Politie rooft gevonden knip leeg.

Menschen,

Zo keek ondergetekende afgelopen week naar het programma ‘Rambam’. Het programma was mij niet bekend, maar ik dacht, toch even kijken. Het volgende item kwam aan bod:

Tien portemonnees worden voor het VARA-programma ‘RAMBAM’ door de eerlijke ‘vinder’ Lex Uiting afgeleverd bij tien verschillende politiebureaus in de regio Utrecht, om een week later door collega-maker Jelte Sondij op te worden gehaald. Althans: dat is de bedoeling. In een aantal van de gevallen is de portemonnee echter tussen politiebureau en gemeentehuis ‘zoekgeraakt’ of is de 150 euro die erin zat gewoonweg verdwenen. Een intern onderzoek door de Utrechtse politie is het gevolg…

En dan zie je tegen het einde van het item zo’n quasi-geschrokken korpschefje, of wellicht was het een andere, zichzelf omhooggezogen blauwpet, die dan vertelt ‘alles in het werk te zullen stellen om dit helder te krijgen.’
Ja hoor, tuurlijk, maar het is te laat, vriend. Mosterd na de maaltijd, want het is nu luid en duidelijk dat sommige agenten keurig ingeleverde portemonnees LEEGROVEN. Nix veilig opbergen, totdat de rechtmatige eigenaar komt opdagen. Welnee, leegroven, want zo maak je op een makkelijke manier geld.

‘Nee hoor, meneer, hier ligt niets, we hebben niets binnengekregen, sorry!’ En ondertussen laat men nog eens een hand in de broekzak glijden en geniet men van het knisperende geluid der bankbiljetten… Welkom bij de politie. Misschien was die 150 euro – zegge: honderdvijftig euro – wel van een tot op ’t bot uitgeknepen bejaarde die de grootste moeite heeft om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Zou zomaar kunnen, maar dat kan de bewuste agentjes kennelijk niets schelen. Graaien en nog eens graaien!
Geïnteresseerden kunnen het programma HIER terugkijken en spoelt u dan even door naar 11:30.

Later in het weekend heb ik nog wat artikelen voor u. 😉

Stay tuned.

Advertenties

6 Reacties to “Politie rooft gevonden knip leeg.”

 1. jager Says:

  Wow, ja dan maar meer blauw op straat, beter als aan een buro de boel leegroven, hahaha.
  Dan nog zeuren dat ze het zo erg vinden dat de boetes omhoog gaan….

  Like

 2. leefbarbaar Says:

  BP,
  enkele jaren geleden deed de Nieuwe Revu hetzelfde. Men leverde bij allerlei politieburo’s een portemonnee in, zonder naam of adres, maar wel heel herkenbaar. Bijvoorbeeld rood met groene bloemen er op. Van te voren hadden ze precies vastgelegd wat er aan geld in zat en wat denkkie? De meeste portemonnee’s waren leeg, of er zaten ineens andere biljetten in, toen men zei dat men als verslaggever bezig was met een proef inzake de betrouwbaarheid van oom agent. Harde waarheid: oom agent steelt en jat. Niet een enkele rotte appel in de mand maar dus de hele bedrijfstak is rot. Dat was het tien jaar geleden (nieuwe Revu dus) en nu nog. Met verbazing las ik onder de artikelen vele reacties van mensen, die het logisch vinden dat oom agent jat omdat hij zo slecht betaald wordt. WTF? Dan moet je niet bij de politie gaan werken. En hoezo slecht betaald? Het management verdient veel te veel en laat zich rond rijden als een god. Wie 20 jaar in dienst blijft, lid is van de Oude Politiek, kan onbeperkt frauderen met weekeinddiensten en wordt zo miljonair. (zoals Magda Berndsen, nu kamerlid D66) Noem dat maar eens slecht betaald?
  Nee, sinds jaren heeft de Sterke Arm der Wet de voorbeeldfunctie achter zich gelaten, met alle gevolgen van dien. En als je chef 20 keer meer verdient dan jij en de hele dag uit z’n neus zit te vreten en zich laat betalen voor diensten, die hij/zij nimmer heeft gedraaid, dan lijkt het wel gerechtvaardigd dat jij dan ook mag stelen. Maar zo is het natuurlijk niet. Je wordt betaald voor een baan, die een basis vormt van onze democratie. Daar hoort onberispelijk gedrag bij. Niet meer en niet minder.
  Kunnen we natuurlijk wel schudden. De oude politiek heeft de politie volkomen verrot gemaakt. Nu ook weer: komt er eindelijk een burkaverbod; roept de hele politie “gaan we toch niet bekeuren”. Want de PvdA is eigenaar van de politie en niet het Nederlandse volk. En naast het feit dat het sterft van de moslims onder de blauwe petten, weet iedereen dat de PvdA een heel andere agenda heeft inzake de islam dan de rest van Nederland. Dus boerkaverbod eindelijk rond? De politie vertikt het te handhaven. En linksch Nederland krijst dat er maar een paar honderd lampenkappen rondlopen, dus waar hebben we het over? Bedenk dan dat in veel haatlanden een paar jaar geleden de boerka ook een zeldzaamheid was en nu verplichte klederdracht. Links moet zich helemaal kapot schamen dat ze deze uitwassen met hand en tand blijven verdedigen, het gaat totaal tegen hun eigen principes in, maar ja, je moet het wel willen zien…….

  Like

 3. horatius Says:

  Ach, het is natuurlijk geen vetpot voor al die bromsnorren en paardestaarten die bijna dagelijks worden mishandeld door Nieuwe Nederlanders met kaalgeschoren achterhoofd en bontkraag. Maar een dergelijke mentaliteit is natuurlijk slecht voor het imago van ons politieapparaat dat toch al een slechte naam heeft opgebouwd omdat de korpschefs allemaal uiterst Links zijn. Alles in dit vervloekte tolerante en verdraagzame land is Links: het Onderwijs, de Rechterlijke Macht, de Publieke Omroep, ons Koningshuis, de Burgemeesters en de topambtenaren op de diverse ministeries.

  Al zou de PVV 76 kamerzetels halen bij de eerstvolgende verkiezingen, zelfs dan nog zou er geen steek veranderen in dit land. Burgerlijke en ambtelijke ongehoorzaamheid is volgens de Linkse kerk geoorloofd om z.g. de Mensenrechten en de Godsdienstvrijheid (lees: Islamisering) te beschermen.
  Alle Mauro’s moeten hier blijven om hun gastrol te kunnen spelen in “Opsporing Verzocht”, de boerka wordt het favoriete kledingstuk als protest tegen Geert Wilders, en het houden van honden als huisdier is pure dierenmishandeling volgens de ‘verlichte’ moslim.
  Ons volk verdient dus een frisse en vrolijke Islamisering met bijbehorende terreuraanslagen, vervolging van homo’s en Christenen, religieuze politie, sharia-wetgeving en andere extremiteiten.

  En onze bromsnorren? Die staan t.z.t. volledig in dienst van de Moslim Broederschap en begeleiden verstokte PVVers naar hun trieste tocht naar de Waddeneilanden alwaar ze – voorlopig – worden geinterneerd in reservaten.
  Op dit gebied heeft men een zorgvuldig opgebouwde reputatie hoog te houden dus dat zit wel snor.
  Gelukkig heeft tegen die tijd Willem-Alexander het stokje overgenomen van Beatrix dus het Verzet tegen deze gang van zaken is in goede en vertrouwde handen.
  Al zal het een en ander helaas noodgedwongen moeten geschieden vanuit Argentinië vanwege onze belangen in de Overzeese Gebiedsdelen.
  Om een lang verhaal kort te maken: het is kwaad vechten tegen een volledige overmacht van de Linkse kerk, de EU regel- en wetgeving en de religieuze baardmannen.

  Maar we zullen strijdend ten onder gaan. Al was het maar vanwege ons zelfrespect en ter nagedachtenis voor hen die vielen tussen 1940-1945 in hun moedige verzet tegen de toenmalige Bezetter.

  Like

 4. Ouwe Knoest Says:

  Horatius:

  Maar we zullen strijdend ten onder gaan. Al was het maar vanwege ons zelfrespect en ter nagedachtenis voor hen die vielen tussen 1940-1945 in hun moedige verzet tegen de toenmalige Bezetter.
  (Gedt dit ook voor die anderhalve Maroccie??)

  Luctor et Emergo, Pompen of verzuipen? Streep er doorheen. (In Word lukte het wel een streep te trekken)
  Ik val aan, wie volgt mij? Streep er doorheen

  Zo is het toevallig ook nog eens een keer!

  Like

 5. leefbarbaar Says:

  Heb het hele programma gezien. Best wel leuk, maar ergens ook diep triest. Want het is van de VARA. Dezelfde VARA die iedere commissaris zendtijd geeft om tegen de PVV te zijn. Dezelfde VARA die nimmer aan de eigen politici vraagt ” waarom doen jullie niks tegen de bejaardenoplichters?” Met andere woorden: zonder VARA en de rest van de linksche uitzenders, had oom agent gewoon gezag en verdiende dat en zaten oplichters achter de tralies. Maar ja, je moet het wel ……

  Like

 6. Elisabeth Says:

  De politie vraagt in mijn gemeente om door te geven wanneer je op vakantie gaat, dan houdt de wijkagent “een oogje in het zeil”.Hoe dom kun je zijn om dit door te geven?

  Trouwens, als je iets gevonden hebt, en je meldt dit bij de politie, nóóit spullen afgeven,geef een summiere omschrijving en laat degene mij maar bellen en een exacte omschrijving geven van het verloren voorwerp, dan kunnen ze het bij MIJ ophalen.
  Dit heb ik meerdere keren gedaan en werkt uitstekend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: