijkheid tussen man en vrouw, minder belangrijk worden gevonden dan wat er in de koran staat – en ondermijnd worden door waarden van een voor ons middeleeuws nomadenvolk.
  Het zijn Wilders’aanhangers, die niet langer op de PvdA en het CDA stemmen, door wie zij zich gruwelijk in de steek gelaten voelen, doordat hun democratische stem door deze partijen niet gehoord werd.

  Like

  • Keret Says:

   Wat ik nu raar vind, nagenoeg de letterlijke tekst is al een keer in deze discussie geplaatst vandaag. Ik kan me daar wel voor een belangrijk deel in vinden.
   Maar is het werkelijk nodig dezelfde tekst tweemaal te plaatsen?

   Like

  • Ronaldo67 Says:

   Zeer goed gesproken. Precies de spijker op zijn kop. De waarheid mag gezegd.

   Like

  • bert Says:

   Dat zijn namelijk de Nederlanders die zich uit hun oorspronkelijk woonwijken verjaagd voelen, doordat: die verpauperd raakten door nieuwkomers, doordat zij zich door criminaliteit onveilig voelden, die zagen dat het onderwijs op hun scholen onderuit ging, t.g.v. klassen met een overmaat aan kinderen die slecht Nederlands spraken en sociaal niet aangepast waren aan de Nederlandse samenleving en cultuur. In de grote steden zijn het ook de Nederlanders, die zelfs hinder ondervonden van grote aantallen niet geïntegreerde gelukzoekers en raddraaiers van allochtone afkomst.

   Dit klopt al niet want Wilders heeft veel aanhang op het platteland waar nauwelijks allochtonen wonen.

   Like

 52. Marsha Says:

  Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is….en Vrijheid van meningsuiting!

  Herman van Veen mag zggen wat hij wil, zijn mening schreeuwen, zingen zoals hij wil.

  Dat hij nog nooit een eigen stukje gezongen heeft, maar altijd alles van bekende zangers jatte en er in Nederland wereld beroemd mee werd, is zijn enige en echte verdienste.

  Dat hij nu weer een schrijfster nodig heeft om zijn mening te formuleren en op te schrijven, dat is toch alleen maar zielig????

  Heel, heel lang terug was hij al heel erg grappig.. Stond er een schoonzoon in de rij voor een boek dat hij signeerde in de Bijenkorf, Wilt U er iets in schrijven vroeg de man, ja, zei Hr van Veen verveelt: wat? ah, Het is voor mijn schoonmoeder, dus eh…….. Meneer de artiest schreef dit “zelf “zo op: ah, het is voor mijn schoonmoeder dus, eh…..

  De schoonzoon liep weg en kieperde het juist gekochte en gesigneerde boek met deze vreselijke leuke ha, ha ha tekst in de vuilnisbak…..

  Dat was het einde van Herman van Veen en zijn populariteit in die familie!

  Hij was maar een clown…….over en sluiten…..te zielig voor woorden. BN-ers… ljakkie!

  Like

  • pedda Says:

   hahahah idd hij is maar en clown die van veen hij zal nu wel roepen opzij opzij opzij maak plaats maak plaats maak plaats, ik heb zo`n ongelooflijke haast (om zich te verstoppen tegen alle kritiek van de mensen) ……………….

   Like

 53. Keret Says:

  Maar waarom de tekst dan voor de tweede keer plaatsen?
  Onderschat je de lezers dermate dat je denkt dat een keer niet genoeg is?

  Per vergissing een tweede keer plaatsen is domme pech, dat kan gebeuren.
  Bewust voor een tweede keer plaatsen krijgt toch iets van dreinen.

  En dat zouden we in een discussie beter kunnen vermijden is mijn persoonlijke overtuiging.

  Maar goed, ieder zijn eigen stijl.

  Like

  • pedda Says:

   soms moet je dingen wel vaker herhalen voordat mensen gaan inzien dat het grootste gedeelte van de nederlanders het vind zoals jan het opgeschreven heeft, en dat er in dat verhaal de spijker op zijn kop wordt geslagen.
   mischien is dat dreinen, ik zie het meer als bewust proberen te maken dat het zo is zoals daar staat en als dat dan 2 keer of wel 40 keer geroepen moet worden ok dat moet dan maar als het meewerkt aan het bewust worden van de rest van de nederlanders doe ik het graag nog 38 keer…………………

   Like

   • Keret Says:

    moet je zelf weten, voor mij tel je dan als serieuze discussie-partner niet meer mee, want je kunt niet van discussie/debat spreken als de ander voortdurend letterlijke teksten herhaald, die ook nog niet eens van hemzelf zijn.

    Je bent dan niet in debat, maar je bent evangelist.

    Like

 54. pedda Says:

  ach ja zo is de pvda de evangelist van de moslim bevolking in ons land, bakellende de evangelist van de normen en waarden die er niet meer zijn enz enz en dat jij mij niet meer als discussie-partner ziet omdat ik de waarheid nogmaals neer wil zetten zegt meer over jou dan over mij denk ik, maar ook jij mag je mening hebben en zeggen wat je wil……….we leven in een vrij land(nog wel!!!)

  Like

  • Keret Says:

   “at jij mij niet meer als discussie-partner ziet omdat ik de waarheid nogmaals neer wil zetten zegt meer over jou dan over mij denk ik”

   Ik zie jou niet als discussie partner als jij meermalen dezelfde tekst te berde brengt, want dat is geen discussie.
   Het heeft niet inhoudelijk met de boodschap (van een ander) te maken, want ik schreef dat ik vond dat daarin belangrijke punten stonden.

   Blijkbaar wil jij een discussie-forum tot een evangelisten-forum laten verworden. Voor mij is evangelisatie een zwakheid, een gebrek aan nieuwe argumenten, en een manier om het debat te ontlopen.

   Jij bent in je reactie zelf ook afkeurend over evangelisatie. Dus waarom maak je je er dan zelf schuldig aan?
   ———————–
   “maar ook jij mag je mening hebben en zeggen wat je wil……….we leven in een vrij land(nog wel!!!)”

   Ik kan me voorstellen dat HvV de ervaring van een vrij land mist, met politiebewaking en uitgescholden worden voor het intimiderende “veenlijk”

   Like

 55. pedda Says:

  maar ik ga ff eten nu veel plezier met discuseren met mensen die wel naar je willen luisteren, ik zeg JAN JE HEB GELIJK VANDAAR NOGMAALS JE GESCHREVEN STUKKIE………………..

  Degenen die Geert Wilders als ondemocratisch of als een gevaar zien, moeten bedenken dat een éénling ongevaarlijk is, zolang hij geen wapens opneemt. Het probleem bestaat erin dat 15-20% van de kiezers op Wilders willen stemmen en nog meer sympathieën voor deze klokkenluider hebben.
  Degenen die Geert Wilders bestrijden doen er daarom goed aan zich af te vragen, wie die Nederlanderse kiezers zijn en waarom zij zo denken, te meer omdat uit onderzoeken blijkt dat Wilders’ aanhangers gemiddeld vrij goed opgeleid zijn en bewuste keuzes maken.
  Dat zijn namelijk de Nederlanders die zich uit hun oorspronkelijk woonwijken verjaagd voelen, doordat: die verpauperd raakten door nieuwkomers, doordat zij zich door criminaliteit onveilig voelden, die zagen dat het onderwijs op hun scholen onderuit ging, t.g.v. klassen met een overmaat aan kinderen die slecht Nederlands spraken en sociaal niet aangepast waren aan de Nederlandse samenleving en cultuur. In de grote steden zijn het ook de Nederlanders, die zelfs hinder ondervonden van grote aantallen niet geïntegreerde gelukzoekers en raddraaiers van allochtone afkomst.
  Gelukkig zijn ca. 2/3 van de allochtonen voldoende of zelfs zeer goed geïntegreerd en geven een positieve bijdrage aan de samenleving. Maar de overige ca. 33 % ofwel 600.000 allochtonen leven van een sociale uitkering en verarmen ons land alleen maar. Zij kosten via zuur verdiend belastinggeld de samenleving meer dan € 6 miljard/jaar aan sociale-uitkeringen, -bijdrages en overige inkomensherverdelingregelingen. Daar bovenop komen nog kosten t.g.v. criminaliteit en vernielingen.
  Over democratie gesproken; de Wilders’ aanhangers zijn ook de Nederlanders, die de door hun ouders bevochten vrijheden en emancipatie zien verwateren door nieuwkomers met andere normen en waarden. Die zien dat hun: democratie, wederzijds respect, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van seksuele geaardheid, gelijkheid tussen man en vrouw, minder belangrijk worden gevonden dan wat er in de koran staat – en ondermijnd worden door waarden van een voor ons middeleeuws nomadenvolk.
  Het zijn Wilders’aanhangers, die niet langer op de PvdA en het CDA stemmen, door wie zij zich gruwelijk in de steek gelaten voelen, doordat hun democratische stem door deze partijen niet gehoord werd.
  DOOOEEEIIIII

  Like

  • Keret Says:

   Ik zie nu pas wat voor een soort persoon je bent, tot driemaal toe dezelfde gejatte tekst in een discussie.

   Je zet jezelf te kijk, en met jou, mensen die jouw mening zijn toegedaan.

   Ik zou zeggen, zet het nog een keer of drie neer.

   Leuk.

   Like

 56. lebuinus Says:

  off topic :

  @Frank uit Torrox,

  Neem aan dat Torrox ( bij Nerja ) je woonplaats is.
  Als dat zo is, wonen we in de zelfde provincie ( Malaga).

  Like

 57. erick Says:

  Tja

  Discussie is wat mij betreft erg kort

  Welke democratie zou die nog moeten bedreigen?

  Democratie bestaat al lang niet meer

  Like

 58. erick Says:

  Daarnaast is het zo dat rechtsextremisme nog nooit een gevaar zijn geweest voor de mensheid

  De banken en bedrijven die belang hebben bij oorlogen die zijn gevaarlijk
  En die zijn de laatste tijd behoorlijk in the picture

  Zij hebben er belang bij om hun systeem te onderhouden ten koste van …. de mens
  zij worden er alleen maar rijker en machtiger van

  Like

  • Keret Says:

   Nee, extremisme is geen gevaar voor de mensheid.
   Uiteindelijk wordt het altijd verslagen.

   Het is alleen zo jammer van al die angst, al die moorden, al die oorlogen, die voort komen uit rechts-extremisme.

   Like

  • André Says:

   Oh nee? ik kan me daar toch een rechts-extremist herinneren ene Adolf H.
   volgens mij had die niet veel goeds voor met de mensheid.

   Like

 59. pedda Says:

  hahahaha over persoon gesproken en het evangeliseren als ik zo kijk ben jij al vanaf 2:29 bezig hahahhahaha bijna 4 uur probeer jij al de mening van de meerderheid te veranderen hahahahhah wat een loser ben jij zeg

  Like

  • Keret Says:

   “probeer jij al de mening van de meerderheid te veranderen”

   Nee, dat zie je verkeerd.

   De Wilders-aanhang is bij lange na niet de meerderheid in ons land, hij haalt nog niet de 20%.

   Ik probeer niet de mening van wie dan ook te veranderen. Ik geloof daar niet in. Ik probeer te discussiëren, en dat gaat niet altijd gemakkelijk, dat geef ik toe.
   —————
   “hahahahhah wat een loser ben jij zeg”

   Je trekt op basis van weinig gegevens grote conclusies.

   Like

 60. pedda Says:

  zelfs om 1:01 uur al hahahahahahah dik 5 uur

  Like

 61. Hnk Says:

  Het niveau van de reacties van PVV-aanhangers op deze site is nul en ze zijn haatzaaiend. Dat zegt genoeg

  Like

 62. Willem van Terbregge Says:

  Het is mij overduidelijk waar de reactie van dhr. van Veen vandaan komt.
  Hij zit al jaren ondergedommpeld in de de linksgeoriënteerde en overgesubsidieerde grachtengordel scene en zijn hij en zijn collega’s flink afhankelijk van de subsidiepot.
  en is het spreekwoord niet: wiens brood men eet diens woord men spreekt.
  en als je dan toch al over wil komen als een links geitenwollensokkenrolmodel dan zijn de linkjes snel gemaakt.

  Want de linkse sociale elite is naarstig op zoek naar buikspreekpoppen om het z.g. gevaar van de PVV te keren. en de heer H. van Veen is daar een goed voorbeeld van.

  En mensen, let op mijn woorden, er volgen nog meer buikspreekacts.

  Like

 63. Ouwe Knoest Says:

  Wat een reacties allemaal hè BP?!
  Zoveel heb je er nog niet gehad dacht ik zo.
  Voor mij was het bijzonder “amusant” om hier op jouw blog kennis te nemen van de mening van “die anderen” .
  Klopt ook volledig met het beeld dat ik (al) van “hullie” heb.
  But let’s hope and pray.
  Freedom doesn’t fly away.
  Salam Sejahtera – Ga in vrede.

  Sleep tight everybody.
  Sweet Dreams.

  Like

 64. tristan Says:

  @Ouwe Knoest,

  Het is hier blijkbaar open dag op BP.

  Maar als echte Democraten knijpen wij een oogje dicht; ook de tegenstanders van de PVV mogen hun mening geven in uiteraard politiek-correcte bewoordingen zoals wij hier gewend zijn.

  Maar terzake;
  De vergelijking van de PVV met de NSB is natuurlijk klinkklare onzin.

  De NSB was een partij die zich schuldig maakte aan collaboratie met de Duitse bezettingsmacht.
  De PVV doet precies het tegenovergestelde; deze Beweging verzet zich tegen de bezetting van ons land door een dominante religie die volkomen haaks staat op de normen en waarden van de open Westerse samenleving.
  De bezettingskosten rijzen ondertussen de pan uit gezien de miljarden die de immigratie van moslims ons land heeft gekost. En dit allemaal zonder enige economische noodzaak.

  Herman van Veen is een gedateerde cabaretier die met zijn opmerking ook een bijdrage wil leveren als lid van de Linkse Intellectuele Elite die Wilders moet bestrijden. Helaas niet met steekhoudende argumenten maar met goedkoop gedemoniseer waar het volk niet meer intrapt gezien de recente peilingen.

  Ons volk is verdeeld in 2 kampen; voor- en tegenstanders van de dreigende Islamisering van ons land.

  Helaas is landverraad van alle tijden. Opportunisme of lafheid die verkocht wordt als zijnde Tolerantie & Verdraagzaamheid?

  Like

 65. Janus Says:

  Een nogal simplistisch wereldbeeld, om mensen die verdraagzaam zijn uit te maken voor laf of voor landverraders is een gevaarlijke visie.

  Ik ben blij dat 80% van Nederland niet op de PVV stemt.

  Het is jammer dat de PVV en haar aanhangers zich zo profileren op anti-Islam, want zo raken haar andere standpunten waarvan sommige best wel goed zijn op de achtergrond.

  Maar ja, je wilt een simplistisch stemvolk bedienen, en of je wilt een genuanceerde politieke partij zijn, de PVV wil het eerste, en diskwalificeert zich om enig complex probleem te kunnen aanpakken.

  Het ontkennen van complexiteit is niet nieuw in de geschiedenis.
  Je treft het altijd aan bij dictators, Stalin en Hitler waren heel duidelijk in termen als vriend en vijand, en hun oplossingen waren heel simpel, en hebben het uiteindelijk, gelukkig, ook verloren.

  Maar nu hebben we nu een nieuwe generatie die om, god weet welke reden dan ook, liever een simplistisch wereldbeeld erop na houdt.

  Like

  • tristan Says:

   Het is iets te simpel om 2 miljoen potentiële stemmers op de PVV te kwalificeren als simplistisch stemvolk.

   De onvrede over het gevoerde beleid van de afgelopen decennia t.a.v. de multiculturele samenleving zit blijkbaar heel diep.
   Het is niet alleen dom racisme of een extreem-rechts gedachtengoed wat de achterban van de PVV beweegt om op deze partij te gaan stemmen. De integratie van 1 miljoen moslims is nooit op gang gekomen door de Verzorgingsstaat die nooit eisen heeft willen stellen op dit gebied. Voorts wordt de integratie verboden op religieuze gronden in de moskee.

   De Vogelaarwijken ontaarden op termijn in moslimenclave’s met een eigen Islamitische wetgeving waar de Nederlandse Overheid niets meer te vertellen heeft. De Islam heeft verder duidelijk een imagoprobleem vanwege het stuitende gedrag van met name Marokkaanse jongeren.
   En dat zijn de punten waar Wilders zich terecht druk over maakt en met hem nog een groot aantal Nederlanders waaronder ook allochtonen van diverse signatuur.

   Wilders is in feite alleen maar een boodschapper en moet vanwege de aard van zijn boodschap 24 uur per dag worden beveiligd.

   Like

   • Janus Says:

    Ik ben blij dat je erkent dat naast andere motieven ook dom rascisme en extreem rechts een reden is om PVV te stemmen. Maar het is al vaker gezegd, veel Wilders stemmers zijn inderdaad proteststemmers. Ze stemmen, zoals je zegt, uit onvrede op Wilders.

    Natuurlijk zijn er problemen met Marokkaanse en Antilliaanse en autochtone jongeren. Jammer is dat alleen de Islam als boosdoener wordt aangewezen. Antillianen zijn net zo ontspoord vanuit een katholieke achtergrond. Loverboys, roofovervallen, Den Helder.
    Autochtone jongeren vanuit een Nederlandse traditie. 86% van de potenrammers zijn autochtone jongeren, dit is een opgave van OM.

    Ooit in Zeeland of een waddeneiland geweest in de zomer, geen Marokkaan te zien maar dacht je dat je dan veilig bent?
    Drankmisbruik, coma-zuipen, vandalisme, geweld tegen burgers en politie. Het is vreselijk.

    Het is zo eenzijdig wat Wilders ons voorhoudt, en zo bezijden de waarheid. Het is zo jammer dat 20% hem volgt zonder zich dit soort dingen af te vragen.

    Waarom zien we Wilders niet deze problemen aanpakken, vanwaar de fixatie op islam?

    Like

   • Bla Bla Says:

    Ik snap het integratieprobleem Tristan en wat dat teweeg brengt bij sommige mensen.. en Wilders speelt daar op in. Prima, maar hij doet het op een, naar mijn mening, verkeerde manier. Ik vind net als de meeste Nederlanders, dat aan het integratieprobleem iets gedaan moet worden en er zijn inderdaad problemen hier in het land die opgelost moeten worden.
    Maar wat mij stoort aan Wilders en de PVV is dat zij dingen als ‘hoofddoekjestax’ en zo gaan verzinnen. De dingen die hij daarbij heeft gezegd, die zijn gewoon discriminerend. Dat vind ik echt. En zo zijn er meerdere dingen die hij heeft gezegd over de Islam en die ik te ver vind gaan.
    Daarom snap ik de vergelijking van Herman van Veen wel. Iedereen neemt het heel letterlijk, en natuurlijk zijn ze niet precies hetzelfde en zijn er verschillen. Maar het punt is dat Hitler tegen het Jodendom was en het lijkt mij toch ook wel duidelijk met wat Wilders allemaal roept dat hij tegen de Islam is. En dat is de vergelijking.

    En ik ben het helemaal met Janus eens dat alleen inderdaad de Islam wordt aangewezen.. en dat vind ik gewoon niet kunnen. Er zijn hier niet alleen maar criminelen van islamitische achtergrond hoor.

    Like

 66. Jan Says:

  Sjonge, ik heb vanavond de zoveelste blog inclusief reacties van het PVV stemvee gelezen en verbaas me wederom om het beledigende karakter en diens kortzichtigheid. Het meest verbazingwekkende vind ik nog dat niemand van de PVV aanhang het kan schelen waar het geld vandaan komt. Ik zou diezelfde PVV-ers wel eens willen horen als het CDA of om het even welke partij honderdduizenden euro’s en dollars van dubieuze geldschieters zouden krijgen. Ik durf er beide handen om te verwedden dat er moord en brand zou worden geschreeuwd.

  Erg vreemd voor aanhangers van een beweging die de vrijheid promoot. Welke vrijheid? Als de pers al niet bij bijeenkomsten mag komen waardoor het gewomne volk op de hoogte kan blijven van wat er wordt gezegd en als er al geen transparantie word gegeven over de grote onbekende geldstromen dan vraag ik me af wat men aan eerlijkheid van deze beweging verwacht. Knettergek…

  Like

 67. Ouwe Knoest Says:

  Wij zitten niet in hetzelfde schuitje, maar – beter klinkend – wij zitten onder dezelfde noemer.

  De PVV doet precies het tegenovergestelde; deze Beweging verzet zich tegen de bezetting van ons land door een dominante religie die volkomen haaks staat op de normen en waarden van de open Westerse samenleving.
  Ik heb – zoals je weet (Lady Maci ook)- hier al geventileerd, dat ik een groot aantal vredelievende moslims ken, die eveneens met zorg de ontwikkelingen van de radicale islam volgen. Zelfs uit mijn geboorteland verneem ik dezelfde zorgen.
  GW heeft dan ook geen enkel moeite met het verblijf van deze groep.
  Hij zou hen ook kunnen zeggen “Niet alleen wij maar jullie blijven hier ook”

  Tja . wat het allemaal niet kost! Het zal niet lang meer duren, dat de “blauwe” weer op de vloermat klettert. Bij het invullen vraag ik mij al jaren af welke projecten worden gefinancierd, waar ik dikke vraagtekens bij zet. “Incha’allah” :o(.
  Wijlen mijn lieve moeder heeft de bezuinigingen in de gezondheidszorg
  letterlijk én figuurlijk aan de lijve ondervonden.

  Een joods gezegde. Ik wens je veel personeel toe. Dat zelfde is Mr. S.P. Tomato overkomen. Ik wens u veel kamerzetels toe. Hetgeen geschiedde.

  Let’s hope and pray.
  Djie dubbeljoe can continue the right way.

  Like

 68. leefbarbaar Says:

  Al met al een vermakelijke dag op Boilingponits.nl en leerzaam wat betreft de linksche pretmensch, in dit geval Herman van Veen.
  Morgen verder?

  Like

 69. Janus Says:

  Welke financieel deskundige binnen de PVV had de systeembanken moeten redden en ons land behoeden van een jarenlange depressie?

  Wilders zelf? Zijn antwoord op de crisis was onzinnig. Geef alle Nederlanders 400 Euro was zijn antwoord op de crisis.
  http://www.elsevier.nl/web/10227747/Nieuws/Politiek/Wilders-bestrijdt-crisis-Geef-iedereen-400-euro.htm

  De missie in Afghanistan schrappen is een ander idee van Wilders. Dat de Taliban direct de macht grijpt daar is voor de hand liggend. Dat kort daarna de overheid in Pakistan ook zal vallen is evident, dat we dan te maken hebben met een radicale islam die over kernwapens beschikt is een direct gevolg.

  Onze veiligheid is dan in groot gevaar.

  Hij wil fors korten op de belasting voor de topinkomens. Dat is het effect van de vlaktax. Tevens wil hij de hypotheek rente aftrek voor de top hypotheken kost wat kost in stand houden.

  Niet echt maatregelen waarmee je een nieuw zorgstelsel wat de aankomende vergrijzing kan opvangen moet financieren.

  Wilders en zijn aanhang op dit forum en andere fora kan wel roepen dat iedereen die kritiek heeft in feite iemand is die de Islam in Nederland wil, maar dat soort mensen hebben we al eerder gehad in de geschiedenis.

  Wilders doet alsof hij een politiek programma heeft, maar dat is niet zo. Hij kakelt maar wat populistische maatregelen. Hij heeft maar een programmapunt, dat is vernietiging van de islam, en hoe dat in Nederland zijn effect zal krijgen zal hem de kont roesten.

  Het is niet zo gek dat Wilders zijn financiers niet bekend wil maken. Mensen die op Wilders stemmen zijn werktuigen in handen van die geheime financiers.

  Like

 70. Stephan Muller Says:

  Beste mensen,

  Het zou eens prettig zijn als we met z’n allen eerst ons goed laten informeren over wat er nu echt aan de hand is. Het is algemeen bekend dat de Telegraaf erg goed is in het uit verband rukken van de waarheid. Lees en luister eens verder dan alleen de berichten van de Telegraaf en wordt niet zo boos. Is helemaal niet gezond voor jezelf en al helemaal niet in de samenleving waarin wij leven. Weet wel dat wij in een van de rijkste landen wonen. Geniet daar ook een beetje van 😉

  Like

 71. Fer Says:

  Ongelooflijk zoals iedereen reageert, als door een bij gestoken. Met respect voor een ieder en met een open discussie moet het volgens mij toch lukken om er met elkaar uit te komen.
  Iedereen heeft recht om zijn mening te uiten dus Herman mag zijn zorgen uiten over de feiten die er in de geschiedenis zijn gebeurd en zich nu dreigen te herhalen, en Geert mag zijn zorgen uiten over de Islam.
  Helaas worden beiden heren nu bedreigd omdat zij zeggen wat ze denken en daar maak ik mij zorgen om.

  Like

  • bert Says:

   Helemaal mee eens. Ik ben ook geen fan van Herman Van Veen maar als die man niet meer mag zeggen wat hij vindt, en zelfs meteen dreigmails krijgt dan wordt ik ook een beetje droevig.
   Ik zou zeggen tegen al die PVV stemmers, als je echt denkt dat Wilders het beter kan dan degenen die er nu zitten,stem lekker op m en dan zien we wel wat hij gaat doen aan alle problemen in dit land (en dat zijn natuurlijk niet alleen de problemen met allochtonen).

   Like

   • tristan Says:

    In het kader van de Vrijheid van Meningsuiting mag Herman van Veen inderdaad zijn vergelijking maken.

    Maar hij moet dan wel van tevoren incalculeren dat hij als bekende Nederlander stelling neemt in een zeer beladen onderwerp nl. het demoniseren van 2 miljoen proteststemmers t.a.v. van een falend beleid van de gevestigde politieke partijen.
    De stemmers op de PVV doen dit niet uit luxe of vanuit de gevoelige onderbuik maar hebben schoon genoeg van het struktureel toedekken en bagatelliseren van een groot aantal problemen;

    1. De stijgende criminaliteit in alle steden en dorpen in ons land sinds de komst van 225 verschillende nationaliteiten en culturen.

    2. Een groot aantal politici en bestuurders moeten worden beveiligd vanwege terreurdreiging.

    3. De penitentiare inrichtingen zitten vol met criminelen van allochtone signatuur.

    4. Het generaal pardon kost miljarden en het volgende pardon staat al weer in de steigers.

    5. De asielzoekersindustrie draait weer op volle toeren onder de bezielende leiding van mw. Albayrak.

    6. De werkloosheid onder allochtonen is schrikbarend en toch wordt ons land overstroomd met Polen, Bulgaren en Roemenen.

    7. De importhuwelijken gaan gewoon door met als resultaat een struktureel integratieprobleem.

    8. De politie heeft haar taken overgedragen aan buurtvaders en gezinsmanagers uit angst voor grootschalige rellen bij zelf effectief optreden tegen straatterroristen van moslimsignatuur.

    9. Een groot aantal allochtonen weigeren om hun zorgpremie te betalen maar ontvangen wel de zorgtoeslag.

    10. Onder de asielzoekers bevinden zich tal van zware criminelen, prostituees, ex-kindsoldaten en ander gespuis maar worden niet uitgezet vanwege humanitaire redenen.

    Wilders kan deze problematiek uiteraard niet alleen oplossen maar hoopt op een mentaliteitsverandering bij de gevestigde politiek onder druk van zijn PVV.
    Hij zal zeker bereid zijn tot concessies bij een eventuele coalitie met het CDA en de VVD.

    De tijden van de softe jaren 70 zijn definitief voorbij. (en het geld is op; we kunnen niet eeuwig potverteren via de opbrengsten van het aardgas,).

    Like

   • Janus Says:

    Tristan, tien punten noem je, omdat we tien vingers hebben, neem ik aan

    1. de hoeveelheid criminaliteit daalt, maar wordt wel harder, Correlatie is niet hetzelfde als causaliteit. Ook zijn er veel autochtone criminelen. Nergens toon je aan dat allochtonen uit 225 landen een criminelere persoonlijkheid hebben dan autochtonen
    2. Dat klopt, vandaag is van Veen aan het lijstje mensen die beveiligd worden toegevoegd. Er is sprake van een algemene verloedering waarin dreigen met geweld doodnormaal is. In buurlanden is het al voorgekomen dat mensen op straat in brand zijn gestoken. Hier gelukkig nog niet.
    3. De gevangenissen zijn zo leeg dat ze zelfs aan België verhuurd worden om ze toch enig geld te laten opbrengen.
    4. Dit punt heb je gelijk in, hoeveel het kost weet ik niet, maar het is een dure aangelegenheid
    5. Ook dit punt heb je gelijk in, en het is inderdaad Albayrak die leiding geeft aan de logistiek. Maar zij maakt niet de wetgeving waardoor asielaanvragen mogelijk zijn, zij voert de wetgeving uit.
    6. Van Bulgaren en Roemenen weet ik het niet. Maar de Polen in ons land werken hard, dat is de reden waarom ze komen. Dit is een goede zaak, ze doen werk tegen een prijs waarvoor Nederlanders niet gevonden kunnen worden. Polen is de snelst groeiende economie binnen de EU. Nederland zou eens moeten kijken hoe ze dat doen. Het is een gevolg van de economscihe samenwerking binnen de EU. Ook de PVV is een voorstander van deze economische samenwerking. De PVV is tegen een politieke samenwerking. Ik vind dat een discutabel standpunt
    7. Het zou kunnen, ik heb geen idee
    8. De politie kan geen taken overgeven, dat doet het bestuur van een stad. De politie moet gehoorzamen.
    Of dit goede maatregelen zijn weet ik niet. Ik weet wel dat tien jaar politie-optreden de zaak niet verbeterd heeft. Het is in ieder geval ook niet overal zo. Bij mij in de buurt is het nog steeds de politie die optreedt tegen criminelen van allerlei ras, waaronder ook Nederlanders.
    9. Tja, een handhavingsprobleem. Als dat klopt moet dat aangepakt worden.
    10. Het is fout indien buitenlandse criminelen niet worden uitgezet, dat ben ik met je eens. Nu is een prostituee niet crimineel, maar het is volgens de Nederlandse wet een legitiem beroep. Een kindsoldaat is ook geen crimineel, eerder een slachtoffer. Ik neem niet aan dat ze hun AK47 bij zich hebben. Mocht dat wel zo zijn, dat dienen ze uitgezet te worden. Dat ben ik helemaal met je eens.

    Like

   • tristan Says:

    Janus, ik ben verheugd te vernemen dat je het op een aantal punten – in ieder geval gedeeltelijk – eens bent met mijn analyse van de uit de hand gelopen multiculturele samenleving.

    Maar ‘even’ terug naar het oorspronkelijke onderwerp; de kritiek van Herman van Veen op de PVV.

    De PVV heeft geen leden vanwege het niet geringe risico van infiltratie door Linkse provocateurs en de AIVD.
    Men heeft geleerd van het LPF-debacle en hanteert een strakke discipline binnen de 2e Kamerfractie en met succes.
    Op de langere termijn zal er zeker een andere structuur plaatsvinden binnen deze Beweging maar vooralsnog is de tijd nog niet rijp gezien het politieke klimaat van het demoniseren door de Linkse kerk.

    Herman van Veen is een zeer intelligente man en heeft volgens mijn inschatting juist gehoopt op heftige reacties van de PVV-achterban. Het is nog maar de vraag of de geuite bedreigingen wel echt van PVVers afkomstig zijn. Ik heb daar enige twijfel over maar kan dit uiteraard niet bewijzen.

    Wij leven hier in een rijk maar klein land. Maar wij moeten niet de intentie hebben al het leed van de gehele wereld op onze schouders te willen nemen. Ons land heeft een beperkte opnamecapaciteit en er is sprake van een grote werkloosheid die voorlopig alleen maar zal toenemen.
    In dit kader is het niet te verkopen dat de grenzen nog steeds open staan voor economische en criminele gelukszoekers.
    De Linkse partijen willen Nederland omvormen tot één grote uitkeringsfabriek met gewillig stemvee uit tal van exotische oorden.

    Men denkt uitsluitend aan onze goede naam in het buitenland op het gebied van mensenrechten, tolerantie & verdraagzaamheid maar de autochtoon in een Vogelaarwijk betaalt dagelijks de rekening van deze Linkse hobby.
    En als die in de steek gelaten autochtoon in zijn wanhoop en frustratie stemt op een partij die als enige het voor hem – of haar – opneemt dan wordt hij gekwalificeerd als een racist en zelfs als staatsgevaarlijk.

    Van Veen en consorten spreken vanuit een comfortabele positie en leven in een beschermde omgeving buiten de multiculturele realiteit die van een totaal ander orde is.

    Like

   • Janus Says:

    Tristan, juist omdat we in een klein land leven moeten we opletten dat we niet geïsoleerd raken.
    Een belangrijk deel van de Nederlandse rijkdom wordt vergaard vanwege de contacten met andere etniciteiten.

    We leven op een wereldmarkt, en ruimdenkendheid is een manier om goede handelsrelaties op te bouwen.

    Bijvoorbeeld:
    Je kan van een Arabische sjeik niet verwachten dat hij een interessante olieprijs heeft, als je keer op keer roept dat zijn godsdienst en cultuur verwerpelijk is. Hij zou volgende keer wel eens kunnen overwegen om die Q8 olieterminal in Duitsland te bouwen, waar ook interessante havens zijn.

    We willen internationaal zijn, we willen een groot Schiphol en een groot Rotterdam, daarbij past geen dorpse xenofobie.

    Like

 72. Willem Says:

  Ik ben geen Wilders fan, maar talloze Nederlanders voelen zich in achterstandswijken niet meer thuis.
  We leven in een land van vrije meningsuiting, dus ook Wilders mag zijn zegje doen.

  Herman, met je wereldverbeterende teksten tegen onrecht, armoede, enz…
  WAAROM DURF, OF WIL JE NOOIT EENS EEN LIED ZINGEN OVER DWAZE VADERS? LEES GASTENBOEK DWAZE VADERS MAAR EENS……
  OVER ONRECHT IN NEDERLAND, VADERS EN KINDEREN DIE NA DE SCHEIDING ELKAAR NOOIT MEER ZIEN OMDAT DE MOEDER DE OMGANGSREGELING IN DIT LAND STRAFFELOOS NIET WIL NAKOMEN, OM DE VADER TE TREITEREN, MET ALLE EMOTIONELE GEVOLGEN, OOK VOOR HET KIND!

  MAAK DAAR MAAR EENS EEN LIED OVER !!!!!!!!!!

  Like

 73. Ouwe Knoest Says:

  Tristan, Leefbarbaar en andere “werktuigen” (ROFLMAO).

  Met dank aan BP. Deze informatie van de andere kant.
  Damnant quod non intellegunt.

  Ons volk is verdeeld in 2 kampen; voor- en tegenstanders van de dreigende Islamisering van ons land.
  Hand in hand kameraden is niet van toepassing. Het zij zo.

  Gr. OK
  Compos Mentis

  Like

 74. Johnny Veerman Says:

  Uitgerekend de TELEGRAAF (HARTSTIKKE FOUT in de oorlog) brengt weer een tendentieus bericht: Herman van Veen zegt PVV=NSB. Maar dat zegt HvV juist NIET, hij waarschuwt er voor. Maar dat mag kennelijk niet van de sympathisanten van de Partij voor de VRIJHEID. HvV zegt nadrukkelijk dat een vergelijking met rechtsextremisten ongepast is. De horde hoort het al niet meer.

  Es riecht nach Kristallnacht

  Like

  • bert Says:

   hoho de Telegraaf was wel fout in de oorlog maar niet hartstikke (ik vind het ook een kutkrant maar dat is onlangs door iemand uitgezocht dus eerlijk is eerlijk).

   Like

 75. Ouwe Knoest Says:

  Stephan,
  Je bent een lieve jongen. Je bedoelt het goed. Sinds ik door ene Jacques Gans in het verre verleden op het verkeerde been ben gezet lees ik De Telegraaf niet meer.
  Weet wel dat wij in een van de rijkste landen wonen. Geniet daar ook een beetje van . . . AMENNNNNNN.

  Gr. v OK
  Compos Mentis

  Like

 76. Fer Says:

  Ik ben benieuwd of er sowiezo een regering is te vormen die alle onvrede in dit land naar tevredenheid kan oplossen.
  Ik kan jullie wel zeggen dat de recessie zoals deze door de huidige regering wordt aangepakt mij tevreden stelt.
  Natuurlijk blijven er altijd slachtoffers achter, en is het niet mogelijk een ieder tevreden te stellen,maar ik geef het je te doen zo’n gigantische klus.
  Maar als de meerderheid vind dat het anders moet dan ben ik benieuwd wat voor oplossingen er dan komen.

  Like

 77. Rob Says:

  Wilders maakt gebruikt van dezelfde communicatie trucs die de NSB hanteerde. Het zwaar simplifliceren van problemen, kritiek hebben zonder haalbare oplossingen aan te dragen, een bepaalde bevolkingsgroep stigmatiseren, inspelen op het onderbuikgevoel van grote groepen mensen, nooit inhoudelijk ingaan op kritiek, maar tegenstanders onmiddellijk verketteren – ‘ze zijn knettergek’, bijeenkomsten waar geen pers bij mag zijn, de beweringen over Pechtold en Van der Laan, ga maar door.

  Dat maakt de stemmers op Wilders natuurlijk niet tot NSB’ers, maar de waarschuwing van Van Veen zou op zijn minst serieus genomen moeten worden. De aard van veel reacties daarop is dan ook triest. Els, dochter van een oud verzetsstrijder, zou zich moeten schamen.

  Like

 78. Winterschilder Says:

  Ondanks dat er veel van & over Herman v. Veen gezegt kan worden, laat ik het laag op de man spelen achterwegen. Gezien zijn achtergrond, uitlatingen en gedrag, kan men deze NSB-veroordeling door hem, rekenen tot een zwaar Linkse aanslag. Toch dit hopeloos geblaas geeft wel te kennen dat H.v.Veen eigenlijk niets weet over NSB-ers, Links & Socialisten, want als hij de analen en de grondslag van Links of het Socialisme uit had geplozen, dan was hij en vele van u, zich rot geschrokken. PVV en Links tappen uit het zelfde vatje, alleen beiden in een ander kleur jasje. De oorsprong ligt in het Hegelianisme & Fabianisme… de politieke wetenschap waarop het Marxisme, Lennin, Stalin, Mao, Korea, Khazar Zionisten, Hanza Elite, Musolini en Hitler hun mensvriendelijke regime uit putte. Als er iets op deze wereld fout is dan is het toch echt Links-Fabianisme, wat heden nog steeds en in overvloed wordt toegepast. Dit is de ware Socialistische dictatuur met haar grote werk zoals de EU bijv. Onder gewetensdwang (geraffineerde tegenhanger van vrijheid van mening) worden wij een Demon-cratie in gestouwdt waar onze vrijheden, welzijn en eigendom zijn afgeroomt & beperkt. Zie en vergelijk. Daar wordt een mens niet vrolijk van. Wie of Wat biedt heden nog Beschermings Recht voor het volk tegen de inter- & nationale regeringen. Bitter weinig, zij maken de dienst uit zonder zich nog te bekommeren of te luisteren naar de samenleving. Het Wijste, het Beste, Rechtvaardigste, Logische of Noodzakelijke is voor hen tevens ook geen prioriteit meer. Dit is dus de Linkse politiek waarvoor veel mensen nog steeds warm lopen, ondanks het voormelde, de economische schuld wurggreep, loze en onnodige hobbies, grote financiele & politieke blunders, leugen, verdraaiingen en te veel om op te noemen. De Waarheid & Feiten van de afgelopen decenia liegen er niet om. Heel erg jammer, want ze doen zo hun best om als sociale idealisten over te komen, maar ja da’s de camouflage jas waar onder de Hegeliaanse & Fabianistische onder jas zit. Neen van Veen als er NSB’ers zijn dan moet je ze toch in je eigen kamp zoeken en kan jij jezelf, op je Links laffe manier dus ook toe rekenen. By the Way; het Westen vindt de gevallen Muur erg mooi, maar de meerderheid van ex-DDR en velen west Duitsers zouden hem toch weer terug willen. Maar ja, met de terreur van Links Gewetensdwang geeft iedere keer weer de meerderheid toe aan een minderheid met de grootste & demoniserende dikke wijsvinger.
  …NSB’ers, kom op man, als oorlog of dictatuur op hoogtij staat, dan staat Links altijd aan de kant van de machthebbers en keren zich tegen volk en in het ergste geval tegen vrienden & familie, voor eigen belang en eigen behoudt. Het is jammer dat PVV & Wilders enige beperking hebben, maar inplaats er tegen aan te schoppen zou men ook eens samen gaan werken om tot het Wijste, Beste, Logische & Rechtvaardigste politieke & regeer systeem te komen. De EU is hierin totaal geen oplossing, dit leidt naar onverschillige 1 Macht, die een groter gevaar is dan NSB’ertjes. Als v. Veen hierover zijn geafecteerde & hoogdravende mond houdt is hij of onwetend of sluit hij zich zeer gerrafineerd aan. Hopelijk ( eeuwige optimist) tilt hij de Linkse sluier op en distangeerdt zich daarna , om Nederland, Europa & de Wereld de Waarheid en meer zal bieden dan hij tot nu toe heeft gedaan. Kritiek en commentaar geven kunnen we allemaal, da’s ook nix moeilijks aan. De een doet het scherp en de ander grappig… maar that’s it ! Stop eens met Woorden, bekijk hoe het werkelijk zit en hetgeen ons naar het randje leidt, zodat je er dan wel iets aan doet, ipv als een papagaai of sheeple gedwee in de chain-gang me te lopen. v. Veen ik wens je veel sucses en alle geluk en dat je er nu echt iets aan- of mee doet.

  Like

  • Janus Says:

   Van Veen heeft niemand een NSB-er genoemd. Hij heeft gezegd dat binnen de PVV democratische structuur niet bestaat, en dat dat een parallel is met de NSB. Hij heeft gewaarschuwd dat een dergelijke beweging kan ontsporen.

   Daar kun je het mee oneens zijn, misschien ook om goede redenen. Maar om het met iemand oneens te zijn moet je wel eerst weten wat hij zegt. Daarvan heb jij geen blijk gegeven.

   Je zegt in het begin dat je niet laag op de man wilt spelen, maar je doet het wel. je moet jezelf eens terug lezen.

   Het onderwerp is niet van Veen, hij is slechts een boodschapper waarmee je het gerust oneens mag zijn. Van Veen is heel erg onbelangrijk, van belang is zijn constatering.

   Ik vind het vreselijk om te horen dat een man die dit constateert, dat die slecht wordt geciteerd door de Telegraaf, en die dan vervolgens duizenden dreigmails moet slikken van mensen die zeggen dat ze het vrije woord aanhangen. Herman van Veen is doodsbang. Dat is al een vorm van geweld. Iemand doodsbang maken. Geert weet dat als geen ander. Ik hoop dat hij het voor van Veen gaat opnemen en de dialoog aangaat.

   Wat van Veen eergisteren zei was dat hij bang was dat dit wat vandaag gebeurde, zou kunnen gebeuren. Hij had niet verwacht dat hij zo snel bevestigd zou worden.

   De beweging rondom de PVV kan ontsporen. Niet op dit forum, de mensen hier discussiëren. Maar die duizenden dreigmails die Van Veen heeft gekregen, dat is een ontsporing die wij niet moeten willen. Die gevaarlijk is.

   Ook mensen die kritiek hebben op Wilders hebben recht van spreken. Ik bedank de eigenaar van dit blog dat hij deze ruimte heeft gegeven. Hij toont zich hierdoor als een democraat en aanhanger in ziel van vrijheid.

   Laten we dit als voorbeeld nemen.

   Verder wil ik het hierbij laten. Ik discussieer nooit op dit soort fora, vandaag heb ik het wel gedaan, ik hoop de laatste keer.

   Like

 79. bob verburg Says:

  wat zijn nederlanders toch een dom volk. Ik zit eindelijk even in spanje en lees de berichten van alle gestorven-zielen-van-een-rechts-extremistische bloggers. Wilders is voor mij een sluwe fascist met een anti-democratische partij. Maar eigenlijk doet dat er al niet meer toe. Het probleem zijn inmiddels de door Wilders en kornuiten opgehitste meutes die geen oplossingen meer willen zien voor eigen en andermans problemen. Nukkige, domme klootzakken.
  Dom, want wilders heeft een volslagen eenzijdig, ongeloofwaardig verhaal (en men gelooft het)
  Nukkig, want rechts en verbeten vasthouden aan waanbeelden over vroeger en van cliches rondom minderheden in nederland.
  Als jij aardig doet tegen een marrokaan die je tegenkomt dan doet hij aardig terug. Doe jij kut dan doet hij kut vind je het er teveel worden dan ga je PRATEN en je blijft in OPLOSSINGEN denken. Als je daar te dom voor bent moet je eigenlijk gewoon niet gaan stemmen.
  Beter dat je in noodgeval een keer een marrokaan op zijn mond slaat dan dat je op die vieze blonde zuidnederlandse nazi van een wilders gaat stemmen.
  tabee

  Like

 80. Top Posts « WordPress.com Says:

  […] Hermann von Veen: PVV = NSB. Landgenoten, We hebben weer een Wilders-basher in ons midden: Hermann von Veen. Deze malle clown vergelijkt de PVV met […] […]

  Like

 81. Jan Says:

  De hetze loopt nu de spuigaten uit!!
  De socialisten staan met hun rug tegen de muur en
  gebruiken ieder middel om hun zinkend schip te verbloemen
  over de ruggen van hun tegenstanders ,de hardwerkende
  normaal denkende Nederlanders die het zat zijn dat de Rooms-Socialistische coalitie miljarden over de balk smijt voor hun JSF
  en andere geldverslindende hobby’s.
  Ze willen Wilders koste wat kost dood-demoniseren.
  Domme clowns malle Pechfiguren en de hele vara-kliek met
  hun krankzinnig verdienende presentatoren gaan nu in de fout.
  Helaas linkse rakkers het gaat jullie niet lukken.
  Na de verkiezingen kunnen jullie je wonden likken .

  Sterkte met jullie nederlaag !!

  Like

 82. janneman Says:

  Je hebt ook van die mensen die met een pitbul over straat gaan en er altijd bij moeten zeggen dat het zo’n lieve hond is. Dit is hier ook het geval. Het lijkt er in ieder geval op dat de aanhangers, of fans of geloofsgenoten van Wilders of hoe je jezelf ok wilt noemen, zijn beweging een dienst bewijzen door een ieder die de euvele moed heeft om iets negatiefs te zeggen over de de heer Wilders, is af te zeiken, zwart te maken of van hatemails te voorzien. Ik kan me niet onttrekken aan het idee dat er wel wat paralellen te trekken zijn met minder fijne perioden zoals de tweede wereldoorlog of bewegingen zoals het nazisme. Maar ja, ik zal het wel weer verkeerd zien want ik behoor natuurlijk onmiddellijk tot het linkse tuig of ben een Wilders-basher. Ga zo door aanhang dat maakt het voor de tegenstanders een stuk eenvoudiger om een probleem te hebben met de wilders-zeik-beweging. O ja, ik dacht dat het bedreigen van mensen, het hebben van een kort lontje en het onderuithalen van de vrijheid van meningsuiting was voorbehouden aan moslims. Nee dus.

  Like

 83. IndoChed Says:

  Wilders, een indo (In Nederland Door Opa) die zijn afkomst verhult met Kruidvathaarkleurspoeling, hij móet wel een enorm minderwaardigheidsgevoel hebben.
  Van Veen je slaat de spijker op zijn kop!
  geertje verraadt zijn eigen bloed, zoals NSB-ers deden/ doen.
  Kleine kinderen willen dat ook nog wel eens doen, en die wijzen we terecht.
  Van Veen schrijft en doet veel voor kinderen.
  Conclusie; Herman is DE persoon om dit kleine mannetje terecht te wijzen.

  Like

 84. jennyj0 Says:

  Wie zich enigszins in de NSB verdiept, zou weleens tot de conclusie kunnen komen dat de PVV erger is dan de NSB.

  Like

 85. Alibaba Says:

  Google maar eens op: Herman van Veen Prinses Margriet.

  Die stoute Herman toch, een rokkenjager????????
  En omdat Herman in de oorlog foute ouders had gefrustreerde wereldverbeterende liedjes maken, en de pvv bekritiseren.
  Herman is niet woonachtig in achterstandswijk vol buitenlanders die zich vaak niet aan kunnen/willen passen en niet eens Nederlands kunen spreken, of toch……2 woorden: jij discrimineren.

  Like

 86. Tjeerd dwaze vader Says:

  IndoChet: Van Veen doet veel voor kinderen?
  waarom schrijft hij nooit een lied over kindren die na de scheiding hun vader nooit meer mogen zien, en andersom?
  Bestudeer gastenboek dwaze vaders maar eens, of google op: fathers for justice.
  Wereldverbeteraar Herman maakt zich niet druk om kinderleed inzake kinderen die door getreiter van gescheiden vrouwen (straffeloos niet nakomen omgangsregeling) hun papa nooit meer zien, met alle emotionele schade van dien, daarom is Herman is een slappe zak!

  Like

 87. Wilderseennazi?! Says:

  Hoe durft deze meneer onze hedendaagse Führer met de NSB te vergelijken? Ik vind het abject en infaam. De NSB was toch het kleine zusje van de NSDAP, een beetje een belediging daarom mijns inziens.

  Like

 88. Jantien Says:

  http://www.hermanvanveen.com/Herman-van-Veen/nl-NL/weblog/41217003926388736aaabenvauyiaaaeq29q5ggaaardb2rmd0.aspx

  “Citaat Herman van Veen:
  Op een bijeenkomst in het Academiegebouw heb ik in Utrecht gesproken over de val van de Muur en met een journaliste Marion Brasch die drie weken voor de val van de muur bij een persconferentie was in Oost Berlijn waarop ik vertelde daar op het toneel gestaan te hebben met de intentie de muur weg te zingen.
  Zij heeft dat willen publiceren en is daardoor in serieuze moeilijkheden gekomen met haar bazen en de partij. Tegen die achtergrond heb ik mijn zorg geuit over de oude totalitaire systemen en dat we ervoor moeten waken dat de structuur van politieke partijen op democratische afspraken berust.
  Dit met de bedoeling uiteen te zetten dat de PVV niet mag worden als de NSB. De geschiedenis van de één mag niet de toekomst van de ander worden. De PVV is mijns inziens geen politieke partij maar een vereniging, een beweging, waar één man het vooralsnog voor het zeggen heeft. Dat is niet democratisch. Vandaar mijn zorg.
  De aard van de duizenden reacties die ik op dit ogenblik krijg bevestigen mijn zorg.
  Hopende u hiermee een antwoord te hebben gegeven teken ik met hoogachting,
  Herman van Veen”

  Ik ben ’t helemaal eens met Herman van Veen.

  Like

 89. els jansen Says:

  Uit een deel van de reacties die ik hier lees maak ik op dat het erg makkelijk is te verkondigen dat iedereen mag zeggen wat hij vindt in het kader van vrijheid van meningsuiting, maar dat dat eigenlijk alleen geldt voor mensen als Geert Wilders en zijn vriendjes. Als iemand een andere mening is toegedaan, wordt hij een clown genoemd of bedreigd of is hij met een prinses naar bed geweest. Als men goed geluisterd en/of geciteerd had (de telegraaf uiteraard was dat vroeger niet zo’n krant die in nazitijd ook met de nazi’s heulde) dan had er niet zo’n commotie hoeven onstaan rond Herman van Veen, gewoon een aardge vriendelijke man die mensen wilde waarschuwen: pas op de pvv gaat een beetje de verkeerde kant op! Voor een deel van de pvv-aanhang is dus vrijheid van meningsuiting dat de pvv alles mag zeggen over de islam, allochtonen en anders denkenden en als men dan repliek krijgt heet dat demoniseren. Als dat niet ondemocraties is weet ik het niet meer! ik steun Herman van Veen van harte!

  Like

 90. Kareltje Says:

  els jansen, dat is vanuit jouw villawijk of grachtengordel gemakkelijk oordelen, maar jij bent waarschijnlijk niet woonachtig in een allochtonenbuurt waar Marokaantjes over jouw stoep brommer-races houden, zeg er niets van want dan kunnen ze ineens WEL Nedrlands, 2 woordjes: jij discrimineren.
  Vele geboren en getogen Nederlanders voelen zich in bepaalde achterstandswijken niet meer geaccepteerd.
  Als iemand naar Australie gaat emigreren moet hij binnen een bepaalde tijd Engels kunnen spreken, zo niet: terug naar land van herkomst, dat heeft niets te maken met extremisme maar behoud van je eigen cultuur.
  Google trouwens eens op:

  HERMAN VAN VEEN PRINSES MARGRIET

  Ja, die Herman lust er wel pap van…….., rokkenjager!

  Like

  • els jansen Says:

   beste Kareltje, nee ik woon niet in een grachtenpand of villawijk maar gewoon in een rijtjeshuis in een klein stadje in Gelderland. Deze wijk bestaat voor 50% uit Nederlanders uit Turkije afkomstig. Ook staat er in deze wijk een Moskee. Afgelopen zondag hebben we in onze buurt een heel leuk buurtfeest gehad met elkaar. Als ik een probleem heb helpt Hoesein of Frans of Ismael of Kees of Evelien of Janzev of Piet dat maakt niets uit of ze nu op vrijdag zaterdag of zondag naar de kerk gaan. De Imam verteld dat ze voor hun medemensen moeten zorgen ongeacht de achtergrond van de medemens, dat heeft hij me zondag verteld….. Trouwens het zou me aan me reet roesten met wie Herman de koffer in duikt al is het met Beatrix en van Wilders wil ik het ook niet weten.
   Natuurlijk vind ik dat als je in Nederland woont dat je je aan de wetten moet houden en natuurlijk is het spreken van de taal daarbij noodzakelijk, maar er zijn ook in australie en canada Nederlanders en die zoeken mekaar ook op en dan spreken dan ook nederlands en ze eten dan ook graag rookworst en drop en stroopwafels en hebben het ook over hoe goed en mooi het in nederland is…. dus dat mensen die van oorsprong ergens anders vandaan komen elkaar opzoeken is toch ook normaal? Als jij op vakantie bent ben je ook blij datr er hollanders zijn toch? Wees niet zo hypocrietman

   Like

 91. ferdinand Says:

  hmm leuk:) ik vind dat herman van veen gelijk heb met ze mening geven want het is immers een vrij land waar we in wonen. Maar mr Wilders heeft sterke punten . Oke, het is niet netjes om de islam te vooroordelen want ik ken paar hele goede moslims:) want die teringlijers die je op straat tegenkomt dat zijn geen moslims dat zijn kut marokaantjes die vere van moslim zijn ( tijdens ramadam bv roken , drinken en eten en zich dan nog verschuilen achter het geloof) . Maar laten we meneer wilders de kans geven en zien waar het op uitloopt . En ja ik ben voor rechtse standpunten. Hebben Linksen ooit wat goeds gedaan ze zijn meestal oppositie en hebben veel praatjes over hoe zij de problemen willen oplossen, maar ze klagen altijd en stropen nooit de mouwen op. Rechts daar in tegen of meer centraal ( christen democraten appel en pvda is niet links dat is maar een sluier) bestuurd dit land aardig goed:)

  gegroet:D ( wacht met smart op een reactie van een of andere idioot die heel veel argumenten heeft om elk argument voor mij te ontkrachten)

  Langleve rechts:D

  Like

  • els jansen Says:

   Het zou goed zijn om te beseffen wat je allemaal te danken hebt aan de linksen….. die nooit de handen uit de mouwen staken. ga toch fietsen man zonder linkse mensen was er helemaal geen cao of wao of aow en zo kan ik nog wel mmeer verzinnen. maarja ik ben dan ook zo’n idioot.

   Like

 92. jur Says:

  Mensen… De Telegraaf…?

  Zegt dat niet genoeg? Verdiep je is in iets en kom achter de waarheid, it’s like magic!!
  Ik hoop serieus dat de mensen die zo radicaal reageren zich even ‘in-googlen’ en dan weer mee komen doen doen met deze discussie.

  De reakties die de PVV-aanhang aan Herman stuurt vind ik trouwens van een niveau… De PVV is toch VOOR vrijheid van meningsuiting?? En een beetje doordachte kritiek wordt dan gezien als een beschuldiging die zelfs de meeste Moslims van ze accepteren.

  Ik kwam bij toeval op deze site, maar serieus, hoe meer ik hier lees, hoe meer ik me schaam voor ongeveer 2miljoen van onze ‘Landgenoten’.

  mvg, jur

  Like

 93. elsje Says:

  jur ik ook

  Like

 94. Michael Says:

  Ik word ondertussen niet goed van al dat gescheld op fora van personen die blijk geven van een overtuiging die op niets anders gebaseerd is dan onwetendheid, telegraaf incluus.

  Like

 95. D. G. Neree Says:

  Even over de financiëring van de PVV. Reken maar dat die gecontroleerd gaat worden en reken er maar op dat alles volgens de wet geschiedt.

  En wat betreft de financiën om “zijn rechtspraakjes” te voeren:
  1:Degene die het zo noemt is een schoft, net als de mensen die klagen, dat zijn beveiliging geld kost. Geert Wilders spant die rechtszaken niet aan, maar een clubje linkse moraalridders, die over woorden vallen, maar het geweld in eigen gelederen wel goedpraten .
  2: Die rechtszaak tegen hem (Eén rechtszaak, niet: “rechtszaakjes”. Even bij de les blijven kinders!) zijn tegen hem als privé-persoon. Hoe hij de kosten financiert moet hij voor honderd procent zelf weten, zolang ze niet uit criminele handelingen voortkomen.

  Boilingpoints, dat je een open dag houdt ok, maar waar komen al die schoolkinderen vandaan? Hebben ze geen tentamens te leren of zo?

  Like

 96. D. G. Neree Says:

  Pardon, het zijn jouw gasten. Ik wil ze niet voor het hoofd stoten.

  Like

 97. Willem van T Says:

  Over financiering gesproken, kijk maar eens op de website van de dagelijkse standaard, een aardig artikel over hoe ons belastinggeld, jaarlijks 130 miljoen voor Oxfam/Novib die eigenlijk bedoeld is voor ontwikkeling en voedselprogramma’s in de derde wereld, voor een deel wordt gebruikt om allerlei linkse personen en splintergroeperingen te steunen.
  Schande.

  Like

 98. azizmoummou Says:

  hi,
  Nice blog.I would really love to read your articles but in English.
  I’m an English teacher.would like to introduce my students to your blog.
  mine is : http://hellochichaoua.wordpress.com

  all the best,
  Aziz

  Like

 99. claudia Says:

  Iedereen die de moeite neemt om Hermans woorden echt te horen, zal nooit zoiets over hem kunnen schrijven.
  Wie on earth denk je wel wie je bent, om z’on mooi mens z’on lelijkheid toe te dichten???
  Dat kan alleen als je die lelijkheid in jezelf hebt.

  Like

 100. jeroen Says:

  Wat ik zeggen wil aan al die groenlinks/D66/CDA en PVDA stemmers:Als je nou een echte eerlijke meid of kerel ben zeg dan gewoon dat je het hartstikke gaaf vind als die moslims aan de macht komen. Want dan worden al die homo,s en joden alsnog de gaskamers in gestuurd en daarmee komt jullie droom en de droom van jullie vriend Adolf Hitler eindelijk uit.Dat je dat vind,prima: Maar zeg dat dan gewoon eerlijk maar ga niet dan zomaar even de de sociale tolerante Joris Goedbloed uithangen met die schijnheilige kutkoppen van jullie.Weten jullie wel hoe de Bosnische moslims,de groot/moefti en andere arabieren de nazi,s enthousiast steunden.En hoe tijdens pro-Palestina demonstraties dingen worden geroepen over Joden waar Josehp Goebbels een puntje aan kan zuigen.

  Like

 101. jeroen Says:

  Weleens van de SS/handschar division gehoord?Vrij vertaald vanuit het Duits;de SS-kromzwaard-Divisie.Een garde van Bosnische moslims die enthousiast in bruin nazi-uniform met hun kromzwaard op joden jaagden.
  Zulke mensen steunen jullie Vroeger waren er ook geen groepen criminele joodse randgroepjongeren die voortdurend allerlei roofovervallen pleegden,Homo,s in elkaar sloegen en bejaarde opa,s en oma,s mishandelden en beroofden.Er zijn nu hele wijken waar je als Nederlander een vreemdeling bent in eigen land en waar Nederlanders in hun eigen land hun wijk worden uitgepest. En zulke mensen steunen jullie.Dus wie zijn er nou de grootste NSB-ers!!

  Like

 102. jeroen Says:

  Eerst een grote Europese superstaat waar Brussel de dienst uitmaakt voor alles en dan ook complete delen van steden waar hele kolonies mensen met een niet westerse cultuur de dienst uitmaken. Daarbij is het nog nooit eerder in de geschiedenis in Europa voorgekomen dat er zo massaal als in de afgelopen 50 jaar mensen vanuit een totaal andere cultuur dan de westerse cultuur hier binnen worden gehaald en dan ook nog is een keer zo uitdrukkelijk worden uitgenodigd om hun eigen cultuur te mogen houden. Waar jullie voor pleiten is dus feitelijk dat de oorspronkelijke bewoners van de Europese landen Niets meer over hun eigen cultuur en samenleving te vertellen mogen hebben.Feitelijk pleiten jullie hiermee voor culturele genocide op de verschillende Europese volkeren en hun culturen en doen jullie met de verschillende Europese volkeren en culturen hetzelfde als Adolf Eichman en Robbert Himmler ook deden met De Joodse bevolking en hun cultuur. Wat dat betreft zijn jullie de Adolf Eichmannen,Robert Himmler en Anton Musserts van de 21e eeuw

  Like

 103. jeroen Says:

  Voor janus´´Je mag de islam niet teveel beledigen omdat anders dat Arabische sjeikje wel eens boos kan worden Dus daarom moeten we voor een paar oliedollars maar onze hele beschaving in de uitverkopp doen´´´´
  Dit soort gewetenloos opportunisme is typerend voor karakterloze zogenaamd kosmopolitische wannabe-yuppies als jouw

  Like

 104. tirana Says:

  Turkse en Marokkaanse infiltratie zorgt feitelijk kiezersbedrog bij de grote partijen.
  Aantal politicus hebben nu voor henzelf een politieke tijdbom neergelegd.

  Door een aantal politieke blunders van de eerste orde maken de grote partijen een vrij val en verloren straks nog meer zetels.

  Eén van die blunders is de knieval voor de groeiende invloed van de Turkse en Arabische machthebbers in Neerland, men kan niet meer stoppen met de verbreiding van de moskeen, islamscholen en andere nationalistische islamitische anti- nederlandse instellingen. Kennelijk zien deze politicus het als hun dure plicht, om naast hun apodictische woorden, d.w.z. vlammend pleidooi langs wetenschappelijke weg de vreedzame aspiraties van de islam voor het voetlicht te brengen, namens hun partijen ook nog eens een financiële inspanning te leveren.

  Pikant detail hierin is dat deze partijen elke keer de wensen van de moslims moeten voldaan. Hier wordt het kiezersbedrog van deze partijen zichtbaar: De beloftes aan kiezers van Turkse en Marokkaanse verlenging dat deze partijen voortaan, alle strijdmiddelen van de Moslims mogen toelaten van indien mogelijk, belemmeren van de verdere groei van islamieten kan niet meer worden ingelost.
  Is niet genoegzaam gebleken, dat juist deze partijen in het belang van grote groepen moslim opereren, en al helemaal niet in het belang van u en mij?
  Het begrip solidariteit, één van de kernpunten van het verkiezingsprogramma van deze partijen, hebben bij de pro islamitische elite flink ingeboet aan waarde. Het is gerechtvaardigd te concluderen dat er bij hen sprake is van een morele kredietcrisis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: