Landgenoten,

Nog zo’n Gutmensch-burgemeester die alles maar goed vindt: Lodewijk Asscher.

De Amsterdamse gemeenteraad wil dat mbo-scholieren die geen verblijfsvergunning hebben, stage kunnen lopen bij de gemeente. Amsterdam gaat hiermee lijnrecht tegen het kabinetsbeleid in.

Het initiatief komt van Groenlinx en wordt gesteund door de PvdA, D66 en de SP. Laat het maar even tot u doordringen; als een zelfstandig ondernemer het in zijn hoofd haalt een paar illegalen in dienst te nemen, dan kan hij of zij rekenen op een niet geringe boete. Terecht overigens.
Asscher is PvdA’er, heeft een illegalen-fetisj en staat kennelijk boven de wet, want kom maar stage lopen bij de gemeente Amsterdam.

De wereldvreemde redenering van deze burgemeester is gevaarlijk: ‘Als jongeren hier vier jaar les hebben gehad, waarom mogen ze dan het laatste stukje van hun opleiding niet afmaken?
En als men de stage doorlopen heeft, is het natuurlijk onfatsoenlijk en moreel verwerpelijk deze mensen alsnog uit te zetten, want zo zal het gaan, toch Asscher? En voor dat wij het in de gaten hebben, heeft zo’n illegaal een prima baan op het gemeentehuis. Lekker nieuwe Elatiks kweken!

Wij mogen aannemen dat deze *ding-dong!* speciale aanbieding ook geldt voor Autochtone studenten die grote moeite hebben om een stageplek te vinden? Ja toch, want het moet toch eerlijker, riep een zekere Cohen ooit?
Nee, natuurlijk niet. Die hebben immers een verkeerde huidskleur, kunnen zich keurig identificeren als zijnde een inwoner van dit land, dus die komen niet in aanmerking en zijn verder totaal niet interessant.

Het kabinet vindt dat het niet mogelijk moet zijn dat illegalen hier legaal aan het werk kunnen. Werkgevers die illegale stagiairs aan het werk zetten, riskeren een boete van 8.000 euro.

Vindt dat het niet mogelijk moet zijn? Het is al verboden, dus Asscher trapt de wet met twee gestrekte benen omver. Dan zit er nog maar één ding op: Asscher meteen uit zijn ambt zetten, net zoals die andere veertig burgemeesters die alsmaar blijven heulen met illegalen!

Wij vrezen dat Asscher ook tot de niemand-is-illegaal-sekte behoort en het ook rechtvaardig vindt dat de zielige illegaal voorrang krijgt bij het verkrijgen van een stageplek.

Maar laat het uit uw hoofd om uw auto dubbel te parkeren in Amsterdam, want Asscher stuurt meteen een heel peloton soldaten van parkeerbeheer naar u toe, want u overtreedt de wet!

Wie deze stad nog begrijpt, mag het zeggen.