Tags

, , , , , , , ,

Zo, dat waren de Verkiezingen 2012, landgenoten.

Met een behoorlijk verlies voor de PVV. Negen zetels verlies, waardoor de Verzetsbeweging van Oom Geert op vijftien zetels uitkomt. Wie had dat gedacht? Ik niet en u waarschijnlijk ook niet. Aan ons heeft het niet gelegen. Wij zijn keurig naar het stembureau gegaan en hebben onze ogen gericht op Lijst 3 en het juiste vakje aangekruist.

Kennelijk heeft de Linxe Propagandamachine uitstekend werk verricht. Goed geolied en het volk is week gemaakt. Pure Agitprop werd de afgelopen weken op de PO verspreid en het werkte. Met een monsterzege voor de Partij v/d Afpak als resultaat. De Rode Roofridders gaan we dus terugzien in een nieuw Kabinet. De VVD, de PvdA en nog eentje. Dat belooft wat en ik adviseer u alvast wat extra conserven in te slaan. The Dark Ages zijn aangebroken, landgenoten! Nóg meer Multikul en nóg meer Europa. Maar laten de heren Rutte en Samsom zich niet vergissen; met vijftien zetels in de oppositie gaat de PVV voor vuurwerk zorgen.

En Rutte de afgelopen weken maar roepen: ‘Nee, geen cent meer naar Griekenland.’ Dat kan Rutte helemaal niet roepen, want het ESM-Verdrag is inmiddels een feit, dus de EU-dictators kunnen flink gaan cashen. Men kan op ieder willekeurig moment geld eisen. Te betalen binnen zeven dagen. Bukt u even?

De VVD en de PvdA in een Kabinet. Ik moet eigenlijk een beetje lachen; in een of ander zuur verkiezingsdebat, had de PvdA een zogenaamde ‘Nee-schudder‘ ingehuurd en die direct achter Rutte op de tribune geplaatst… Hoe sneu ben je dan? En vanaf vandaag dienen Rutte en Samsom samen te gaan werken? Haha! Wat een ironie!

Dan nu de titel van dit stukkie, waarde lezers. Frau Sap stond op de Verkiezingsavond als een heuse winnaar een hok vol Zuurlinxen toe te schreeuwen:

Fantastisch dat de PVV verlies heeft geleden. Het populisme is ver teruggedrongen.

Maar dat mag deze Slechte Verliezer gerust roepen, hoor. Mensen die openlijk hun stuitende domheid ventileren, vinden wij wel vermakelijk en daarbij komt nog – en dat vergeet Sapje bijna – Groenlinks heeft maar drie zetels behaald! Ze zijn op één hand te tellen, zelfs door mensen die twee keer een ongelukje hebben gehad in een duurzame houtzagerij. Mogen wij even smalend lachen? Eigenlijk stond Sap te juichen omdat de PVV vijf keer groter is dan Groenlinks. En haar Zure onderdanen maar klappen en juichen. Daar zorgt ze altijd goed voor. Dat ze een goed werkende applausmachine om zich heen heeft, maar dat is dan ook het enige waar ze goed in is.

Op het moment van dit schrijven, staat de positie van Sap onder druk. Als u dit leest is ze wellicht al pleitte. OpgeSAPt en Uitgeperst, maar dat moeten we natuurlijk niet willen, want Sap moet haar karwei afmaken. Tezamen met Dibi heeft ze haar partij ten gronde gericht, maar we willen meer! Op naar de nul zetels, zodat deze splintergroepering uit de Haagse politiek verdwijnt. Op naar de nul zetels, zodat men nog slechts één maal per maand bijeen kan komen in een aftands kraakpand drie hoog achter, met smoezelige matrassen op de grond. In de hoek staat een emmer waar je je behoefte op kan doen en buiten voor de deur staat een doorgerotte bakfiets, waarin een halfdooie pot met een vieze tuinbroek aan een eco-joint ligt te lurken. Die sfeer.
In die hoedanigheid zouden we Groenlinks graag zien. Terug naar de basis. Hoe het allemaal begon.

Wat moet Femke – Vluchtelingenwerk – Halsema hier wel niet van denken?
Mevrouw draait zich om in haar zwaar vervuilende Mercedes!

Wordt vervolgd!