Huishoudbeurs 1962.

Ik neem u even mee naar het jaar 1962. Zeven jaar later werd de wereld opgeschrikt door de komst van het Kindeke Boilingpoints, maar daar gaat het nu even niet om. Hierboven ziet u DE uitvinding op het gebied van haarverzorging anno 1962. Gepresenteerd op de huishoudbeurs. Een stofzuigert die ook dienst kan doen als haardrogert… Is toch fantastisch, landgenoten.
Lekker simpel, toen was geluk heel gewoon.

Advertenties

6 Reacties to “Huishoudbeurs 1962.”

 1. Lebuïnus Says:

  In vroegere tijden noemden men zo´n HH-beurs toch
  “de femina” ?
  Of zit er naast, nou geeft niet, ik houd het maar op de
  staafmixer, handig ding en neemt weinig plaats in.

  Like

 2. Lebuïnus Says:

  @BP + mevrouw BP
  Hartelijk dank, blij dat dit probleem uit de wereld is.
  Rest nog alleen de ongemakken met de doctrine van “vrede”
  (wat zich ook hier steeds manifester opdringt) oplossen en
  klaar is Kees.

  Prettige ( palm ) zondag toegewenst.

  Like

 3. leefbarbaar Says:

  Sorry Off-topic maar wel erg leuk en goed gezien: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/04/lol_nederland_bekent_kleur.html#comments
  Inderdaad, de allochtoon is hier alleen om te innen, te halen en te jatten. Moet er iets gedaan worden zie je ze niet. De linkse milieumaffia maakt hier pijnlijk duidelijk waar de allochtoon voor staat: niet voor het milieu dus. En toch heeft GsL tientallen moslims als kamerleden en raadsleden. Alsof Mo wil gaan fietsen naar zijn werk. Werk? WTF?

  Like

 4. horatius Says:

  1962?

  Was dat niet het jaar dat de Top 40 werd beheerst door sterren als Sam Cooke, Dion, Rick Nelson, Brenda Lee, Ray Charles en Chubby Checker? De Beatles stonden in die tijd nog avond aan avond in Hamburg hun woeste rock and roll te spelen voor zeelui, hoeren, pooiers en andere onderwereldfiguren. De heersende mode voor viriele jonge knapen was een vetkuif en zeer smalle broekspijpen.
  Dansen deden we op de klanken van “The Twist” en slijpdansen op “I Can’t Stop Loving You”. Daarna bracht je een meisje naar huis en werd er wat ‘gescharreld’.
  Niks geen peppillen, drugs of andere geestverruimende middelen. Gezonde eerlijke vrijage in een portiek of beneden aan de trap als je geluk had.

  De eerste gastarbeiders waren Spanjaarden en Italianen.
  Na gedane arbeid gingen die zonder morren met gevulde geldbuidel weer naar huis. Halverwege de jaren 60 kwamen de Turken naar ons land om het vuile werk op te knappen. Overwegend sliepen die noeste werkers in pensions op stapelbedden. Men werkte toen nog in ploegendienst dus die bedden waren continu bezet en lekker warm. Niks geen boze imams, onverdoofd slachten en gezinshereniging.

  En het gekke van die tijd was dat men in de avonduren nog veilig over straat kon zonder de bescherming van een grote hond of een kogelvrij vest. De politieagent dwong nog respect af en werd niet zoals nu structureel mishandeld door opstandige jongeren.
  Polen, Bulgaren en Roemenen zuchten toen onder de knoet van het communisme, veilig en wel achter het IJzeren Gordijn.
  Nu komen ze in drommen ons land binnen in het kader van vrij verkeer van ijverige kennismigranten binnen de EU. Terwijl er al 400.000 werklozen in de kaartenbakken staan vermeld. Allemaal getraumatiseerd, onze taal niet machtig of anderzins niet aangepast, b.v. wegens religieuze verplichtingen.

  Nu loopt men het niet geringe risico dat men bij thuiskomst een Tunesiër in zijn bed aantreft die z.g. op zoek is naar zijn identiteit. Protesteren bij de bevoegde autoriteiten heeft geen enkele zin; de autochtoon moet met zijn tijd meegaan en de wereld is van iedereen.

  Is het dan allemaal kommer en kwel in deze barre tijden?
  Welnee, koop de nieuwste DVD van meestergitarist Jeff Beck en vocaliste Imelda May; “Rock and Roll Party” en ment waant zich in die goede oude tijd. Onvervalste oude rock and roll en een eerbetoon aan Les Paul & Mary Ford.

  Like

 5. Maci Says:

  Ik kan me herinneren dat er vroeger, b.v. 1962, voor de uitlaat van stofzuigers geen geur en/of stoffilter zat.
  Lekker fris dus voor de slimme huisvrouw die zo heur haar wilde drogen. Misschien sprongen de krullen er dan wel vanzelf in.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: