Bettie serveert – the Pharmacy – live.

Waarde lezers,

Mijn weekend zit er al weer op. Er staan zes avonddiensten veur de deur.
Daarom vandaag geen moeilijk gedoe, maar muzak! Ik keek gisteravond even naar ‘de Nationale Nederpop Nacht’. Verzorgd door de extreem-linxe zender VPRO. Excuses hiervoor 😉
Anyway, vandaag presenteer ik u de alternatieve rockband Bettie Serveert. Dat is van die door VPRO goedgekeurde kwaliteitsmuziek, weet je wel. Als de VPRO dergelijke muziek goedkeurt, hoor je er helemaal bij. Dan ben je intellectueel en als u daarbij ook nog es uw kin quasi-moeilijk met uw duim en wijsvinger ondersteunt met een Max-Havelaar banaan in uw oor, zit u geramd.

Ik vind het gewoon een goeie plaat en steun de Verzetsbeweging PVV. Dat is nog es andere koeck!
Hieronder een studio opname bij Giel – Acne – Beelen van eerdergenoemde band. Enjoy!

Advertenties

11 Reacties to “Bettie serveert – the Pharmacy – live.”

 1. lisa Says:

  Wat een tering herrie

  Like

 2. tristan Says:

  Het begint met “Betty Serveert” en het eindigt met “Fatima Serveert”.
  Als Geert Wilders niet op tijd orde op zaken stelt.

  Over muzikale smaken hoeven we hier niet te twisten. De een zweert bij Jantje Smit en de ander bij de Golden Earring wat betreft de muzak van vaderlandse bodem.
  Mijn vrouw (een Surinaamse) is gek op hiphop, reggae en Zuid-Amerikaanse muziek en ik ben liefhebber van Blues, Country & Western en oude Rock & Roll.

  Over enige decennia lopen wij echter het niet geringe risico dat al deze duivelse muziek wordt verboden als de Islamisering voltooid is. Maar dat is van later zorg, voorlopig kunnen wij hier nog ‘genieten’ van Ali B en rapper Appa, want de macht van de imams is nog niet zo groot dat deze Westerse muziek verboden wordt via een fatwa.

  Like

 3. lisa Says:

  blues

  Like

 4. tristan Says:

  Yep!
  En dan de acoustische blues gespeeld door straatarme blinde muzikanten die pas geld gingen verdienen na hun dood. Zoals Blind Lemon Jefferson e.v.a. Robert Johnson was toevallig niet blind maar werd doodgeschoten na een ruzie om een vrouw, na eerst zijn ziel verkocht te hebben aan de duivel om beter gitaar te kunnen spelen.

  Eric Clapton is ook wel aardig, maar is te commercieel geworden, drinkt ook niet meer en is zelfs van de drugs af.

  De echte blues kan eigenlijk alleen maar gespeeld en gezongen worden door een zwarte man – of vrouw, b.v. Memphis Minnie – die in de gevangenis heeft gezeten, van zijn vrouw af is, van de honger geen ontlasting produceert, op een piepklein tochtig zolderkamertje woont en geen geld heeft voor de huur.
  Een alcoholverslaving is ook nooit weg en de platenstudio werd in die tijd alleen maar bezocht om demo’s te mogen maken voor gevestigde artiesten zoals Ray Charles en Ike Turner.
  Soms – als er wat studiotijd over was – mochten deze miskende blueszangers wat eigen werk op de band zetten en dat ging dan het archief in.
  Later, toen die mensen allang dood waren, werden die vergeten opnamen alsnog uitgebracht en werd er grof geld aan verdiend.

  Deze muziek kan het best afgespeeld worden op een oude koffergrammofoon en bij voorkeur via een grijsgedraaide 78 toeren plaat.
  En dan ook nog op een vochtige zolderkamer voor de juiste acoustic.

  Dat is de echte blues…

  Like

 5. Anton Says:

  “Jij houdt van melodie”, zei mijn pianolerares destijds tegen mij. Daar had ze wel gelijk in moet ik achteraf zeggen. Toentertijd begreep ik het nog niet zo, maar nu des te beter. Ik heb geluisterd en ik was het al snel beu. Geen enkele melodie, en dan houdt het voor mij al snel op. Wat ik wel mooi vind is de correctie aan de knop door de gitaarspeelster. Al spelende, kennelijk was iets niet goed gestemd. Wat ik minder mooi, en zelfs lelijk vind is je gebruik van es. (…) ook nog es uw kin (…). En Enjoy! aan het eind kan bij mij ook niet door de beugel. Daar is vast een Nederlandse uitdrukking voor te bedenken.

  Like

  • boilingpoints Says:

   At Anton,

   Een melodie in een nummer hoeft voor mij niet altijd. Als er maar een goeie drive in zit. Ik luister bijvoorbeeld ook naar lekkere abstracte, pulserende technobeats. Mensen als Tristan en Yeager zullen hier waarschijnlijk van gruwelen…
   Het gebruik van ‘es’ is natuurlijk helemaal fout. Is geen correct Nederlands. Ook een blogger schrijft weleens met de franse slag 😉

   Maar goed, wat opbouwende kritiek kan natuurlijk nooit kwaad!

   Like

 6. Joe Says:

  If this ain’t the BLUES, Tristan
  Forget Clapton !

  Super Chikan !

  En Magic Slim & the Teardrops

  http://www.videosurf.com/video/magic-slim-the-teardrops-you-got-to-pay-54665102

  Ik zag Magic Slim live deze zomer. Prachtig !

  Like

 7. yeager Says:

  Doe mij maar een meyerbiertje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: