Personeel NMBS leert tactvol omgaan met andere culturen.

Waarde lezers,

Lezer Patrick uit Vlaanderen stuurde mij een artikel over het feit dat het Belgische spoorwegpersoneel op cursus gestuurd wordt, opdat men tactvol leert omgaan met andere culturen. En als we lezen over andere culturen, dan is het woord geweld nooit ver weg. En dat klopt ook. Het spoorwegpersoneel krijgt steeds vaker te maken met fysiek en verbaal geweld, dus krijgt het personeel een twee pagina’s tellend document met handige tips en adviezen.

Het document noemt ook een aantal gedragingen op die, onbewust toegepast door de treinbegeleider, beledigend kunnen overkomen bij andere culturen.

Eigenlijk komt het er op neer dat de conducteur zijn hele doen en laten moet veranderen, want voor je het weet, heb je iemand uit den vreemde beledigd met je stuitende, Westerse gedrag.
Het is omgekeerde integratie, een begrip wat wij in Holland al jaren kennen. De Amsterdamse ‘politie’ rijdt bijvoorbeeld met een koran in het handschoenenvakje door de stad, zodat men weet hoe te handelen bij calamiteiten met aanhangers van de Religie van de Wrede.

Want je zal deze geïmporteerden maar voor de kop stoten, zeg. Ik heb het zelf ook al eens meegemaakt. Zaten we lekker te BBQ-en, bleken de rookwolken een belediging te bevatten, want er stonden binnen no-time twee boze Indianen van drie huizen verder op de stoep. Wat dat allemaal te betekenen had. Je moet dus altijd op je hoede zijn.

Ook zo’n tenenkrommende slogan van Zuurlinks; integratie moet van twee kanten komen. In de eerste plaats moeten wij helemaal niets! Wij verlenen geen enkele medewerking, aanpassen aan de ongevraagde visite zal niet gebeuren.

Zijn er structurele problemen in de trein? Een bewapende militair mee laten rijden, zal afdoende zijn.

Advertenties

6 Reacties to “Personeel NMBS leert tactvol omgaan met andere culturen.”

 1. johan v Says:

  het blijft pleuris volk. ik denk dat het tijd word ons te bewapenen met peperspray
  die busjes zijn zo klein kunnen zo in je jas zak wanneer zo,n rifaap begint te tieren
  hop in zijn havik neus .doe je dit buiten kijk uit met de windt .daarna gewoon weglopen en doen of je neus bloed .

  Like

 2. tristan Says:

  Andere culturen?
  In de Nederlandse collectie bevinden zich momenteel (volgens GroenLinks, die houden dat precies bij) 225 verschillende culturen en nationaliteiten.
  En die moeten allemaal precies volgens hun exotische waarden en normen tegemoet worden gekomen door de Oude Nederlanders en Belgen.

  Dat worden dus vuistdikke handboeken om die creaturen in hun waarde te laten. In vroegere tijden was het de gewoonte dat de immigrant, bij voorkeur op de werkvloer, niet alleen onze taal leerde maar ook onze gebruiken. Nu moet de autochtoon rekening houden met de meest vreemde rariteiten zoals de boerka, het niet schudden van handen, de persoon vooral niet aankijken en zich gedwee laten beroven als immigrant op zoek is naar zijn identiteit.
  En we laten ons dit allemaal maar aanleunen, want anders zijn we – volgens de Linkse kerk – extreem-rechts en dus voorstander van grootschalige deportaties en uiteindelijk de onvermijdelijke gaskamers.

  Het wordt hoog tijd voor een algehele mentaliteitsverandering want anders verliezen we ons zelfrespect om over het Recht op Zelfbeschikking maar te zwijgen.

  STEM PVV!
  Voor het behoud van ONZE cultuur en identiteit!

  Like

 3. Maci Says:

  Het trein- , of ander openbaar vervoer personeel moet zich niet verdiepen in andere (moslim) culturen, maar zich verdiepen in het zichzelf verdedigen tegen de beledigde zielen die dreigen met geweld.
  dat betekent slaan, slaan en nog eens slaan( terug slaan).
  De moslim vraagt, nee, smeekt er om. Dat zit in de cultuur, anders begrijpt hij het niet.
  Dus: conducteurs in treinen, trams en bussen, uitrusten met pepperspray en handboeien en wat nog meer mogelijk is. De politie heeft deze middelen tot zijn beschikking, maar gebruikt deze liever niet, want niet klantvriendelijk.

  Arme zuiderburen. We weten er alles van, hoor.

  Like

 4. leefbarbaar Says:

  Een mooi gebaar van de Belgische spoorwegen, maar ik stel toch voor dat we alle criminele Finnen per vliegtuig het land uitzetten. En dat hoeven niet perse nieuwe en betrouwbare vliegtuigen te zijn.

  Like

 5. Lebuïnus Says:

  @leefbarbaar,
  Die vliegtuigen zijn toch hopelijk wel van Turkish Airlines ?

  Like

 6. treintrien Says:

  Dit is wel erg begin-van-deze-eeuw:
  Was in Nederland tien jaar geleden ook al zo.
  Die cursus. Komt er een acteur (bij ons eentje uit Flikken of zo,
  wel een Belg dus ook) om je te vertellen wat wel en niet ‘mag ‘.
  Ik vroeg nog of het niet handiger was om die paar duizend nieuwe inwoners dan maar onze gewoonten te leren. In plaats van wij met vijftien miljoen die van hun. Volgens hem niet.
  Zal wel aangeboren zijn dan, die lange tenen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: