The end.

Landgenoten,

Ik heb het natuurlijk al veel vaker geroepen; ‘ik stop met bloggen!’ Twee dagen later stond er weer een stukkie…
Maar nu is het anders. De afgelopen twee weken is hier niets door mij geschreven en dat blijft (voorlopig)  ook zo. Het bevalt me prima. Ik ben namelijk helemaal klaar met het nieuws en lees het ook nauwelijks meer. Dit land gaat nergens meer over, de graaicultuur dendert maar door, in de Tweede Kamer gaat het allang niet meer over de inhoud enz.
Kortom; ik ben het kotsbeu.

Wellicht maak ik volgend jaar een doorstart. Of kom ik u tegen op andere sites, maar hier wordt dit jaar niets meer geschreven door mij. Ook het domein ‘Boilingpoints.nl’ vervalt per 1 november. De site blijft wel in de lucht en ik kom hier alleen nog maar als u een reactie achterlaat.

Rest mij nog iedereen te bedanken. Lezers, commenters en passanten.

Wellicht tot ziens!

André – BP.

Advertenties

46 Reacties to “The end.”

 1. lisa Says:

  Doe eens normaal man jammer

  Like

 2. Astrid Says:

  Ik word er wel even stil van… maar ik kan het goed begrijpen, ik snap er ook niks meer van, van dit land. Doe eens effe normaal. Nederlanders mogen niet meer effe normaal doen., toch? Dan maar even radiostilte. Het is niet anders.

  Like

 3. peter Says:

  Dit is mijn eerste reactie in al die tijd dat ik je volg.
  Wanneer je een doorstart maakt zal ik dat zeker weer gaan doen.
  Het ga jullie goed, familie Boilingpoint.

  Groeten peter

  Like

 4. Siem Says:

  Heel erg jammer dat je stopt! Hopelijk kom je er weer bovenop.:-)
  Ik blijf je volgen….. en hoop van harte op een doorstart.
  Met hartelijke groeten, Siem

  Like

 5. Lebuïnus Says:

  André – BP,
  Begrijp je volledig, maar hoe dan ook, ooit kom je wel weer terug.
  De waanzin waarin we verzeild zijn geraakt valt niet te vatten,
  TV en radio volg ik niet meer, lees uitsluitend via internet en zie
  af en toe een bijgeleverd filmpje.
  De leugens en manipulaties van MSM zijn schaamteloos.

  In Spanje vijf miljoen werklozen – tendens stijgend – en desalniettemin
  laat men boot-“vluchtelingen” toe, die meestal al barend een ziekenhuis
  in geloosd worden ten laste van de seguridad social !
  De armoede wordt steeds zichtbaarder met als gevolg verloedering,
  Als remedie zeikt men over voetbal / tennis en andere onzin.
  En diegene die nog niet door het noodlot zijn getroffen – nog een baan/inkomsten hebben – wauwelen vrolijk mee.

  BP en familie, alle goeds.

  Like

 6. Breinbrouwsels Says:

  Heel verstandig besluit van je. Ik hoop binnenkort de kracht te vinden om jouw voorbeeld te volgen. Succes.

  Like

 7. einhornchen Says:

  Jammer maar begrijpelijk. Hoop dat U later toch nog eens terugkeert.
  .

  Like

 8. Geronimo Says:

  Juist omwille van de door jou aangehaalde redenen om er mee te stoppen, “voorlopig”, althans naar eigen zeggen, is een blog als Boilingpoints in deze bizarre tijden zo broodnodig. Vandaar dat ik hoop dat dit “voorlopig” werkelijkheid wordt, en dat er volgend jaar een doorstart komt. Ik heb zo ontelbare keren genoten van jouw leuke pen, van jouw manier om de waarheid spottend en lachend tegelijk weer te geven, dat de gedachte om dit voortaan te moeten missen, me echt zwaar valt.
  Wat is dat nu toch, eerst Het Vrije Volk dat van gedaante verandert en dat nu niets meer voorstelt, dan “Angeltjes” dat het ook even niet meer zag zitten, maar vanaf volgende maand toch een doorstart neemt, en nu dit. Het is niet omdat het nieuws niet meer gevolgd of gelezen wordt, dat de realiteit verandert of niet meer aan de kaak dient gesteld!
  Leuk is anders.

  Like

 9. treintrien Says:

  Jammer…
  Las graag je stukken.

  En verder wat Geronimo zegt.

  Hopelijk tot volgend jaar…

  Like

 10. ottorongo Says:

  Hier in belgenland(of moet ik zeggen belgistan)is het niet veel beter!Goedmenende burgers worden hier ook dagelijks belogen en bedrogen door hun eigen media!Wij hebben hier dan nog het bijkomende probleem dat we verkocht en verraden worden door eigen politici die uit zijn op titels(baron)of lintjes!Wij,Vlamingen, mogen dan ook nog eens betalen voor een arrogante franssprekende bende die er dan ook nog op uit is om ons grondgebied in te pikken(brussel)!Als het van deze elitaire bende afhing wordt er weldra enkel frans gepraat tot aan de Nederlandse grens!En dan gaan ze nog door om Nederland te verfransen!Even herbronnen BP en dan terug keihard ten strijde!Tot hoors!

  Like

 11. TheWestIsTheVeryBest (@TWITVB) Says:

  Nou BP, het waren 2 fantastische dagen! 😉
  Jammer, maar begrijpelijk. Bedankt in ieder geval, en wellicht zie ik je binnenkort bij TWITVB of anders op dat malle Twittert! 🙂
  cheers!
  TWITVB

  Like

 12. jorisdesukkel Says:

  Jammer dat je eigenlijk doet wat die Sap-pige doos van gl. van iedereen kennelijk wil, de stekker er uittrekken. Triest dat ze jou zover heeft gekregen. Het gaat jullie goed, groet

  Like

 13. D. G. Neree Says:

  @BoilingPoints en BreinBrouwsels:
  Ik kan jullie beslissing goed begrijpen. Het valt niet mee om in het huidige moeras een bootje (blog) te te laten varen. Iedere dag weer een virtuoos stukje af te leveren is zelfs voor professionele schrijvers/columnisten een sysiphuswerk. En de laatsten worden er nog voor betaald ook.

  Ik heb jullie beider schrijfsels de afgelopen jaren met veel genoegen gelezen. Jullie zijn taalvirtuozen, met volstrekt oorspronkelijke invalshoeken. Zoals hierboven gezegd: Schrijvers als jullie zijn in deze tijd van het valse policor misleidingsgeneuzel hard nodig. Jullie satirische stukken zijn een verademing en een tegenwicht. Ik denk wel, dat het schrijven jullie in het bloed zit en dat je het toch niet zult kunnen tegenhouden als het bloed weer eens overkookt of er een breinbrouwsel ontstaat.
  Ik vond zelf mijn eigen blog na twee jaar vermoeiend worden, door de zelfopgelegde plicht om iedere dag weer een tekst te produceren. Ik ben daarom (na een poging om met anderen een site op te zetten, wat voor mij uitmondde in een dooie mus, maar wat toch tot een succesvol weblog leidde) voor een site gaan schrijven, waar ook anderen schreven (Amsterdam Post). Breinbrouwsels heb ik al eens gevraagd om een stuk voor AP te schrijven en mijn vraag is: Waarom verbinden jullie je niet ook met een meerpersoons weblog? Er zijn genoeg weblogs die jullie kokende brouwsels graag zullen plaatsen.

  Of zoek anders wat mensen erbij en begin samen een nieuwe (satirische) site. De druk om iedere dag te brouwen en te koken valt dan weg en een nieuw initiatief zorgt voor nieuw enthousiasme. Mensen als jullie, die de zaken op een humoristische (en soms sarcastische) brengen zijn m.i. onontbeerlijk, al was het maar om de soms onverdraaglijke zwaarte van de blogosfeer te verlichten.
  Jullie kennen vast genoeg mensen die ook goed schrijven (en/of Fotosoepen) om er een prima weblog mee uit de grond te stampen.

  Ik denk dat meerpersoonsblogs een natuurlijke ontwikkeling is na jarenlange soloblogs.

  BP, hoe het ook zij: ik heb van je blogposts genoten (net als die van BB) en ik hoop dat ik gelijk heb dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dat jullie het schrijven toch niet kunnen laten.

  Like

  • Boilingpoints Says:

   At D. G. Neree en anderen,

   Vriend TWITVB heeft al via twitter laten weten dat ik gerust een gastblog mag insturen. Hij verzorgt dan een fotosoep en zie daar; een één-tweetje… Hebben we al eens meer gedaan 😉

   Als je een blog in je eentje bijhoudt, wordt het vroeg of laat moeilijk. Geen tijd, andere zaken aan je hoofd, enzovoorts.

   Een meerpersoonsblog ben ik altijd voor te porren! Er is minder druk en je kan nog eens een dagje overslaan, dus wie weet! 🙂

   Like

 14. D. G. Neree Says:

  Ik zie bij veel bloggers een vermoeidheid optreden. Ik denk dat dat in de aard van het beestje zit. Als jullie beiden bijvoorbeeld samen zouden gaan werken met TWITVB, dan heb je al een sterk team. 2 anderen erbij en het schip vaart.

  Like

 15. horatius Says:

  Een verstandig besluit van BP.

  Als de inspiratie en de motivatie tijdelijk ontbreken is het inderdaad beter om zich enkele maanden geheel te wijden aan andere zaken dan het gekrakeel in het parlement en de multikul.
  Ik trek mij voorlopig terug op ARTIKEL 7 en af en toe op Frontaal Naakt om daar de boel wat op te schudden.

  Uiteraard met toestemming van André ben ik bereid om enkele malen per week hier wat te schrijven over bepaalde zaken die verband houden met het gedachtegoed van de PVV. In politiek-correcte bewoordingen om eventuele aanvaringen met het beruchte MDI te vermijden.
  Ik ben mij er van bewust dat ik niet kan tippen aan de geheel eigen stijl van BP maar ik zal mijn best doen om er wat van te maken.

  Met vriendelijke groet;
  Horatius, waarnemend penningmeester van de Stichting WBOH.

  Like

 16. Boilingpoints Says:

  At Horatius,

  Maar natuurlijk mag jij als waarnemend penningmeester van de Stichting WBOH hier regelmatig wat plaatsen! En we lezen het natuurlijk ook.
  Nogmaals, de site blijft gewoon in de lucht, alleen het .nl-domein vervalt per 1 november.

  Ik wilde eerst op *delete* drukken, zodat de site in 1x weg is … Maar dat kan gewoon niet, jullie komen hier al jaren. Het zou een regelrechte belediging zijn aan het adres van commenters/lezers die iedere keer weer de moeite nemen af te stemmen op BP.

  Waarvan akte 🙂

  Like

 17. Breinbrouwsels Says:

  @D.G. Neree
  Dank voor de optillende woorden en terwijl ik dan met de parachute om bij het gat sta te hinkelen en iedereen brult ‘doe ut dan joenguh of kom je uit Tilburg of zo! voel ik nog even aan mijn ballen en verdomd als het niet waar is ik voel niks meer. Dus achteraf bezien, in koor met Joling, keb er de kracht (nog) niet voor… Maar morgen…

  Like

 18. alidas Says:

  Het jaar duurt nog zo lang kun je niet af en toe een stukje schrijven.Bedankt en het allerbeste.

  Like

 19. Victor Van Vosselaer Says:

  Oei…wééral een klop op onze kop door het wegvallen van een “kritisch blog”.
  D’r zijn er nogal veel gesneuveld in de laatste tijd: In Vlaanderen vielen “Aanklacht” van Duplo, “Vrij van Zegel” van Luc van Balberge, èn het blog van Antoine Griffon weg… In Nederland is “Het vrije Volk” nog een schim van wat het vroeger was, en nù geeft onze Vriend André er ook de brui aan… Hopelijk komt er een nieuwe doorstart van “Angeltjes” om nog ietwat “weerwerk” te bieden in naam van de misnoegden.
  Ook moeten we er nu wel rekening mee houden dat er 47 (!!!) sites moeilijker te bereiken vallen… een “bruggetje” vanuit “Blogrol” was nochtans zoooo handig. {:OD
  Maar… als dàt Uw wil & besluit is, beste André, dan kan U zéker op onze begrip rekenen hoor: Velen voelen zich geroepen om een blog op te starten, doch nà een paar maandjes botsen ze reeds op een schrijversblok en stoppen ermee… U, heeft het best lang uitgehouden, WAARVOOR HARTELIJKE DANK: het was een waar genoegen om Uw artikelen te lezen…Chapeau ! Hoed af !
  De Fransen zeggen dan: “Quand les dégoûtés s’en vont… il ne restent que les dégoûtants”… in het Nederlands klinkt dit (met de losse pols): “Als de misselijkgewordenen verdwijnen, blijven nog ènkel de misselijkmakenden over”.
  All the best, Vriend André; groeten aan Natacha en die snoezige Babette.. (^_-)

  Like

 20. Anton Says:

  Beste André,
  Ik weet niet meer hoe ik hier ooit terecht ben gekomen, maar je website beviel mij meteen. Mijn complimenten voor het iedere keer weer dingen aan de kaak stellen. Stof genoeg want er is heel veel mis in Nederland, en iedere dag is er wel iets te melden. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je er op een moment moe van wordt en zegt, nu is het wel genoeg. Ik merk het aan mij zelf, in het begin ging ik iedere dag naar je website. Momenteel is dat maar af en toe, eens in de twee weken ongeveer. Om mij ergernis te besparen. Want om bijvoorbeeld te lezen dat iemand als Fatima Elatik weer eens vele miljoenen verdampt, zonder dat dit enige gevolgen voor haar heeft … nee, daar word ik niet vrolijk van. Enfin, doorstart of niet, bedankt voor al het mooie werk dat je al hebt gedaan.

  Like

 21. Ouwe Knoest Says:

  BP
  Het allerbeste met jou, je partner en je dochter(tje) B, die jij gelukkig nooit meer hier hebt afgebeeld.
  Je speciale humor wist ik altijd wel te waarderen.
  Take Care BP blijf gezond.

  Mijn stadgaenaut voor jou als je dit lezen mocht ook hati-hati.

  Y tu amigo de muy lejos… cuidate y mucho suerte.

  Andere medegluurders…..
  whe shall overcome one day??
  Let’s hope and pray.

  Like

 22. Maurice Says:

  Ik kan heel goed begrijpen dat je er nu mee kapt, maar ook heel jammer, genoot elke keer van je rake stukken in het Nederlands wat iedereen tenminste begrijpt. Dat writersblock begrijp ik ook heel goed, Ik had in het begin een forum van iemand overgenomen en dat bloeide langzaam dood, ondanks dat ik samen ging met een groter forum (deze bestaat nog steeds), op dat forum zitten jongens die ook voor “Het vrije Volk” schrijven, helaas HVV is niet meer wat het is geweest. en zo verdwijnen langzaam maar zeker allerlei rechts geörienteerde blogs/forums/ sites. En de linkse/ islamitische sites schieten uit de grond.
  Heel veel succes BP (Andre) en ik hoop dat je ooit nog eens terug komt, maar je gezin is je prioriteit! Take care!

  Like

 23. leefbarbaar Says:

  Beste BP,
  bedankt voor alles en respect voor je besluit. Het ga je goed.
  Leefbarbaar.
  PS. Ik zal het zwartboek nog even bijwerken en de lijst bijwerken en bewaren voor het nageslacht.

  Like

 24. Drs. Johan Arendt Happolati Says:

  Heer BP,
  Ik hield vooral van uw humor en van uw doldwaze woordkeuze: het bewijs dat rechts niet saai hoeft te zijn. Ik zal uw blog missen. Maar laat ons hopen dat ‘die kat weer kom’.
  Een stille groet.
  De Drs

  Like

 25. E.Eliveld Says:

  Nee Dré, dit pikken we niet!

  Kop op kerel, doorgaan

  Like

 26. Maci Says:

  Ik loop een beetje achter wat betreft mijn reactie, maar ik ga je missen BP. Ik klikte Boilingpoints altijd als eerste aan als de dag begonnen was.
  Ik zal ook de schrijfsels van de vaste commenters missen.
  Het ga je goed BP/André, ook met je gezinnetje.
  Hopelijk we’ll meet again!

  Like

  • Ouwe Knoest Says:

   Dear Oh Lady be Good.
   OK miste je . . eh . . u al. Gelukkig kwam u met een “levensteken”.
   BP stond bij mij ook bovenaan, en dat was geen toeval.
   Soms vond ik het moedig van hem, wat hij hier neerschreef. Mogelijk ziet deze nedrige OK uw bijdrage elders.
   Sites A7 en Frik zijn niet onaardig om daar te blikken , maar vaak zijn de commentaren “onderonsjes”. Wat is er met HVV gebeurd?
   Filantroop is ondergedoken????Of is hij het bos ingestuurd?
   Take Care Lady.Hartelijke Groet van OK

   Like

   • Maci Says:

    Ach, OK, misschien moeten we het maar bij lezen laten. Ik voel me niet geroepen om me te mengen in de inderdaad onderonsjes bij andere sites.
    Keep going strong OK, groet van Maci.

    Like

 27. Fee Says:

  Ik kan je begrijpen BP, tenslotte is er meer in het leven dan internet alleen he! En je hebt natuurlijk weer overschot van gelijk: de wereld, en Nederland en Vlaanderen, het is allemaal naar de kl*ten, kaput, rottig, vies en stinkend.

  De innerlijke goedheid van de mens zegt U? Ik geloof daar niet in. Als het even kan zijn/worden we met z’n allen graaiers en ikke-ikke-ikke mensjes. Mss zijn er wel enkele degelijke goede mensen op deze aarde, maar dan zijn ze in ieder geval met veels te weinig manpower om de wereld wat “proper” te maken en te houden.

  Ik zeg U: We worden geregeerd door de zotten en de criminelen, altijd zo geweest en zal zo blijven. Want goede mensen zijn nu eenmaal nederig, zij staan niet zo gauw op het verhoog te roepen.

  Ik wens je ondanks de verloederende wereld om je heen toch nog een gelukkig en tevreden leven toe beste BP, moeilijk gaat ook. Toch?

  Like

 28. Hannibal Says:

  Jammer. Jammer. Jammer.

  Writer’s blocks gaan het beste over als er geen druk meer achter zit. Hoe meer je schrijft, hoe groter de druk wordt.

  Verder, wat de eerdere reageerders ook zeiden. 8)

  Als ik er weer aan toekom heropen ik mijn Twitteraccount. Maar dat zou best nog een tijd kunnen duren.

  Like

 29. Jelle Says:

  Mooi man, het moet als een bevrijding voelen. Heel herkenbaar, het gevoel dat het geen reedt uitmaakt. Ik zou er zelf ook het liefst mee kappen, maar ze weigeren normaal te doen, de bankenjongens en de politici. In ieder geval bedankt voor het bijhouden van dit blog so far, ik heb het als onregelmatige bezoeker gewaardeerd.

  Like

 30. Victor Van Vosselaer Says:

  Uit het oog… maar nog niet uit het hart hoor. (^_-)

  Like

 31. Maci Says:

  Je zorgt toch wel goed voor Aart hè? Anders stuur ik Dion Graus op je af!

  Like

 32. madbello Says:

  Jeee! Ik zie het nu pas. Maar zeer begrijpelijk, soms is het nieuws en politiek helemaal op hol geslagen zonder visie. Dus OccupyDenHaag 🙂

  Laat weten als je weet gaan bloggen en of je een andere stek gaat oprichten 😉 EN EIGEN BLOG EERST!

  Like

 33. Boilingpoints Says:

  At Maci: Met Aart gaat het prima en geniet van zijn sabbatical year 😉

  Like

 34. Teun Vendrik Says:

  Nwe aanwinst in Blog land:

  http://politiekincorrectblog.blogspot.com/

  Like

 35. Teun Vendrik Says:

  Trouwens, is de islam kritische site uitkijk.net ook gestopt?

  Like

 36. Teun Vendrik Says:

  HVV is inderdaad een portal geworden van ANDERE nieuwssites. Dat gaat nergens meer over. Verwijderd uit mijn favorietenmap.

  Ga gewoon samenwerken met P.i.blog Andre. Stukken schrijven wanneer jou het beste uitkomt en jij er zin aan hebt. Als ik die stukken daar lees hebben jullie wel dezelfde visie. Succes! 😉

  Like

 37. Sir Galahad the Pure Says:

  Jammer. Mijn tip: deze site gewoon online laten, ook al worden er geen nieuwe blogposts geschreven. Dan blijven de voorgaande blogposts tenminste behouden voor het web. Tevens is deze blog er dan nog altijd voor een eventuele doorstart. WordPress is gratis, er is dus in ieder geval geen financiële reden om de weblog offline te halen.

  Like

 38. Boilingpoints Says:

  At Sir Galahad,

  Ik hou deze site inderdaad online staan. Als er een doorstart komt, dan is dat in Januari 😉

  Like

 39. Coon Says:

  Iedereen heeft wel eens een internet burnout, en net wat Galahad zegt, niet offline halen, ik heb dat ook eens gedaan en altijd spijt van gehad. Je krijgt er van eigens weer zin an, en zo niet: alle het goede en hou de moed er in!

  Like

 40. horatius Says:

  Een nieuwe en verfrissende lay-out!
  Een voorbode van een doorstart per 1-1-2012?

  Ik heb de afgelopen maanden mijn kruit droog gehouden en wacht op die eventuele doorstart.
  Er gebeurt genoeg in het multi-culturele Nederland wat inspiratie zou kunnen opleveren om met vernieuwde energie ons ongenoegen te ventileren op Boilingpoints. Overigens was ook bij mij op een gegeven moment de pijp volkomen leeg en had ik moeite om zinnige reacties te plaatsen.

  Na 3 maanden ‘radiostilte’ wordt het misschien weer tijd om wat gezonde en opbouwende kritiek te leveren op de voor- en nadelen van de multikul én de Islam. Ook de huidige financiële crisis houdt ons bezig en behoeft enig commentaar.
  Komen o.a. de Bulgaren en de Roemenen per 2014 onze economie (net zoals voorheen de Turken en de Marokkanen) op poten zetten en zodoende de crisis oplossen of komen zij een beroep doen op de staatskas?
  Allemaal zaken die de Oude Nederlanders dagelijks bezig houden. Gelukkig bewaken Rutte en De Jager onze pensioenkassen naar eer en geweten en zit het met onze oude dag wel snor als we hun op hun woord mogen geloven.

  Beste André, laat je vooral door mij niet beinvloeden. Kies zelf het juiste moment om weer te starten met educatieve commentaren op onze samenleving in – uiteraard – politiek-correcte termen.

  Met vriendelijke groeten;

  Horatius, Voorzitter van de STICHTING WBOH.

  Like

 41. Boilingpoints Says:

  Ha, heer Horatius!

  Een doorstart, zegt u? Die kans is groot, gezien de nieuwe lay-out. Maar elke dag bloggen doe ik niet meer. Wel wil ik elke week een stukkie plaatsen. Beter iets, dan niets!

  Ik heb mij helemaal vastgebeten in Photoshop en dat blijft de hoofdmoot. Dan krijg je dingetjes zoals dit:

  http://thewestistheverybest.punt.nl/?id=559301&r=1&tbl_archief=&

  Anyway, wellicht begin ik al eerder dan jan. 2012, ik kijk wel even.

  Gegroet,

  André – erelid van de Stichting WBOH.

  Like

 42. horatius Says:

  At Boilingpoints,

  We zien het wel als het zo ver is. Een artikel per week is wat mij betreft dik voldoende om ons gemoed te luchten.
  Succes met die Photoshop!

  Groeten van Horatius.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: