BP-leestip: ‘Collectie 1931-1945’.

‘Op deze site zult U afbeeldingen tegen komen van insignes, emblemen, van nationaal socialistische en fascistische organisaties uit de dertiger en veertiger jaren. Het gaat hier om verzamelstukken, liever nog museumstukken van historische waarde. Het is beslist niet mijn bedoeling het nationaal-socialistische; fascistische; racistische; revisionistische gedachtegoed van weleer te promoten of te vergoelijken. Voorop staat het geven/krijgen van informatie en het tonen van een gedeelte van mijn verzameling, niet meer dan dat.’

Een mooie verzameling ‘militaria’, landgenoten.
De informatieve site bekijkt u hier.


www.ohra.nl

Advertenties

2 Reacties to “BP-leestip: ‘Collectie 1931-1945’.”

 1. leefbarbaar Says:

  BP,
  leuke site, maar niet zonder gevaar voor gezeik. Want linkschnederland is geheel de weg kwijt. Hier een link naar NSB-Handelsblatt (hoe toepasselijk) http://www.nrc.nl/binnenland/article2601025.ece/NSB-kranten_nog_niet_online
  Wat blijkt? De koninklijke Biblioltheek zet geen NSB-kranten online. Want?
  Zijn ze bang dat het foute gedachtegoed door de Nederlandse jeugd wordt gelezen? Of zijn ze bang dat mensen gaan inzien dat de NSB en de islam eigenlijk hetzelfde zijn? Willen ze er niet aan herinnerd worden dat alle ambtenaren voor de bezetter hebben gewerkt? Wat het ook is: de idioten censureren onze eigen geschiedenis! Schandalig en dom. Wie zijn verleden niet kent heeft geen toekomst.

  Like

 2. Victor Van Vosselaer Says:

  Hartelijke dank voor dat “bruggetje” naar die interessante site; zelf bewaar ik ook munitieus nog zulke (belgische) “souvenirs”, niet omdat ik er sympathie zou hebben voor de moffen, doch…die droevige tijd maakt wél deel uit van mijn jeugd.
  Als ik definitief het hoofd zal neerleggen, gaat mijn verzameling naar m’n oudste schoonzoon (de énige die er nog belanstelling voor heeft)-> en dààrmee is ook het bewijs geleverd dat “leefbarbaar” het bij het juiste eind heeft: “Wie zijn verleden niet kent, heeft geen toekomst”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: