Staatsbosbeheer wil 1000 damherten afschieten.

Lectori Salutem!

Hier kan ik ook zo godvergeten kwaad om worden. Staatsbosbeheer wil in het Limburgse Meinweggebied 1000 prachtige damherten afschieten. Deze dieren moeten namelijk plaatsmaken voor… Edelherten! Jazeker, want Staatsbosbeheer heeft een nieuw Edelhertenproject uit te voeren en daar horen geen damherten bij. Het ene soort slachten we af, zodat we het andere soort neer kunnen zetten.
Jaha, dit is echt nodig, want volgens ‘natuurambtenaren’ kunnen deze twee hertensoorten helemaal niet naast elkaar bestaan. Waar men deze kolder vandaan haalt, is mij een raadsel.

De openlijke arrogantie van de mensch is ronduit stuitend te noemen. De mensch bepaalt in al haar zelfingenomenheid wel eventjes wat voor diersoorten er rond mogen huppelen. Nu lopen er weer 1000 damherten in de weg. Geen probleem. Die dieren vermoorden we gewoon. Weg ermee. Wat er volgens ‘natuurambtenaren’ niet thuishoort, moet maar dood. Moet maar weg.
Alsof je godverdomme uitgekeken bent op de prullen in een vitrinekast. Gooi maar leeg, zet er maar wat mooiers in. Wat er nu in staat, is geen gezicht.

En dat durft zich Staatsbosbeheer te noemen. Eerst laat men de afgelopen winter een groot aantal dieren in de Oostvaardersplassen bijkans verhongeren en nu deze moordplannen weer.
Ik begin me behoorlijk te irriteren aan die zogenoemde ‘natuurambtenaren’. Ik zou graag andere mensen op die plek zien. Afschieten lijkt mij de beste optie. Ik ben helemaal uitgekeken op deze lieden.

Bescherm de damherten tegen de beesten van Staatsbosbeheer!

Advertenties

7 Reacties to “Staatsbosbeheer wil 1000 damherten afschieten.”

 1. rechtsheksje Says:

  die lui hebben niets anders te doen dan zich te bemoeien met onzinnige dingen of het koninklijk huis zoekt weer jachtvelden

  Like

 2. Lebuïnus Says:

  Dat is nu precies wat men ook met de diersoort mens doet
  het vervangen van de ene door de andere soort.
  Deze waanzin wordt in alles doorgevoerd b.v.” het teruggeven
  van polders” aan de natuur.
  Polders zijn uiteraard gemaakt van onafbreekbaar plastic, dus
  onder water zetten die handel.
  Het linkse gedachtengoed gelooft in de maakbare samenleving.
  Men waant zich de scheppende mens die superieur is aan die-
  gene die deze kolder moet betalen.
  Voorkom die linkse droom, het wordt anders een nachtmmerrie
  na 9 juni.

  Like

 3. yeager Says:

  Een vorm van werkverschaffing, zoals hier in de Scheveningse Bosjes waar de ene boom na de andere sneuvelt.
  Oude foto’s laten nog een weelderige begroeiing zien die ik mij ook nog uit mijn jeugd herinner.
  Het opmerkelijke is dat je die prutsers met hun bijlen en zagen nooit ziet op de Joodse begraafplaats met zijn eeuwenoude eiken en in het voor kaarthouders toegankelijke Zorgvliet.

  Like

 4. Ray-van Angeltjes Says:

  André, ik word hier ook razend van ! Die bemoeizucht, die arrogantie, die betweterij (op kosten van de gemeenschap) maar vooral de wreedheid als basis van dergelijke redenering. Die rotmenschen beseffen niet eens, dat zij Hitler nabootsen.

  André, ik sleur je artikel mee naar Angeltjes.

  In de komende dagen hoop ik wat tijd te vinden voor enige PVV-reclame en jullie verkiezingen die de onze met 4 dagen voorafgaan. Wellicht mag ik dan nog een van jouw schitterende stukjes ontlenen ?

  Like

 5. boilingpoints Says:

  At Ray,

  No problemo. All Rights Free!

  Like

 6. alida Says:

  Hoe is dat te stoppen,is hier niet tegen te protesteren.

  Like

 7. leefbarbaar Says:

  BP,

  hier hetzelfde laken een pak in 010. Kijk, het zijn ambtenaren. Dus hoe dom en slecht werk ze ook afleveren; ze worden nimmer ontslagen.
  Zo hebben we de moord op de ganzen. Ganzen eten gras en poepen en dus worden ze beschaafd uitgeroeid. De eieren worden dood geschud of bestreken met olie zodat het jong sterft in het ei.
  Is dit een goede oplossing? Nee, want alleen de autochtone ganzen worden vermoord, de allochtone zijn beschermd. Het lijkt wel een prachtwijk. En net als bij Finnen fokken de allochtonen het hardste. Over een paar jaar hebben ze dus het probleem een andere kleur gegeven.
  Nog kostbaarder is het achterlijke plan om de veenplassen te veranderen. Men maakt er zandplassen van door zand over de bodem te strooien. En alle vissen te verwijderen, die hun voedsel zoeken in de modder op de bodem. (echt waar). De linkschmensch stopt nergens voor. Wat is het effect? Het water wordt helder. Dus planten gaan groeien op de bodem en er komen andere watervogels. En sommige planten verpesten de pleziervaart, want als ze in je schroef zitten, kun je alleen nog maar dobberen. Maar wat niemand aan ziet komen dat over een paar jaar de bodem bedekt zal zijn met oude bladeren en het water weer zwart zal worden. Dus over 10 jaar hebben we weer veenplassen. Al dat geld weg gegooid en al die dieren zijn weer de dupe geweest voor niks.
  PS. Het toppunt van domheid was trouwens in de IJsselmeerpolders een kudde paarden uit te zetten met evenveel hengsten als merries. In de natuur heb je één hengst en wat jonkies, maar bij staatsbosbeheer wisten ze dat niet. Nooit Arendsoog gelezen, denk ik.
  Er valt nog heel wat te bloggen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: