Amsterdams D66 raadslid: ‘homoseksualiteit is een zonde.’

Bron: Twitter.

Homoseksualiteit is een zonde in de islam. Dat is voor ons geen discussiepunt. Het is een persoonlijke keuze…

Aldus Yassmine El Huppeldinges, raadslid D66 Amsterdam. Niet meteen deze mevrouw belachelijk maken, want waarschijnlijk is ze van haar fiets gevallen, gezien het verband om haar hoofd.
Anyway, in haar bio op Twitter lees ik dat ze zichzelf o.a. presenteert als ‘geboren Amsterdamse’. Ik heb toch een heel ander beeld van een ‘geboren Amsterdamse’, maar wellicht heb ik een afslag gemist. Verder roept deze voorzitster van de Poldermoskee over homoseksualiteit:

Ik vind dat iedereen dat lekker zelf moet weten. Het is een persoonlijke keuze waar ik je niet mee lastig zal vallen. Maar ik kan als voorzitter van de moskee natuurlijk niet zeggen: welkom, uit hier in de moskee gewoon je zonde!

Dit is toch gewoon onversneden discriminatie, waarde landgenoten. Als je als homo/lesbienne geboren bent, ben je dus ‘zondig’ volgens dit raadslid van D66. Of liever gezegd: Duwdievuilehomovaneenflat66. Of van een penthouse, maar dat is weer een ander verhaal.

Zeg Kajsa Ollongren, u vindt uzelf toch zo liberaal? Waarom horen wij u nu niet? Ach, u heeft het waarschijnlijk veel te druk met Thierry Baudet, want die racist is ‘een groot gevaar voor de Nederlandse kernwaarden’ en o ja, ‘Baudet gaat verder waar de PVV ophoudt.’
Zeg, Ollongren, mooie Zweedse Dubbelpaspoorter, mooie kuttesmuller, u bent zo lesbisch al het maar zijn kan. Voor mij persoonlijk geen probleem, maar er zit een broeidoek in Amsterdam die uw geaardheid een zonde vindt… En feit is, als u haar moskee zou willen bezoeken, u de toegang geweigerd zal worden…
Dit is geweldige ironie voor mensen die sympathiseren met de PVV en Forum voor Democratie. De ene sluit de andere uit binnen D66. Juist iets wat ze krampachtig verdedigen. Gelijkheid voor iedereen, gelijke kansen. Geen groepen mensen uitsluiten.

Haha !

Wat een show !

 

Advertenties

12 Reacties to “Amsterdams D66 raadslid: ‘homoseksualiteit is een zonde.’”

 1. Amsterdams D66-raadslid: “Homoseksualiteit is een zonde.” | E.J. Bron Says:

  […] Lees verder>>> […]

  Like

 2. Harrie Vaes Says:

  NEE.. niet het homo zijn is een zonde……..vrouwen met een kopvod…dat is een zonde.

  Liked by 1 persoon

 3. jowitteroosblog Says:

  Dit is op jowitteroosblog herblogd.

  Like

 4. Kitty Says:

  Die hoort niet huis bij D66 gewoon er uit gooien.

  Liked by 1 persoon

 5. syberspees Says:

  D66 lijdt aan schizofrenie

  Like

 6. Coby Verweij Says:

  Deze hoofddoekdraagster hoort niet in de raad te zitten met haar discriminerende opvattingen.Weg met haar!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 7. Jos Says:

  Dit is d66

  Like

 8. Arnold Says:

  Opzouten met dat mens uit de politiek als wij wat zeggen er overr is het discriminatie en zij mag dit wel ik zou zeggen d66 neem uw verantwoording en zet deze dame uit uw fractie zo niet dan doen we aangifte tegen laster en discriminatie tegen uw partij genoot dan zal u zien da t u de verkiezi gen kan vergete n in amsterdam

  Like

 9. hermanspinhof Says:

  Dit schreef Yassmine el Ksaihi @YassmineelKsaih zelf gister op de site van D66

  ‘Ik blijf knokken voor gelijke rechten’
  copyright: D66
  Ik ben lid van D66. Ik denk dat iedereen weet dat D66 strijdt voor homorechten. Ik sta daar voor 100% achter en samen met mijn collega’s zet ik me met overtuiging in voor de rechten van LHBTI’s.

  De afgelopen paar dagen zijn er vragen gesteld over een interview dat ik acht jaar geleden heb gegeven aan het NRC. Bij dat artikel staat een kop waar ik toen al van schrok en nu nog steeds enorm van baal. Baal omdat ik weet hoe het overkomt op de LHBTI-gemeenschap. Een gemeenschap waar ik me voor inzet, op bijeenkomsten van de Gay Pride en onlangs nog bij het veroordelen van het homo gerelateerde geweld bij de Wibautstraat. Kortom: een kop waar ik mij niet in kan vinden.

  Tijdens het interview acht jaar geleden worstelde als ik 23-jarige voorzitter van de moskee met mijn rol als voorzitter. Ik wilde een inclusieve moskee opzetten, waar iedereen welkom was. Het maakte voor mij niet uit wat de seksuele geaardheid was van de bezoekers van de moskee. Ik wilde ook de conservatievere achterban hierin meekrijgen. Helaas heb ik dat toen niet goed over kunnen brengen. Als het me nu nog een keer gevraagd wordt zou ik het ook anders formuleren.

  Ik werk al geruime tijd met veel plezier en in goede samenwerking samen met mijn collega’s van de D66-fractie. Een diverse fractie met mensen van verschillende achtergronden en van diverse seksuele geaardheden. Hier voel ik mij thuis.

  Iedereen mag verliefd worden op wie men wil. Zolang dat volgens de wet of in de praktijk nog niet kan, zal ik blijven knokken voor gelijke rechten van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, trans en intersekse personen. Zodat Amsterdam echt die inclusieve, diverse stad wordt waar ik trots op ben.

  Yassmine el Ksaihi

  Like

 10. H.Andtas Says:

  Geboren Amsterdamse en Moslim……Moslim zijn is een persoonlijke keuze en sinds wanneer moet je bij religie vertellen of je hetro, homo of bi bent? Het gaat die hele moskee geen ‘flikker aan.

  Like

 11. Arie Says:

  Deze mevrouw is voorzitter van een Nederlandse moskee. Daar kijk ik van op. Ik had niet gedacht dat vrouwen zo’n functie konden uitoefenen binnen de islam. Even leek het erop dat de moslims in Nederland langzaamaan toch enige vooruitgang begonnen te maken. Maar te vroeg gejuicht : een hoofddoek op, schijt aan het partijprogramma (Allah en Mohamed gaan voor), homofobe uitspraken en, als er kritiek geleverd wordt, terugkrabbelen. Dat klinkt weer als die Nederlandse moslims die we inmiddels zo’n 50 jaar gewend zijn.

  Wat voor consequenties verbindt D’66 hieraan? Waarschijnlijk gaat de partij naar buiten toe mee in het verhaal dat mevrouw haar woorden niet juist zijn weergegeven. En het Nederlandse racistenvolkje, vol vooroordelen over de arme moslims, slikken het voor zoete koek. Intern krijgt ze misschien een standje. ‘Niet meer zulke stoute dingen zeggen, he Yamine’? ‘Nee, Alexander’. En daarmee is de kous weer af.

  Liked by 1 persoon

 12. Pagan Cloak Says:

  Ja, leuk artikeltje en uiteraard moet zo’n D66-er als zij niet kunnen maar het is wel een beetje een pot verwijt de ketel verhaal. Waarom die stigmatisering van linkse partijen? PvdD, SP? Wat hebben die hier nou mee te maken?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: