Moerdijk. Vanmorgen vloog ze nog.

Waarde lezers,

Toch wel de meest opvallende foto van afgelopen woensdag. Mogelijk gemaakt door een chemisch bedrijf in Moerdijk. Het bedrijf vatte vlam en de rest weet u inmiddels. Op de foto ziet u de zeer zeldzame dubbelloops oranje roetkopmeeuw en nog wat andere vogels die daar op willen lijken.

Vandaag werd ons medegedeeld dat we de spinazie op stal moeten zetten. Teveel roet, weet je. Dat is dan weer jammer, want met een gekookt dioxine-ei hebben we een prima maaltijd.

En dan verscheen daar die burgemeester van Moerdijk. Zomaar uit het niets. Een zeer inspirerende burgemeester die volgens mij al veel te veel rook had ingeademd. Meneer keek wat apathisch uit zijn oogjes en sprak als een defecte robot. Bekijk het screenshot van hem na de ‘lees verder’.

Ja, mooi, die mimiek ook. Of zo iets.
En dan die Oerknal twee punt nul. Ik dacht eerst dat ik per ongeluk naar Al-Jazeera zat te kijken:

En dan nog wat BIG PICTURES

En u weet het hè… Uw gezondheid is niet in gevaar.
Over tien jaar worden er opeens opvallend veel kinderen met één oog en vier armpjes geboren, maar wie dan leeft, wie dan zorgt.

Tot morgen!

Advertenties

9 gedachtes over “Moerdijk. Vanmorgen vloog ze nog.

  1. Bij iedere calamiteit is het stevast het oude liedje: er is geen gevaar voor de volksgezondheid. Voorbeeld zijn de branden waarbij asbest vrij komt cq naderhand verwijderd moet worden. Opruimpersoneel loopt in maanpakken over het terrein, terwijl toeschouwers zonder enige vorm van bescherming toekijken. Deze brand in Moerdijk dito: neu, er is geen gevaar voor de volkskgezondheid. Dikke, zwarte, vette rook waar zo goed als zeker gore chemische, halfverbrande rotzooi in zit en dat vervolgens met de wind wordt meegevoerd naar elders. Verhalen over tauwe kelen en prikkende ogen heb ik al gehoord. Maak het verhaaltje af en kleur de plaatjes.

    Like

  2. Er is geen gevaar voor de Volksgezondheid. Maar dat klopt toch? Wij zijn het volk en dus lopen wij geen gevaar. We hoeven geen beschermende pakken aan want onze huid is gelooid door het buiten werken en onze longen zitten al vol stof. Volk=onderdanen.

    Als de chemische stoffen maar geen problemen gaan opleveren voor onze afgevaardigden in Haag, al dan niet gekozen…Dat is toch een ramp!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s