Ik dacht, laat ik er weer eens een cartoon tegenaan gooien, waarde lezers.

Maar goed, ErnSSt HirSSch Ballin in het nieuws.

CDA-ministers Piet Hein Donner en Maxime Verhagen doen te veel alsof of alle problemen in de Nederlandse samenleving van allochtonen komen.

Aldus deze CDA-mastodont. HB vindt dat ‘ontevreden Nederlanders een zondebok hebben gevonden in moslims’. Ik dacht dat we van dit sujet af waren! HB is een collaborateur/islamlikker pur sang. En het erge is, meneer wordt tegenwoordig losgelaten op studenten, want hij is ‘hoogleraar’.
Deze zieke geest weet niet waar de Nederlanders onder gebukt gaan. Hij is waarschijnlijk sinds de oerknal niet meer buiten geweest. Nederland kampt met een sterk oprukkende islam, racistische aanvallen op argeloze burgers, gepleegd door Dadermarokkanen, een hoofdstad die veel weg heeft van Mekka 2.0, ritueel slachten, mijn moskeet is top, de meiden van halal, Faalima Elatik en andere culturele ongemakken die we onderhand spuugzat zijn.

En wat doet HB? Die geeft ons’ Nederlanders de schuld! Hij geeft ons de schuld van de ellende die anderen veroorzaken dan wel meebrengen uit een verre zandbak en aanpalende gebieden. Niet willen integreren. Dat mag niet eens, want dat schijnt haram te zijn. De taal niet willen spreken. Dat heeft met integreren te maken en dat was haram, schreef ik net. Allochtonen die oververtegenwoordigd zijn in de misdaadstatistieken. Allochtonen die ongebreideld gebruikmaken van onze sociale voorzieningen en er nog op los frauderen ook, etc.

En wat krijgen wij in onze schoenen geschoven? We zijn een stelletje ontevreden Nederlanders die een zondebok zoeken… Dan is er in je jeugd toch tamelijk veel misgegaan, wil je dit uit je – nota bene gggristelijke! – strot krijgen.
Ik zou zeggen, heer HB, neem eens een kijkje in een islamitische enclave als Amsterdam. Wie weet kom je de eerste Marokkaanse politiemensen tegen. De kletsnatte droom van ene Marcouch, (PvdA) want de Hollandse agenten kunnen Ali – de goeie – en Mo – de overvallert – niet uit elkaar houden. Van de Marokkaanse politie naar de islamitische zedenpolitie. Een logisch vervolg.
Marouch, die overigens een ‘bloeiende moslimgemeenschap’ wilde laten ontstaan, het zogenaamde superstadsdeel ‘Nieuw-West’, maar dit terzijde.

We dwalen af, het ging tenslotte om HB. Ga eens uit solidariteit een maand in een moslimwijk wonen. Met een beetje geluk zie je nog net je buurvrouw brandend over de galerij rennen, omdat haar eigenaar vond dat ze zich slecht heeft gedragen. Het zal niet de eerste keer zijn.

Of toch liever maar in je eigen blanke wijk blijven wonen? Lekker veilig, wat je niet ziet, is er niet.