Nederland van toen: De zure regen trein.

Waarde lezers,

Kent u dit heerschap nog? Het is de toenmalige VVD minister Pieter Winsemius (VROM). U kunt de plaat doorklikken naar een groter formaat. De plaat is afkomstig uit de photostream van het Nationaal Archief. Een echte aanrader. Veel mooie foto’s van het Nederland van toen.

Maar goed. Zure regen. Een van de paradepaardjes van Zuurlinks in de jaren ’80. Het was allemaal onze schuld. Het waren onze fabrieken en auto’s die het zuur lieten regenen. Er waren zelfs mensen die aluminiumfolie over de paraplu hadden geplakt. Tegen het zuur. Compleet gehersenspoeld door Linkse Gutmenschen die zichzelf verheven voelden boven het pleps. Want zij wisten het allemaal beter.
De zure regen is een vroege dood gestorven. We horen er niets meer over. In zo’n geval haalt Zuurlinks weer een nieuw paradepaardje van stal: Het klimaat. Het klimaat verandert en de zeespiegel stijgt. Dat komt omdat de Polen smelten. Mijn vraag is dan meteen; als de Polen smelten, wie gaan dan onze asperges uit de grond halen?

Ook onze Hollandsche koeien en mosselen hebben nu gedaan. Omdat via een natuurlijke lichaamsopening weleens wat methaangas ontsnapt. Hierdoor mislukt de oogst in Donker Afrika. Ook als u het gore lef heeft iedere dag te douchen, sterven er zielige kindertjes in de binnenlanden van Zuid-West Mali. En dat is uw schuld. We kunnen deze verschoppelingen beter naar Nederland halen, zo redeneert Zuurlinks.

Als u de plaat goed bekijkt, ziet u dat in uitgerekend de zure regen trein nog gerookt mocht worden. Er zijn namelijk asbakjes bevestigd onder het raam. Daarboven hangt dan een poster met de tekst; de lucht gewoon schoon…

Grapje van Links.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: