Eerst een kort geding, daarna wellicht ontruimen…

Neen, waarde lezers, dit is geen video-still uit de legendarische horrorklassieker The night of the living deads. Neen, het zijn krakers. Individuen die andermans eigendommen innemen, strippen en uitwonen.
De gemeente Amsterdam, met de laffe, bange E. v/d Laan aan het roer, blijft deze ongewassen luiaards de helpende hand toereiken.

Alvorens men overgaat tot ontruiming, krijgt het Anarchistentuig een keurige brief. Een aankondiging waarin staat dat men binnen acht weken ontruimd wordt. Zo krijgt het Krakerstuig de gelegenheid om in de eerste zeven dagen van die acht weken een kort geding aan te spannen…

En dat gaan ze doen, natuurlijk! Ze hebben verder toch geen fuck te doen. Grote kans ook, dat men in het ‘gelijk’ wordt gesteld. Tot die tijd zal ‘politie’, gemeente en justitie wachten met ontruimen…
Was er niet zoiets als een kraakverbod?

Mensen die sympathiseren met dit tuig, menen dat er ook krakers tussen zitten die gewoon een baan hebben. Dat geloven wij natuurlijk niet. Moet u nu eens kijken hoe dit tuig er uitziet. Met zo’n toegetakeld hoofd kom je nergens aan de bak. Maar dat is natuurlijk ook de bedoeling, want werken laat men graag aan een ander over. Ondertussen kraakt men een pand en de rechtmatige eigenaar moet gewoon z’n bek houden.

Krakers zijn tégen leegstand. Daarom kraken ze. Althans, dat beweren ze. Krakers zijn helemaal niet tegen leegstand. Zonder leegstand moeten ze aan de betaalde arbeid, zodat ze op een eerlijke manier een woning kunnen huren of kopen.

Na verluidt poept men op een emmer. Dat geldt ook voor hun BH-loze vriendinnetjes met hun ongewassen dreadlocks. Met hun anderhalve kilo aan piercings in hun melis.
Maar we gaan het helemaal anders doen. Eerst douchen, naar de kapper en haal dat ijzer uit je bek, want zo kan je niet bij je nieuwe (of wellicht je eerste) werkgever verschijnen.

En ga je intussen doodschamen!

Advertenties

Tags: , , ,

7 Reacties to “Eerst een kort geding, daarna wellicht ontruimen…”

 1. Tweets that mention Eerst een kort geding, daarna wellicht ontruimen… « -- Topsy.com Says:

  […] This post was mentioned on Twitter by Boilingpoints.nl, Boilingpoints.nl. Boilingpoints.nl said: : http://wp.me/p1EjY-11R […]

  Like

 2. Drs. Johan Arendt Happolati Says:

  Heelder dagen afgeven op de vorte, kapitalistische klotemaatschapij, maar wel elke maand met hun handje open op de stoep van de bijstand.

  Like

 3. tristan Says:

  Volgens GroenLinks hebben wij hier te maken met ijverige studenten die in hun schaarse vrije tijd ook nog het fascisme bestrijden.

  Altijd staan ze op de barricaden om het onrecht in onze maatschappij aan de kaak te stellen. Leegstand is deze idealisten een doorn in het oog en daarom zijn ze bereid om in barre omstandigheden leegstaande panden te bewonen en in goede staat te houden.
  Het zijn vaak werkstudenten die niet te beroerd zijn om de handen uit de mouwen te steken bij demonstraties, manifestaties, betogingen, rellen, oproer, sabotage en andere ludieke akties.
  De bloem van onze natie en niet het wrakhout van onze samenleving zoals vaak wordt beweerd door de aanhangers van die Geert Wilders.

  Volgens boze tongen (Wilderianen?) zitten er echter ook verdacht veel illegalen en statenloze individuen onder deze werkstudenten. Ook worden er veel gestolen spullen verhandeld die zijn verkregen door proletarisch winkelen. Maar dat zijn geruchten en velen van deze creaturen vinden zichzelf op latere leeftijd terug als Links politicus, dierenactivist, medewerker van het MDI, asieladvocaat, rechter en zelfs als hoogleraar.

  Toch hebben wij liever te maken met okselfrisse jongens en meiden van Jan de Witt die ten strijde trekken tegen de islamisering van ons land.
  Eerlijke en gezonde arbeid in de frisse lucht en niks geen stickies roken in bedompte kamers waar de schimmels van de muren druipen. Niks geen rauwe klanken van boze rappers maar de vrolijke klanken van BZN of Jan Smit.
  Niks geen piercings in het gelaat of geslachtsdelen maar ongeschonden lichamen die zijn gestaald door arbeid en gezonde sport.

  Ooit zal er in Amsterdam een PVV-burgemeester de scepter – én de roede – zwaaien. Wie dan nog de euvele moed heeft om het kraakverbod aan zijn laars te lappen kan rekenen op dwangarbeid bij het handmatig ophogen van onze dijken. In colonne worden zij dagelijks afgemarcheerd (gehuld in gestreept tenue) om op water en brood zware maar gezonde arbeid te verrichten.

  Om de eerste stap te gaan zetten in dit noodzakelijke proces raden wij u dringend aan om op een Rechtse partij te gaan stemmen op 2 maart a.s.
  In aanmerking komen de PVV en de VVD.
  Zelf hebben wij een voorkeur voor de PVV om de zaak regelmatig wakker te schudden en de vinger aan de pols te houden.

  NOOIT MEER LINKS!

  Like

 4. leefbarbaar Says:

  Kraaktuig. Wat hebben ze bereikt? Bitter weinig, want dankzij de kraakbeweging wonen nu veel linkse ambtenaren gratis in mooie huizen als antikraakwacht. Dit vanwege de corruptie in ons land. Je eigen linkse krakers van toen zijn de profiteurs van nu.
  Dus gaat werk zoeken, dus eens wat nuttigs en ga eens op bezoek bij babyboomers van PvdA en GsL.

  Like

 5. Victor Van Vosselaer Says:

  Beste vriend Tristan,
  Met de vurige hoop dat IK het VERKEERD VOORHEB, doch aan Uw uitspraak om ooit een PVV-burgervader te hebben in Amsterdam, heb ik toch de grootste twijfels.
  Wij, in Vlaanderen dacht ook op zeker ogenblik dat het een Vlaams Belanger zou zijn (Filip Dewinter), die het pleit ZOU gewonnen hebben in Antwerpen.
  Fout gedacht hoor, want het werd “ALLEN tegen één”… en het was een socialist die won.
  Men moet met het feit rekening houden dat: voor èlke PVVer (of bijons VBer) dat erbij komt… er 10 “nieuwe Nederlanders (of “nieuwe Belgen”) bijkomen die voor àndere partijen kiezen die afkerig staan tegenover PVV of VB
  Die “nieuwelingen” trekken zich géén bal aan van een partijstandpunt; ze hebben alleen oog voor wèlke partij die belooft om hen verder de “handjes te spekken.”
  Tot slot: Hoop doet leven, en dromen verzacht het leven met hoop. (^_-)

  Like

  • Wulf Says:

   Ik vrees dat u gelijk heeft. Demografisch gezien wordt de kans steeds kleiner dat dit land nog via de democratische weg kan worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. Dit gaat in de toekomst nog wel een keer escaleren en ik ben bang dat dat zelfs de enige manier is waarop onze passieve uitroeiing nog kan worden voorkomen, al blijf ik hopen op een vreedzame politieke oplossing.

   Wat betreft het krakerstuig: ik zie dat in veel meer gemeenten gebeuren, dat de aldaar heersende PvdA-kliek het kraakverbod gewoon aan hun laars lapt. Want tja, ze gaan hun eigen achterban toch niet uit hun kraakpand zetten? Dat kost hen NOG meer stemmen en ze zijn er al zoveel verloren. 😉

   Like

 6. Woning ontruimen Says:

  Ik ben het helemaal eens met Boilingpoints, werken en dan wonen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: