Toen was geluk heel gewoon.

Ja, gierende LOL, landgenoten. Gerard Cocks, of Cox zoals u wilt, geeft antwoord op de vraag waarom in de TV-serie Toen was geluk heel gewoon geen Marokkanen meededen. Cox antwoordde met; In die tijd waren er nog geen Marokkanen, vandaar dat het ook heet; toen was geluk heel gewoon.

Volgens mij heb ik dit filmpje al eens eerder geplaatst, maar dat maakt niet uit, want het filmpje blijft pijnlijk raak. Ik kwam het deze week weer tegen op Artikel 7. Deze site werd overigens door PO-Nieuws als rechts-extremistisch gekwalificeerd, maar dat beschouwen we als een Batch of Honor.

Afijn, ik heb de jaren ’50 helaas niet meegemaakt, ik kom uit het jaar dat de eerste mensch voet op de maan zette en de Beatles met Abbey Road hoog genoteerd stonden in de album top 10.

Toen was geluk heel gewoon speelde zich af in de jaren ’50/’60 en inderdaad; geen Marokkaan te zien. Nederland was toen nog van alle smetten vrij en men at boer’nkool met worst i.p.v. kapsalon. Toen was geluk heel gewoon. Van gescheiden zwemuurtjes had niemand nog gehoord. Toen was geluk heel gewoon. Joden konden veilig over straat, zonder dat ze uitgescholden en bespuugd werden door ongewenste individuen uit den vreemde. Toen was geluk heel gewoon.

En moet u nu eens kijken! Vandaag de dag wordt een Witjongen met een mes in het gezicht gekrast door een roedel ‘licht getinten’!
Was het andersom geweest, dan had Linx Nederland ontploft van Woede en Verontwaardiging.
Nu horen we niets.

Advertenties

7 Reacties to “Toen was geluk heel gewoon.”

 1. Lebuïnus Says:

  Dat ene zinnetje weerlegt alle raporten, studies en
  het overloos gebral van links.

  Overigens, het blijft een leuk fragment.

  Like

 2. johan v Says:

  als of je de stier bij zijn ballen pakt .Wat een lekker filmpje.

  Like

 3. leefbarbaar Says:

  Inkoppertje. Lang geleden, toen we hier geen Finnen hadden, toen de PvdA nog achter de arbeiders stond, toen oom agent nog gezag had en niemand doodreed, toen de dokter er nog voor jou zat en bejaarden met respect, goed behandeld werden. Toen een baan bij de R.E.T. nog leuk was. Het lijkt zo lang geleden, maar dat is het niet. Wat de ene generatie opbouwt, smijt de volgende generatie weer weg uit onbenul en hebzucht.

  Like

 4. wout eenhoorn Says:

  Ja inderdaad dat ene zinnetje spreekt boekdelen. Geweldig.

  Like

 5. Drs. Johan Arendt Happolati Says:

  Ja, vreemd. Een mens zou het bijna vergeten. Het is ook al weer zo lang geleden. In die tijd waren geen Marokkanen en toen had je inderdaad ook geen – of toch veel minder – disharmonie.
  Het gif is geleidelijk onze landen binnengeslopen.

  Like

 6. alidas Says:

  Mijn moeder moest een boete betalen van twee kwartjes als ze na negenen de kleedjes uitklopte, oom agent liep er op te loeren ,een minuut te laat en je was er bij.Moet je nu om komen ,ik denk dat oom agent zijn leven niet meer zeker was.Als je nu in je tuin zit te zonnen eten of te drinken,kloppen ze de kleedjes boven je kop uit.

  Like

 7. Hubi Says:

  Leve de jaren vijftig! Toen had je ook gescheiden zwemuurtjes hoor, namelijk gescheiden tussen vrouwen en mannen. Heel het land was keurig verdeeld in zuilen die elkaar angstvallig uit de weg gingen. Vrouwen werden automatisch ontslagen als ze gingen trouwen en als je trouwde dan deed je dat voor het leven ook als je man je aftuigde. Dat werd zgn met de mantel der liefde bedekt. Bijna iedereen ging nog naar de kerk en geloofde in middeleeuwse dogma’s. Alle huizen zaten stampvol asbest en roken was nog gezond. Wie een baan had hield eraan vast, van zelfontplooiing was geen sprake. Studeren was alleen voor de rijken weggelegd. Joden waren verdacht, want het waren communisten. Lees de Avonden van Gerard Reve maar. Verstikkend paternalisme en dampende spruitjeslucht! Nederland leek in de jaren vijftig meer op een Saoedisch kalifaat dan nu.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: