Tags

, , , ,

Landgenoten,

Deze ‘vluchtelingen’ komen tenminste niet met lege handen.

Bij twee mensen uit Eritrea is vrijdag schurft geconstateerd. Zij arriveerden vrijdag met 160 andere vluchtelingen in sporthal de Schans in het Limburgse Reuver. Dat heeft een woordvoerder van de GGD Noord- en Midden-Limburg gemeld tijdens de informatieavond voor vrijwilligers.

Vrijwilligers die in deze sporthal werken, ‘lopen weinig risico’, aldus de woordvoerder. Dit is op z’n minst vreemd, want sinds de uitbraak is er een ophokplicht van kracht en dat is niet voor niets.

De politie is overigens ‘doodsbang’ om besmet te worden, vanwege de vele contacten met ontheemden. Maar goed, de politie kon van de meeste Nederlanders toch al de schurft krijgen, dus waar hebben we ’t over. En los hiervan; de Hermandad heeft het trouwens veel te druk met het opsporen van racistische Twitteraars & Facebookers die hun ongenoegen spuien over de sterk oprukkende islam.

In een Vlaams opvangkamp is overigens al een geval van TBC bekend.

U leest het goed, al die vreemde culturen brengen soms wat ongemakken met zich mee, maar met een zalfje van uw huisarts is het zo gepiept.

Pas goed op u zelf!