Maar wie is het?

Inkoppertje toch, landgenoten? Binnenkort een verhaal over deze schreeuwert.
Een kleine op-weg-helper: ‘politica’.
Degene die als eerste het juiste antwoord geeft, krijgt een eervolle vermelding op deze site.

Ander nieuws:
Het woord ‘KUTMAROKKAAN‘ mag weer!

De president van de rechtbank ‘s-Gravenhage vindt het ‘pedagogisch verantwoord’ dat een Haagse kinderrechter een 14-jarige verdachte uitmaakte voor ‘kutmarokkaan’.

De advocaat van de verdachte deed zijn beklag bij de Haagse rechtbank. Zijn klacht is deze week ongegrond verklaard… Hoe duidelijk wilde u het hebben? Sterker nog; het woord ‘KUTMAROKKAAN’ heeft heden ten dage een pedagogische functie.

Wat een verrijking!

Advertenties

9 Reacties to “Maar wie is het?”

 1. Joris de Sukkel Says:

  Het zou zomaar Sabine Uitslag van het Cda kunnen zijn.

  Like

 2. leefbarbaar Says:

  BP,
  hebben we toch wat goeds aan de PvdA te danken: het woord kutmarokkaan. Algemeen beschaafd Nederlands en heel typerend voor een foutberbert. Nog geen reden om te juichen natuurlijk, want dankzij dezelfde PvdA lopen hier een miljoen kutmarokkanen rond, maar ze hebben in ieder geval hun stemvee een juist etiket opgeplakt.

  Like

 3. tristan Says:

  ‘KUTMAROKKAAN’ heeft nu officieel een pedagogische funktie.

  Hier zal met name het MDI niet blij mee zijn. Menig discussieforum werd op de vingers getikt vanwege deze rake typering en werd vervolgens vriendelijk – maar dringend – verzocht een rectificatie te plaatsen. Met ‘vaginamarokkaan’ kon men nog wegkomen. Anders moest de betreffende tekst worden verwijderd op straffe van een aanklacht wegens discriminatie en het stigmatiseren van een kwetsbare minderheid.

  Volgens welingelichte bronnen wil de Marokkaanse Vereniging van Straatterroristen nu een aanklacht indienen via een Links advocatencollectief. Schadevergoeding, smartegeld en een flinke bonus.

  GroenLinks overweegt het aanvragen van een spoeddebat en Job Cohen wil zijn visie geven bij “Pauw en Witteman” of desnoods bij “De wereld draait door”. Want zo gaan we natuurlijk niet met elkaar om in onze diverse samenleving.
  Tenslotte praten we ook niet over DRUGSANTILLIANEN, KLOTETURKEN, KAASKOPPEN en WAJONGALLOCHTONEN.

  Van onze marokkanen geen kwaad woord; ze hebben ons land bevrijd, voor welvaart gezorgd ten koste van talloze kapotte ruggen en ALI B. overweegt nu een samenwerking met aankomend rapper Brandon (bekend van Radio en TV).

  Onze culturele verrijking kent geen grenzen (zelfs niet bij Griekenland).

  Like

  • leefbarbaar Says:

   Brandon als rappert?? Ach wie weet. Ene Anouk moest ook gaan zingen omdat ze gewoon niet te harden was en zij is een groot belastingbetaler geworden en hangt beslist niet meer aan een subsidie-infuus.
   Bij de weg: als dus een Nederlandert niet kan functioneren in de maatschappij ketenen ze hem vast aan de muur en kutmarokkanen krijgen een scooter, een golfje, een BMW? Hier zit toch iets fout. En dan bedoel ik niet dat ze Brandon vrij moeten laten, maar de Finnen vastleggen. Of uitzetten natuurlijk.

   Like

 4. Maci Says:

  Kutmarokkaan kan dus nu in de Grote van Dale.

  Like

  • tristan Says:

   Maci,
   Klopt, met de volgende betekenis of synoniem; onaangepast individu – crimineel – lijder aan schizofrenie – werkloze allochtoon.

   Like

 5. expat Says:

  Kut-Marokkaan staat al in de Dikke van Dale en wordt daar als volgt gedefinieerd:
  (vulgair, scheldwoord) typering van een jonge Marokkaanse Nederlander wiens al dan niet vermeende criminele gedrag als problematisch wordt ervaren.

  Al dan niet vermeend crimineel gedrag … wordt ervaren … Heel wollig uitgedrukt in ieder geval.

  Like

  • Anton Says:

   Inderdaad. Dat “al dan niet vermeende” kan gerust weg. “(vulgair, scheldwoord)” kan beter vervangen worden door het woord “Rake”, en “problematisch” is een understatement van jewelste. Bovendien wordt het niet zo ervaren, het IS zo, een wezenlijk verschil.

   Like

 6. Anton Says:

  Sabine Uitslag is de enige die ook ik kan bedenken, al komt zij op mij niet over als een schreeuwert. Of je moet haar manier van zingen bedoelen šŸ™‚

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: