Maceo Parker. Live.

Waarde lezers,

We hebben het de laatste dagen nogal druk gehad met het opknappen van de nieuwe slaapkamer van dochterlief. Helaas was er voor dit schimmige blogje geen tijd. Zeer waarschijnlijk morgenavond weer een nieuw verhaal. Tot die tijd kunt u genieten van de beroemde funk en jazz-saxofonist Maceo Parker. Want BP is dol op dit soort jaren ’70 negers! Hieronder een extended version van Shake everything you’ve got.
Enjoy en tot morgen.


Rechtsbijstandverzekering

Advertenties

9 Reacties to “Maceo Parker. Live.”

 1. tristan Says:

  Jaren 70 muziek?

  Prima-prima! Toen wist men nog wat goede muziek inhield, geen boem-bas kabaal maar echte Jazz-rock zoals Al Di Meola, Billy Cobham, Chick Corea, Miles Davis etc.
  Vandaag de dag is het allemaal boze rap van ‘artiesten’ die om de verkoopcijfers wat op te waarderen elkaar overhoop schieten.
  Jan Smit, Ali B. een paar pilletjes en een snuifje coke en de nacht kan niet meer stuk.
  Ach, wij hebben die goede oude tijd nog meegemaakt, disco, Coca Cola, brown sugar en om 12 uur thuis voor inspectie. Tegenwoordig gaan ze om 12 uur de deur uit en komen ze niet meer thuis tot de volgende avond.

  Maar er is goed nieuws voor de Wilderianen, zet u dus schrap!

  EU LEENT MAROKKANEN 135 MILJOEN EURO
  De EU steunt Marokko dit jaar met een bedrag van 135 miljoen euro in de vorm van garanties. (bron; Spits).

  70 miljoen voor land en tuinbouw in afgelegen gebieden (het Rif gebergte?).
  55 miljoen voor het aanleggen van wegen en 10 miljoen voor het opzetten van kleine bedrijfjes (textiel en kleinschalige lederindustrie).
  Dit is uiteraard goed nieuws voor werkloze Marokkanen die hier op een houtje zitten te bijten via de WW, WAO, Bijstand en Wajongregeling. Met gezwinde spoed dus naar Marokko om aldaar met de hier opgedane kennis het land op te bouwen.

  In ieder EU land komt nu een ministerie van Remigratie, speciaal voor Marokkanen die vanuit idealisme willen terugkeren naar het voormalige thuisland. Niks geen baan meer als drugskoerier, hulpimam, buurtvader, straatcoach of loverboy maar eerlijk werk in de vrije natuur van Marokko. En laten we eerlijk zijn; de uitkeringen worden toch bevroren en soms zelfs verlaagd in het kader van de komende bezuinigingen.

  Mocht het een en ander een groot succes worden – de verwachtingen zijn hoog gespannen – dan zal oom Geert de allereerste vlucht vanaf Schiphol persoonlijk uitwuiven.
  Iedere remigrant kan voorts rekenen op een foto van Geert Wilders met handtekening.
  Wilders is echt geen onmens en de toekomst van Marokko staat hoog op de agenda van de PVV.

  De vliegtickets worden overigens gratis verstrekt in het kader van de Ontwikkelingssamenwerking, dit op speciaal verzoek van het CDA.
  (men moet deze partij ook wat gunnen, voor wat hoort wat en dan zijn we gelijk van het gezeur af van die Doekle Terpstra met zijn “Samen Bouwen”).

  Like

 2. yeager Says:

  Als die jazz jongens worden opgesomd, kunnen er dan s.v.p. ook wat oudjes bij?
  Huilie,anders voel ik mij zo buitengesloten en super oud.

  Dave Brubeck; Milt Jackson; Lionel Hampton; Teddy Wilson; John Lewis;
  Modern Jazz Quartet; Gerry Mulligan; Oscar Peterson; George Shearing;
  Benny Goodman; Woody Herman; Eddie Lockjaw Davis al dan niet met hun trios, kwartetten en sextetten.

  Hebben jullie John Lewis v/h Modern Jazz Quartet wel eens het Wohltemperiertes Klavier horen spelen?

  Like

  • tristan Says:

   Een aantal van deze jazz-muzikanten ken ik wel van naam, maar sommigen zijn voor mij te hoog gegrepen. Ik ben opgegroeid met de muziek van Dave Brubeck, Lionel Hampton, Count Basie, dus vrij commerciele jazz en niet te vergeten Chet Baker.
   Maar liefst hoor ik nu gitaarvirtuozen op het gebied van de blues zoals Robert Johnson, Mike Morgan, Guitar Shorty, Bernard Allison, Buddy Guy, Jeff Healy, Joe Bonamassa en Smokin’ Joe Kubek om maar wat namen te noemen.

   Ik ben bovendien ook nog liefhebber van Country & Western en oude Rock and Roll, dus eigenlijk een alleseter als het maar ‘lekker’ klinkt.

   Like

 3. Lebuïnus Says:

  @Yeager
  Die jazz jongens en meisjes zeggen me niets, ben blijven steken
  wat muziek betreft tot de twintigste eeuw.
  De door U genoemde uitvoering van das Wohltemperierte Klavier
  ken ik niet, heb het wel in talloze andere uitvoeringen gehoord.
  J.S. Bach blijft iedere keer weer nieuw, is van alle tijden.
  Zelf heb ik me wezenloos gestudeerd op veel klavierwerken van
  o.a. Bach, maar door luiheid en gebrek aan talent, hooguit het
  niveau van de goedwillende amateur bereikt.

  Like

 4. yeager Says:

  Bedankt voor de reacties waardoor ik me wat minder huilie voel. In mijn collectie vinyl komt ik steeds Joe Pass als guitarist tegen, ook solo spelend op het label Pablo.
  @Lebuinus. Bach blijft onovertroffen, de hele Noord-Duitse orgelschool trouwens, met onze Sweelinck als de grondlegger van al dat fraais.
  Maar zoals tristan, ben ik een allesvreter, het ene moment orlandus lassus, het volgende country & western, Brahms en Bruckner.
  Nogmaals bedankt.

  Like

 5. Ouwe Knoest Says:

  Aanvullingen:
  Ben Webster, Johnny Hodges, Coleman Hawkings, Lester Young, Zoot Zims. Clark Terry, Lee Morgan. Herb Ellis, Charley Christian. Ray Brown en Red Mitchell. Buddy Rich, Louis Bellson, Max Roach en Art Blakey etc. etc.

  Ook nog Eddie Condon met de Chicagoans. Wild Bill Davison, Bobby Hacket, Mel Powell, Bud Freeman, Jack Teagarden, Dave Tough, Gene Krupa om er een paar te noemen.

  In mijn jeugd in de stad van de Aujevâhs luisterde ik (stiekum) om 00:00 uur naar de Voice of America Jazzhour olv Willis Carnover met de openingstune . . voor mij persoonlijk nog altijd het mooiste muziekstuk allertijden. . . “Take The A-Train” van Duke Ellington.

  Maar mogelijk wordt dat ellemaal verboden. Haram weet je wel. Ik zal dat mogelijk niet meer meemaken. De aujevâh “heb mijn” dan al terug gebracht.

  Like

 6. Ouwe Knoest Says:

  Sorry, maar hoe heb ik hem kunnen skippen. So Sorry Mister Thelonius Monk “you are the best there was”.

  Like

 7. yeager Says:

  Knoest
  Veel van die door u genoemde musici bezorgen mij het gevoel weer thuis te zijn waar zij zich dan ook in de vorm van vinyl bevinden, zoals Ben Webster samen Gerry Mulligan en Jimmy Witherspoon; of Ben Webster samen Harry Edison, Roy Eldridge, Benny Carter en Coleman Hawkins;
  Johnny Hodges samen Duke Ellington; Max Roach en het Sonny Rollins kwartet in “Worktime”; Gene Krupa samen Lionel Hampton en Teddy Wilson;
  De bassist Ray Brown met eddie “lockjaw”Davis, Oscar Peterson, Jimmie Smith, Milt Jackson, Monty Alexander, Mickey Roker en Joe Pass.
  En de all stars bezetting in het 3-LP Pablo album Jazz at the Santa Monica Civic ’72 met Count Basie en Ella Fitzgerald.
  Die Harams doen je pas beseffen hoe onoverbrugbaar de kloof is met die Halals.

  Like

 8. Ouwe Knoest Says:

  De bijnamen.
  Al genoemd Lockjaw.
  Nog bv. Sweets E/Cleanhead V/Dizzy G/Woody H/JayJay J/The Bird/ Cannonball/The Pres/Zoot S/ Satchmo/Fats/ Cootie en de edellieden Count, Duke en Earl (Fatha).
  “Lord” is al haram.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: