‘Nederlandsche vlag op iedere school’.

Landgenoten,

Ik ben even in de gelegenheid een kort stukkie te tikken. We verblijven momenteel nog in het rustieke Zierikzee en ik liep toevallig tegen een laptop aan… Altijd makkelijk! 😉
Enfin, we zijn hier in Zeeland verstoken van buitenlanders. Op een gegeven moment ga je deze mensen toch missen… Wat doe je dan, je slaat  Telegraaf es open. En jawel, hoor:

PVV-Kamerlid Harm Beertema wil dat de Nederlandse vlag op iedere school komt te hangen om allochtone leerlingen beter in te wijden in de onze cultuur.

De beste man is een optimist. Allochtonen moeten niets van Nederland en haar cultuur hebben. Ja, als er geld weg te klauwen valt, is men ineens ‘Nederlander’, dat dan weer wel.
Maar goed, het PVV-Kamerlid Beertema heeft als docent gewerkt op een MBO school te Rotterdam-Zuid. Hij stelt dat veel leraren de Nederlandse Cultuur proberen weg te moffelen… U gelooft het niet, maar dergelijke collaborateurs/angsthazen worden voor de klas gezet en worden op leerlingen losgelaten… Wat mij betreft, levensgevaarlijk.

Terug naar het voorstel van deze PVV’er. Terug naar Onze Vlag. Volgens mij was er al eerder iemand met dit idee. Ik zeg DOEN!
Want als we bijvoorbeeld hier in Zeeland rondkijken, dan zien we dat veel Zeeuwen een Zeeuwse vlag voeren. Altijd en overal. Omdat ze trots zijn op hun afkomst en dat draagt men uit.
Dus waarom voeren we dat niet landelijk in? Wapperen met die Hollandsche Driekleur, fier in de wind, en zeker op scholen! Want kijk es even, dit zijn wij, dit is Onze vlag en die verdedigen wij met hand en tand. Een uitstekend plan van deze Beertema.

Bij dit soort nationalisme – wat overigens geen vies woord is! – sla ik altijd een beetje door. Ik zou graag zien dat op scholen Onze Vlag met militair ceremonieel wordt gehesen. *Trompetgeschal* De kinderen dienen zich op te stellen in rijen van vier en de handen houden we uit de zakken. En ga es rechtop staan! Jij ook, Ali!
Dat werk. Lijkt me mooi om te zien. En daarna; in looppas het schoolgebouw binnentreden.

Vervolgens beginnen we met Vaederlandtsche Geschiedenisch…

Steun de PVV en wees trots op Onze Vlag!

Advertenties

5 Reacties to “‘Nederlandsche vlag op iedere school’.”

 1. Victor Van Vosselaer Says:

  Oei, beste Andre, hou maar een oogje op Uw “portemonnee”… want “Schuddebeurs” ligt maar op een paar kilometer van Zierikzee. {;oD
  Verder nog een fijne vakantie met het gezinnetje.. (o_-)

  Like

  • Boilingpoints Says:

   At Victor,

   U bent goed bekend in Zeeland, lees ik. Schuddebeurs ligt inderdaad vlak bij Zierikzee…
   Wij waren daar overigens niet voor vakantie, maar voor een andere reden.
   Eind juli gaan we naar Vlissingen… Dan wel voor een vakantie! 😉

   Like

 2. leefbarbaar Says:

  BP
  voorzichtig met je bloeddruk want Zeeland is vergeven van het Linksche tuig. Overal galeries, kunstzalen, exposities. Zelfs kerken hebben ze opgeofferd aan de cultuurmaffia. En waarom zit de linksche kerk in Zeeland? Juist, omdat de moslim daar een zeldzaamheid is. Omdat je daar niet steeds bestolen en beroofd wordt enz. enz. Ze wonen er ver van de prachtwijken, die ze in de steden hebben aangericht.
  Want de Hollandse vlag betreft ben ik voorstander. Nu is het zo dat je geen vlaggetje op je jas of tas mag hebben omdat de haatmensch dit niet goed vindt. Dus hijs de vlag en geef Nederlandse les.
  Ik ben er trouwens ook voor omdat het linksch zo vreselijk boos maakt. Onze vlag is als een rode lap voor de stier.

  Like

 3. horatius Says:

  Een zeer goed idee van Beertema.
  Het Oranje-Blanje-Bleu moet landelijk worden ingevoerd op alle scholen als hét symbool van onze Cultuur en Identiteit.

  Bij het dagelijks hijsen van de vlag staan alle leerlingen en docenten keurig in het gelid met de pink op de naad van de broek.

  Na afloop van deze ceremonie worden de jongeren afgemarcheerd richting leslokalen onder het zingen van het volgende lied;

  Skiedel-die-wiedel-die-hoek
  Pink op de naad van de broek!

  Skiedel-die-wiedel-die-wank
  Links uit de flank!

  Like

 4. Maci Says:

  Leuke tekst @horatius, maar op welke melodie? Of is dit je eigen militaire diensttrauma.

  Trouwens, Annemarie Jorritsma, n.b. burgemeester van uitgerekend Almere, voert dagelijks een Friesche wimpel aan haar vlaggestok. En ik kan het weten, want ik rijd regelmatig langs haar kapitale villa.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: