Waarde stemgerechtigden,

Allereerst een welgemeend haha, want ook crypto-socialist Mark Rutte heeft zich gemengd in het gevecht om zo veel mogelijk zieltjes te winnen en hoe! Meneer gaat ‘gratis’ geld weggeven aan den Werkende Mensch:

Rutte wil iedere werkende Nederlander via arbeidskorting 1.000 euro aan belastingverlaging geven. ‘Op deze manier hebben mensen weer echt iets te kiezen. Van het geld dat ze verdienen, houden ze meer over om zelf te besteden. Dat is goed voor de economie.’

O, want mooi, heer Rutte! Zoveel moois kunnen we niet aan! Eerst kregen we een kabinet waarbij we onze vingers tot op het bot aflikten, zo mooi, en nu deze klapperrr weer!

De korting levert werkenden in 2014 330 euro op, in 2015 1.000 euro en in 2017 loopt het belastingvoordeel verder op.

Schaft u allen een extra portemonnee aan en boekt u alvast een stedentrip. Wát een vrijgevige man is deze Rutte toch!

NEEN. Dit hoort bij het spelletje. Trap. Er. Niet. In. Dit is Rutte ten voeten uit. De verkiezingen komen eraan. De bekende wortel aan het touwtje. In 2015 ‘krijgt’ werkend Nederland een extraatje in de vorm van twee biljetten van 500 euro. Ach, lul niet, man. Dan kunnen we al twee kabinetten verder zijn en bovendien treedt de BTW-verhoging op 1 oktober a.s. al in werking en er liggen nog tal van andere lastenverzwaringen in het verschiet waar de argeloze RTL4-kijker amper weet van heeft.

Eigenlijk zou Rutte moeten zeggen: ‘stem VVD en we pakken 1000 euro minder van u af, die we uiteindelijk via slinkse wegen toch weer van u zullen stelen, ten behoeve van ‘Brussel’.
Maar dat klinkt niet echt tactvol, zo vlak voor de verkiezingen.

Maar goed, ik wil het spelletje best meespelen, hoor. Ik geloof de heer Rutte op z’n blauwe ogen. Maar kan ik die 1000 euro dan in voedselbonnen krijgen, want zolang wij als hulpeloze melkkoeien in de Europese wei staan, zien wij het er nog van komen dat wij allen de gang naar de Gaarkeuken moeten maken. Brussels lof zal er niet inzitten, dat is voor de rijken. Nee, wat resteert is een kop watersoep, gegarneerd met rauwe reepjes suikerbiet en vermalen tulpenbol als bindmiddel.

Ik hecht net zoveel waarde aan dit ‘cadeautje’, als aan Rutte’s ‘Geen cent meer naar Griekenland.’

STEM PVV en blijf baas in eigen portemonnee.