Menschen,

Zo keek ondergetekende afgelopen week naar het programma ‘Rambam’. Het programma was mij niet bekend, maar ik dacht, toch even kijken. Het volgende item kwam aan bod:

Tien portemonnees worden voor het VARA-programma ‘RAMBAM’ door de eerlijke ‘vinder’ Lex Uiting afgeleverd bij tien verschillende politiebureaus in de regio Utrecht, om een week later door collega-maker Jelte Sondij op te worden gehaald. Althans: dat is de bedoeling. In een aantal van de gevallen is de portemonnee echter tussen politiebureau en gemeentehuis ‘zoekgeraakt’ of is de 150 euro die erin zat gewoonweg verdwenen. Een intern onderzoek door de Utrechtse politie is het gevolg…

En dan zie je tegen het einde van het item zo’n quasi-geschrokken korpschefje, of wellicht was het een andere, zichzelf omhooggezogen blauwpet, die dan vertelt ‘alles in het werk te zullen stellen om dit helder te krijgen.’
Ja hoor, tuurlijk, maar het is te laat, vriend. Mosterd na de maaltijd, want het is nu luid en duidelijk dat sommige agenten keurig ingeleverde portemonnees LEEGROVEN. Nix veilig opbergen, totdat de rechtmatige eigenaar komt opdagen. Welnee, leegroven, want zo maak je op een makkelijke manier geld.

‘Nee hoor, meneer, hier ligt niets, we hebben niets binnengekregen, sorry!’ En ondertussen laat men nog eens een hand in de broekzak glijden en geniet men van het knisperende geluid der bankbiljetten… Welkom bij de politie. Misschien was die 150 euro – zegge: honderdvijftig euro – wel van een tot op ’t bot uitgeknepen bejaarde die de grootste moeite heeft om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Zou zomaar kunnen, maar dat kan de bewuste agentjes kennelijk niets schelen. Graaien en nog eens graaien!
Geïnteresseerden kunnen het programma HIER terugkijken en spoelt u dan even door naar 11:30.

Later in het weekend heb ik nog wat artikelen voor u.😉

Stay tuned.