Een inkijkje in het hoofd van een D66’er…

Bron: Elsevier.nl Klik op afbeelding voor groter.

Waarde lezers, zomaar gevonden in het reactieveld op Elsevier.nl
Brrr! Dergelijke linkse Bruinhemden zijn doodeng!

Read it and weep!

Advertenties

Een gedachte over “Een inkijkje in het hoofd van een D66’er…

  1. De Nederlandse samenleving barst van de scheidslijnen tegenwoordig. Er loopt een scheidslijn tussen arm en rijk, tussen man en vrouw, tussen blank (pardon : wit) en zwart (sorry: mensen van kleur) en natuurlijk tussen autochtonen en allochtonen. Verder schijnt er een belangrijk verschil te bestaan tussen D’66 stemmers en de rest. De gemiddelde D’66 stemmer is – naar eigen zeggen althans- hoogopgeleid, kosmopolitisch, tolerant en liberaal. Wat maakt dat de niet D’66 stemmer dan? Tja, die zullen wel laagopgeleid (of zelfs dom) zijn, provinciaal, bekrompen en bevoordeeld. Als is iemand van D’66 natuurlijk veel te beschaafd om zoiets te zeggen.

    Een D’66 trekt in beschaafde minachtende verbazing de wenkbrauwen op als mensen juichen wanneer een Nederlander een medaille heeft gewonnen op de Spelen, hij begrijpt niet dat mensen Zwarte Piet willen behouden en is vol onbegrip over het gewauwel over de Nederlandse cultuur. Overigens: als de Nederlandse cultuur niet bestaat, bestaan andere culturen dan wel? Waarom zou je dan rekening houden met ‘culturele gevoeligheden’ bij migranten? Maar dit terzijde.

    Wat de stemmers op dit oubollige, overbodige partijtje maar niet kunnen begrijpen is dat mensen zich gewoon prettig vinden in Nederland, bij de Nederlandse cultuur en taal. Het is geen teken van intolerantie als je je onbehaaglijk voelt bij het horen van 50 verschillende talen op straat. Niemand is cynisch of heeft gebrek aan historisch besef als hij zich niet schaamt voor wat zijn over- over- over (enzovoort) grootouders MOGELIJK gedaan hebben in de koloniale tijd. De ‘gewone mensen’ staan niet per se afkeurend tegenover homo’s en transen, maar vinden 14 soorten verschillende toiletten gewoon niet nodig.

    Waar staat D’66 tegenwoordig nog voor? Niemand die het weet. Geen enkele van de oorspronkelijke doelstellingen is behaald en ze proberen het niet eens meer. Verplichte diversiteit, de vrijwillige dood en daarna gedwongen je organen afstaan, dat is het wel zo beetje. Vandaag las ik een prima artikel in de papieren Elsevier over het drammen van deze partij. Misschien moeten ze naam maar vernderen in DRAM 66.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s