Balkenende-pop nu al omstreden.

Landgenoten,

Ga heen en vermenigvuldigt u!, staat er in de Bijbel. [Genesis 1:28]
Welnu, dat heeft het CDA heel goed begrepen. Deze Calvinisten hebben namelijk hun Grote Leider gekloond – ‘geclowned’ is misschien een betere omschrijving – en deze zogenaamde ‘Jan Peter Balkenende pop’ verhuurd aan verschillende lokale afdelingen van het CDA.
De partij noemt de pop een goed middel om tijdens een actie in gesprek te raken met mensen.
Hoezo? Moeten we nu tegen een golfkartonnen replica van Jan-Peuter gaan praten? Nee toch.

Het moeten toch schitterende beelden op gaan leveren; een zwartgekousde CDA’ert met een manshoge Jan-Peuter onder de arm dragend, die u tegelijkertijd vriendelijk doch dringend vraagt of u met deze harlekijn op de foto wilt… Want mensen vinden dit ludiek, jubelt het CDA.
Wellicht zijn er op de stoep van een willekeurig blindeninstituut nog wat personen over te halen, maar dan houdt ’t wel op. Want een beetje zelfrespecterende burger zonder visuele handicap trekt hier natuurlijk zijn neus voor op. Daar kan je niet mee thuis komen.

Men had natuurlijk ook gewoon de ‘echte’, het prototype mee kunnen nemen. Het zou niemand opgevallen zijn. Want veelal staat deze JP er voor lul bij, dus moet u van goede huize komen om enige verschillen te kunnen ontdekken.

Ik vond één Jan-Peuter wel genoeg. Maar er blijken nu individuen rond te waren die daar anders over denken. Die starten doodgemoedereerd een Jan-Peuter-produktielijn teneinde ons Hollandsch straatbeeld wat op te leuken met deze golfkartonnen Farizeeër, onder het mom van ‘meer grijs op straat’. Wij danken u de koekoek.

Onze straten zijn al onveilig genoeg.

Update: een kartonnen replica van een sneeuwruimende Bianca Balkenende wordt bij voldoende animo in overweging genomen.

Update II: Vriend TWITVB geeft beeld.

3 gedachten over “Balkenende-pop nu al omstreden.

Plaats een reactie