Zelf zuurpruimensap maken met Femke.

Waarde lezers,

In het kader van biologisch verantwoord eten & drinken, presenteert BP vandaag de enige, echte zuurpruimensapmachine. Ook deze pica is weer door te klikken naar groot. De workshop ‘Persen met Femke’ zal op korte termijn van start gaan. Linxe houtje-touwtje jassen alsmede Gaastra-tokkies dienen zich hiervoor op te geven bij het secretariaat van Groenlinx. Het Femke-Bewustzijn zal als eerste de stoel demonstreren.

Ik zal alvast uit de doeken doen hoe het een en ander in z’n werk gaat. U dient plaats te nemen op de zuurpruimensapmachine en u maakt daarbij draaiende bewegingen, van linx naar rechts. Desgewenst kan uw partner u een ferme slinger geven als u dat makkelijker vindt. Het vrijgekomen zuurpruimensap wordt opgevangen in een authentiek Marokkaans glas, maar u mag ook een eigen lekbakje meenemen als u dat hygiënischer vindt.
Na het persen zal de vrijgekomen substantie gesteriliseerd worden om zodoende alle bacteriën te doden en daarna zal de hele mikmak in een petfles gegoten worden.
Na gebruik van de zuurpruimensapmachine dient u het onderdeel waarop u gezeten heeft te desinfecteren met alcohol.
Gefeliciteerd! U heeft een fles zelfgemaakte zuurpruimensap in handen. Presenteer dit biologisch verantwoorde zuurpruimensap op een verjaardag en uw visite zal blij verrast zijn over de eerlijke smaak zonder toevoeging van kleur en smaakstoffen.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze workshop niet geheel nieuw is. Een aantal jaar geleden is dit ook al eens georganiseerd. Een reactie van een tevreden deelnemer:

Wij drinken thuis niets anders meer. Het verkrijgen van het sap is in het begin even wennen, maar als je het eenmaal geproefd hebt… Mijn man neemt het zelfs mee naar zijn werk en ook de kind’ren zijn er dol op.

Aangezien dit een versproduct betreft, is het beperkt houdbaar.

6 Reacties to “Zelf zuurpruimensap maken met Femke.”

 1. leefbarbaar Says:

  Geef mijn portie maar aan fikkie.

  Like

 2. G.Deckzeijl Says:

  De fotofuck is weergaloos, maar ik heb toch een puntje van kritiek. Tijdens het maken van ronddraaiende bewegingen kom je niet verder dan 120 graden, omdat de rugleuning in de weg zit. Beter was geweest om de kern van de zitting(de zgn vruchtvleespletter)te koppelen aan de as van een electromotor(of handbediend aandrijfsysteem/vanwege het klimaat en zo(kuch). Op die manier verloopt de productie van pruimensap een stuk eenvoudiger en ook economischer.Dan is de plaats van het opvangglas ook onlogisch. Tijdens het bewegen in de originele situatie beweegt ook het hele systeem, zodat de straal zo goed als zeker naast het glas terechtkomt.
  Zonde als het ware. Nog simpeler: een omgebouwde boormachine met de pletter op de plaats van… afijn: maak het verhaaltje af en kleur de plaatjes!

  Like

 3. Tweets that mention Zelf zuurpruimensap maken met Femke. « -- Topsy.com Says:

  […] This post was mentioned on Twitter by Boilingpoints.nl, Frans Emondt. Frans Emondt said: Heel leuk gelezen op Boilingpoints: zuurpruimsap maken met kaakklem meisje. http://wp.me/p1EjY-Ul het bekijken waard haha […]

  Like

 4. Breinbrouwsels Says:

  Voor het snelle werk of even een tussendoortje kun je ook een staafmixer gebruiken en met de gespecialiseerde uitvoering, de Tarzan of zo, voeg je dan nog wat extra mineralen toe.

  Like

 5. alidas1 Says:

  Breinbrousels en daar kun je in doen,2liter azijn,50 citroenen en een flesje vitriool,,moet je kijken hoe gauw je dubbel l…lt

  Like

 6. alidas1 Says:

  Dat drankje was toch voor femke?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: