Schietpartij aan de ‘Turk’.

Waarde lezers,

We schrijven 2003. In Zwijndrecht is er nogal wat gesteggel rondom de straatnaam Turk. De Marokkaanse schrijver Mohammed Benzakour vindt dat er van de straatnaam een beledigende, aanstootgevende werking uitgaat naar de Turkse gemeenschap als geheel. Vooral jonge Turken die er wonen zouden er last van hebben, bijvoorbeeld als ze bij een sollicitatie opgeven waar ze wonen.

Benzakour vindt dat de gemeente Zwijndrecht de straatnaam Turk moet wijzigen. Maar dat doet de gemeente niet. Wel worden er wat kleine lettertjes aan het straatnaambord toegevoegd: voormalige tuinderij.
Overigens vreemd, maar wel te verwachten, dat Mohammedanen aanstoot nemen aan een straatnaam genaamd Turk. Je bént toch een Turk? Wees dan blij dat er een complete straatnaam naar je vernoemd wordt.
Als ik in een ander land ga wonen, in Duitsland bijvoorbeeld, en ik kom een Niederländerstrasse tegen, ben ik trots. Kijk, dat ben ik. Een Niederländer!
Turken zijn niet trots. Die voelen zich meteen weer in de kuif gepikt. Gewoon lekker doorgaan met je afkomst verloochenen.

We schrijven 2011. Afgelopen zondag fietsten wij door een allochtonenwijk te Zwijndrecht en kwamen de straatnaam Turk tegen. Ik zei nog tegen mevr. BP; hier moet je niet willen wonen.
Een dag later komt ons het bericht ter ore dat er drie doden zijn gevallen tijdens een schietpartij.
Volgens buurtbewoners gaat het om een gezin uit Azerbeidzjan.

De schutter is nog voortvluchtig.

Advertenties

3 Reacties to “Schietpartij aan de ‘Turk’.”

 1. Baconwallah Says:

  Zouden ze de kalashnikov mee hebben gebracht, als uiting van eigen cultuur, of hebben ze hem hier van de uitkering aangeschaft? Vragen, vragen…

  Like

 2. horatius Says:

  Volgens onbevestigde geruchten zou het hier gaan om een afrekening binnen het criminele circuit.

  Onenigheid over de verkoop van wapens, chemicaliën, bomvesten en drugs binnen een bepaald territorium. Deze kennismigranten leveren op deze manier een belangrijke bijdrage aan onze samenleving. Ze passen naadloos binnen de multiculturele bevolking van onze Vogelaarwijken. Als troost kunnen wij u melden dat er vanuit Lampedusa nog enkele tienduizenden immigranten op weg zijn naar onze steden en dorpen. Allemaal op zoek naar werk (wat er niet is) en de voordelen van de Verzorgingsstaat.

  Waar wonen al die idealisten? Er gaan geruchten over een zekere mate van overbewoning in bepaalde wijken. Ook zou het aantal daklozen en bedelaars sterk zijn toegenomen. Het LEGER DES HEILS heeft al de noodklok geluid, want het aantal paupers is niet meer te behappen.

  Binnenkort zal de Overheid een dringend beroep gaan doen op onze spreekwoordelijke gastvrijheid. Is men ruim behuisd dan wordt men geacht enkele asielzoekers te huisvesten. B.v. 2 Oeigoeren op de zolder, 2 Mongolen op de vliering en 2 Pygmeeën in het gootsteenkastje.
  In de kelder kan men een aantal stapelbedden plaatsen om hele gezinnen een geriefelijk onderkomen te bieden.
  Op deze manier doet men aan goede werken en het zal zich duizendvoudig terugbetalen in de vorm van een vrolijke diversiteit in onze samenleving en over de vergrijzing hoeven we ons ook geen zorgen meer te maken.

  Belangstellenden kunnen zich opgeven bij het partijsecretariaat van de PvdA en GroenLinks.
  Als u zich vóór 1 juli a.s. opgeeft krijgt u naar keuze 2 gratis stapelbedden of 4 hangmatten.

  Like

 3. leefbarbaar Says:

  Wat te denken van: het Wouter Bosplein? De Ad Melkertallee? De Job Cohen straat? Het Wim Kok plantsoen? Nee, er zijn dus nog veel ergere straatnamen te bedenken dan “turk”. Straten naar PvdA-tuig vernoemd, waar je je hond nog niet in zou willen laten schijten, laat staan 1 dag willen wonen. T’is verder wel aardig dat een berber een probleem heeft met “turk”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: