Roodharigen zijn normale mensen, hoor je!

Waarde lezers,

Dit is een divers blog. Mensen van allerhande pluimage komen hier voorbij. Maar er is nog een vergeten groep, landgenoten! De roodharige medemensch:

‘Mensen met rood haar blijken niet veel te verschillen van andere mensen. Dat concluderen vier chirurgen na een korte studie.’

Wat een opluchting. Gaat u rustig slapen. Roodharige mensen zijn normale mensen, weten we nu. Ik vind de kleur rood best mooi. Althans, als het om haarkleur gaat. Als het om andere zaken gaat, heb ik er een afkeer van, maar dat had u al begrepen.
Nogmaals, mooi rood haar is niet lelijk en zeker niet als het hoofdhaar ook rood is. Dat is dan weer mooi meegenomen in het totaalplaatje.

Roodharigen schijnen een voorliefde te hebben voor de zonnebank. Niet dat een zonnebank minder schadelijk zou zijn. Ze verbranden net zo snel als onder de koperen ploert en dat heeft de dame op de foto ook heel goed begrepen. Die koos eieren voor d’r geld en nam geen enkel risico. Ze ging met een vergiet op het gelaat de zon in. Dan krijg je dit soort grappige effecten. Jammer dat de bruine stipjes niet voelbaar zijn.
Visueel gehandicapten zouden daar best een leuk verhaal van kunnen maken.

Advertenties

Tags: ,

3 Reacties to “Roodharigen zijn normale mensen, hoor je!”

 1. alidas Says:

  Ik vind rood haar ook erg mooi,er zijn mensen die hebben heel mooi rood haar van dat kastanje rood.

  Like

 2. Victor Van Vosselaer Says:

  Zulk kleur van haar noemen we in Westvlaanderen: een rostekop (omdat het eigenlijk best op “oud roest” gelijkt.
  De juiste (officiële) naam is “Venetiaans blond”.
  In de jaren 1400 was de toemalige hertog van Bourgondië smoorverliefd op zo’n meisje; zodanig verliefd dat hij daarom de “Orde van het Gulden Vlies” stichtte. De leden van die orde droegen als herkenningsteken een brede gouden ketting met een rood-gouden schapenhuid onderaan.
  Het bekendste lid van die orde was Keizer Karel V, vader van Filips ll. van Spanje; die laatste was degene waar de Nederlanders nog steeds een hekel aan hebben vanwege z’n Inquisitie en TOCH nog hun trouw bezingen in het Wilhelmuslied {:-D) “Rare jongens, die Ollanders !” (^_-)

  Maar dàt neemt niet weg van het feit dat die meid op de foto zo stom geweest is om tè dicht achter die gierwagen te lopen toen dat boerke z’n land bemestte.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: