Afschaffing bonnenquota blijkt wassen neus.

Waarde lezers,

Minister Ivo Opstelten vond vorig jaar november al dat het maar eens afgelopen moest zijn met de zogenaamde bonnenquota. ‘Agenten’ moesten een afgesproken aantal bonnen uitschrijven, anders kon men rekenen op een slechte beoordeling en ook promotie of salarisverhoging liepen gevaar.
Dus dat betekende; bonnen schrijven! Voor welke belachelijke ‘overtreding’ dan ook. Bijvoorbeeld omdat uw rechterachterwielventieldopje mankementen vertoonde. Dergelijke ratten schijnen daar genoegen in te scheppen. Nee, zegt u, ze moeten haast wel, anders loopt het salaris en/of promotie in gevaar.
Als ik op dergelijke wijze mijn brood zou moeten verdienen, zou ik acuut stoppen als agent. Bij die club wil je niet horen.

Maar gelukkig zijn we af van deze pure diefstal. Gelukkig zijn we verlost van de pesterijen die de hermandad ons aandeed.
Nee hoor. Er zijn nog genoeg korpschefs in Nederland die schijt hebben aan Ivo Opstelten en hun onderdanen nog steeds de opdracht geven zoveel mogelijk bonnen uit te schrijven.

Van de politieregio’s Midden- en West-Brabant, Zaanstreek-Waterland, Noord- en Oost Gelderland en Friesland zijn meldingen binnengekomen dat agenten nog steeds een afgesproken aantal bonnen moeten uitdelen.

Maar ook de ‘burgemeester’ van Dordrecht, tevens korpsbeheerder van politie Zuid Holland Zuid, wil vasthouden aan de bonnenquota. Want het komt de verkeersveiligheid ten goede.
Prima, begin dan eerst eens met het op de bon slingeren van allerlei (Marokkaanse) drugskoeriers die elke weekend door de binnenstad van Dordrecht scheuren. Maar dat durf je niet hè, lafaard.

Korpschefs die de regels van hogerhand niet opvolgen, dienen per direct oneervol ontslagen te worden. Als een soort compensatie voor de geleden schade die de burgerij aangedaan is, moeten we dergelijke sujetten op een openbaar plein neerzetten, zodat de burgers hen kunnen bekogelen met rotte, gistende tomaten, die overigens af te halen zijn bij een zekere Emile Roemer.

Tags: , , , ,

3 Reacties to “Afschaffing bonnenquota blijkt wassen neus.”

 1. leefbarbaar Says:

  Zolang de politie 90% van alle aangiften in de prullenbak gooit, is het gehele politieapparaat niets meer dan een heffing, een overbodige belasting, een aanslag op je portemonnee. Als er een quotum moet komen dan zou dat over de pakkans moeten gaan: zeg maar minimaal de helft van de misdrijven oplossen en de daders voorgeleiden. Nu is de pakkans vrijwel nul. Ik vrees dat de politie een afdeling is van de PvdA en totaal ongeschikt voor haar taken.

  Like

 2. lebuïnus Says:

  De NL politie, komt meer over als een gevaar voor de
  samenleving, dan als een apparaat dat de veiligheid voor
  de burger garandeert.
  Voorbeelden ten over, eentje dan : jaren geleden in Spijkenisse
  16 jarige jongen deed samen met zijn moeder aangifte dat zijn
  scooter gestolen was.
  Politie: kom morgen maar terug, we hebben pizza´s besteld en
  gaan deze eerst eten.

  Like

 3. G.Deckzeijl Says:

  Breng ik dit nog even in herinnering:
  http://tinyurl.com/my6cg2

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: