Trots op defensie…

Waarde lezers,

U gelooft het of niet, maar zelfs ondergetekende heeft met zijn ondergewicht de Militaire Dienstplicht vervuld.
Volgens wederhelft Tassie, wie kent haar niet, was ik slechts geschikt voor het smeren van broodjes voor de èchte soldaten. Feit blijft natuurlijk dat ik geleerd heb rechtop te lopen, (kippen) borst vooruit en exerceren maar. Dit alles speelde zich af in 1988.

En moet u nu eens kijken wat er anno 2011 met defensie is gebeurd. In plaats van keurig netjes rechtop lopen, mag je tegenwoordig bukken op een kleedje van Leen Bakker en je anus wijze naar het Westen. Was ist passiert?
Deze taferelen zag je in mijn tijd niet en anders hadden sommige collega’s meneer wel even duidelijk gemaakt dat je in het leger nooit moet bukken… Sommigen vielen namelijk van achteren aan, deden ze niet moeilijk over, haha!

De plaat is onderdeel van een paginagrote advertentie in Metro van maandag. U vindt het hier. Let ook op de tenenkrommende tekst.
Dan zit je ’s morgens om half vijf in de trein en je slaat Metro open…

Lekker begin van de werkweek!

Advertenties

7 Reacties to “Trots op defensie…”

 1. alidas Says:

  Oh, ik dacht hij ligt al klaar voor zijn maatje.

  Like

 2. Lebuïnus Says:

  GELOOF HET NIET, dit moet fake zijn.

  Like

 3. Boilingpoints Says:

  At Lebuïnus,

  Ik moet u helaas teleurstellen. Dit is geen fotoshop, of wat dan ook.

  Dit is defensie anno 2011!!

  Like

 4. tristan Says:

  Zo ver is het al gekomen; zelfs onze krijgsmacht is al geinfilltreerd door de muzelmannen. Eens waren onze militairen alom gevreesd in binnen- en buitenland. Kobus Kuch heeft in 1940 – met kanonnen uit 1880 – niet minder dan 5 (vijf) dagen lang stand gehouden tegen Duitse elitetroepen. Onverschrokken mariniers veegden eens De Dam schoon van langharig werkschuw tuig.

  Nu moeten de sergeants bij inspectie ook nog eens de bidmatjes controleren op vuil en chemicaliën. De aalmoezenier is vervangen door een z.g. verlichte imam die zijn opleiding heeft genoten in Mekka. De erwtensoep met stevige varkenskluif is vervangen door halalvoedsel. Het onvolprezen Handboek Soldaat kan bij het oud papier en nu vindt de soldaat zijn richtlijnen in de Koran.

  Moeten we daar de oorlog mee winnen tegen de Moslim Broederschap?

  Het is maar goed dat Prins Bernard dit allemaal niet mee hoeft te maken…

  Like

 5. Drs. Johan Arendt Happolati Says:

  Als je als krijgsman straks naar het slagveld moet, dan zul je je waarschijnlijk stiekem afvragen aan wiens kant je collega eigenlijk staat.
  Ze kunnen daar in Nederland bij het ministerie van oorlog blijkbaar zo verschrikkelijk politiek correct zijn dat het lachwekkend wordt.

  Like

 6. leefbarbaar Says:

  Kudt, legergroene contactlenzen, onvindbaar.

  Like

 7. Anton Says:

  Die tekst is inderdaad tenenkrommend. Het lijkt wel een oproep om te solliciteren naar een baan bij IKON of zo. Willen knuffelen met moslims is kennelijk een pré. En als je eenmaal uitgezonden bent, vooral niet vergeten naar huis te bellen. Naar het Ministerie van Justitie, om te vragen of je wel terug mag schieten, als je onder vuur ligt. Er zou immers zomaar een burger geraakt kunnen worden. En ja, net als jij heb ik mijn Militaire Dienstplicht vervuld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: