Werk weigeren met behoud van autkiering.

Waarde lezers,

Allereerst bedankt voor de vele reactie’s, de afgelopen dagen. U wenste mij succes met de nieuwe layout en u kwam hier en daar met opbouwende kritiek en dat is natuurlijk nooit weg. Commenter Rea list vond het lettertype in de header erg ‘Germaansch’ en dus nazi-achtig over komen. Kan niet de bedoeling zijn…. Is ook niet de bedoeling, maar als we nu ook al met bepaalde lettertypes rekening moeten gaan houden! Kunnen we niet beter een verhaaltje tikken? Dat dacht ik ook. Ik heb overigens vriend Rabbae even in de ijskast gezet, want ik neem u vandaag mee naar de gemeente Huizen. Read it and weep:

Ruim driehonderd uitkeringsgerechtigden in Huizen hebben massaal een kans op werk afgewezen. Van de 357 personen die door de gemeente zijn benaderd, reageerden er slechts twee positief. Maar de werkweigeraars mogen hun uitkering gewoon houden.

En het was niet zomaar een baan, nee men kon wijkagent worden en na twee jaar zelfs doorstromen naar een beveiligingsbedrijf. Volgens mij moet je hiervoor naar school, of hoeft dat ook al niet meer?
Het was allemaal teveel gevraagd en de ruifvreters dommelden nog eens in. En waarom niet, als professioneel bankligger loopt je autkiering geen enkel gevaar.
Volgens wethouder Liesbeth Tijhaar (PvdA) waren de functie-eisen te hoog, waardoor dit project in het water is gevallen… En nu komt ‘t:

Gegadigden moesten namelijk goed Nederlands spreken en representatief zijn.

Aha! Buitenlanders die de kont tegen de krib gooien! En die wil je ‘wijkagent’ maken? Wat ben ik blij dat 98% hier niet op in gegaan is. Ongeleide projectielen in uniform zijn levensgevaarlijk. Die gaan zich direct afreageren op de Autochtoon met zijn sympathieën voor die Blonde Racist uit Venlo. Die gaan het kaf van de koran scheiden door de Autochtoon weg te zetten als een tweederangs burger die op ieder willekeurig moment van de dag op de bon geslingerd mag worden.
En de echte raddraaiers, van veelal islamitische makelij, worden uiteraard ontzien. Het zijn immers landgenoten.

Toch is het een leermoment geweest voor de PvdA’er. Ze zegt dat de weigeringen aantonen hoe weinig wij weten van de mensen die wij naar een baan geleiden.

Pardon? Dus als wij meer weten van deze mensen, gaan wij uiteindelijk begrijpen waarom men een baan weigert? En wie weet gaan we hun besluit om niet te gaan werken zelfs respecteren… De kletsnatte droom van de PvdA. Het zit nu eenmaal ingebakken in die prachtige cultuur: binnenkomen zonder kloppen, een huis opeisen en uiteraard ook een zak met geld, waarvoor de werkende mensch zijn wekker moet zetten.
Ook dat naar een baan geleiden is tenenkrommend. Miljoenen Nederlanders dienen hun zaakjes zelf te regelen als het gaat om het vinden van een baan. Nix naar een baan geleiden. Naar Schiphol geleiden, lijkt mij een veel betere optie.

Kijkt u even naar bovenstaande afbeelding. Zo ging men in de jaren ’30 van de vorige eeuw om met werkelozen. Die werden ingezet ‘in het kader van de ontginning’. Hier heb je een schep en verder lukt het wel hè. Heerlijk in de frisse buitenlucht! (Wat Tristan altijd promoot…)

Wat is er in die tussentijd gebeurd?

NOOIT MEER LINX!

Advertenties

14 Reacties to “Werk weigeren met behoud van autkiering.”

 1. Bert Gitaar Says:

  Zeg eens eerlijk, zou jij zelf zo’n NSBer baan willen hebben. Ik zou hier ook niet op in gegaan zijn. Nooit iemand verraden is mij geleerd. Laat staan staan iemand bekeuren omdat IK dat nodig vind. Maar ze leven dus nog steeds onder ons. De verrader.
  Als je graag bij de polisie wil werken, ga je gang. Dan is ’t je eigen keus.
  Ze kunnen toch niet iemand omdat ie geen werk heb, tot verrader aanstellen.
  Zoiets moet in je zitten, of niet. Dit heeft naar mijn idee niets met weigering te maken maar met principes.
  Maar ja, dat is mijn menig maar hierover.

  Like

 2. Bert Gitaar Says:

  Een baan weigeren is natuurlijk niet goed. Maar kom dan met iets redelijks of een alternatief en niet met zoiets. Wat een fijn leven moet je wel niet hebben om hier voor te gaan met hart en ziel.

  Like

 3. Marlinde Says:

  Aan de ene kant ben ik blij dat ze geweigerd hebben, ze zouden niet mijn gevoel van vrijheid en veiligheid in mijn stad bevorderd hebben.
  Los van dat vraag ik me af of er wel een baan is die ze zouden aannemen, ik heb het idee dat ze het wel goed vinden zo en zeg nou zelf, lekker niks doen en daar ook nog eens geld voor krijgen, wie wil dat nu niet?

  Ik van mening dat hoe dan ook mensen die werk weigeren en lang werkeloos zijn, indien in goede gezondheid, moeten worden op hun uitkering, het is hier toch nondeju geen luilekkerland?

  Like

  • Bert Gitaar Says:

   Ik van mening dat hoe dan ook mensen die werk weigeren en lang werkeloos zijn, indien in goede gezondheid, moeten worden op hun uitkering, het is hier toch nondeju geen luilekkerland?

   Dus zelfs als de baan een NSB’er functie is?
   Voor elke andere baan die er beschikbaar is, ben ik ’t voledig met je eens.

   Like

   • Marlinde Says:

    Dag Bert,
    is een wijkagent een NSB-er dan?
    Wat een kul zeg. Een wijkagent is iemand die zich met hart en ziel inzet voor zijn wijk, om iemand die functie te geven terwijl hij of zij daar geen zin in heeft lijkt me uitgesloten en niet slim. En dan heb ik het nog niet eens over beveiligingsfuncties, daar moet je niet -werkwilligen al helemaal niet toelaten.

    Like

 4. yeager Says:

  Meende eerst dat het een off-topic was, maar het heeft natuurlijk alles met het onderwerp te maken, de totale geschiftheid van dit land: Nederlanders-links en rechts- blijven dol op Obama. 62 procent van de Nederlanders vindt dat Hussein het goed tot zeer goed doet.
  BP, als je nooit meer wat van me hoort dan ben ik uitgestapt en ken je de reden.

  Like

 5. tristan Says:

  De term ‘wijkagent’ is natuurlijk verkeerd gekozen.

  In de grote steden van ons land lopen er veel buurtvaders, straatcoaches, wijkregisseurs, gezinsmanagers, hulpimams, bruggenbouwers etc. rond van allochtone signatuur en die horen wij niet klagen.
  Geef dergelijke idealisten een uniform of soepjurk, soldij, op Islamitische feestdagen een bonus en tijdens de Ramadan 4 weken vrij en het hele probleem is opgelost.

  Wij moeten natuurlijk niet vergeten dat er wat problemen zijn met de Nederlandse taal en cultuur, deze kennismigranten hebben enige tijd nodig om te wennen aan onze verzorgingsstaat. In eigen land was er vaak geen werk en hier vraagt men hoogopgeleide arbeidskrachten die stipt op tijd aan het werk moeten. Deze omslag in het denken kan de eenvoudige en ongeletterde immigrant eenvoudig niet maken.
  Vaak zijn deze personen ook nog zeer ernstig getraumatiseerd door de mensonterende toestanden in het voormalige thuisland.

  Alles goed en wel, maar op een zeker moment zal men toch de handen uit de mouwen moeten steken. Er is sprake van crisis, ombuigingen en bezuinigingen en de bodem van de subsidiebuidel is ook in zicht.
  Daarom heeft de PVV een (nog geheime) nota in petto voor deze ongemotiveerde luie donders die schijnen te denken dat ze tot het einde der tijden kunnen profiteren van die sullige kaaskoppen.

  De kolenmijnen gaan weer open, het turfsteken in ere hersteld, de dijken worden handmatig opgehoogd en er is zelfs sprake van zoutwinning in het Waddengebied.

  In Rotterdam wist men tijdens de crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw ook van wanten; het gehele Kralingse Bos werd toen aangelegen op handkracht. Niks geen graafmachines en ander overbodig gereedschap, maar zoals gezegd; eerlijke en gezonde arbeid in de frisse lucht met alleen schop en schoffel als gereedschap.

  U begrijpt; het betreft hier gevoelige informatie die nog even onder de pet moet worden gehouden.

  Volgende week; spoeddebat over ‘Goudse toestanden’.
  Eventueel kan deze nota van de PVV ingebracht worden in een motie als oplossing voor het structurele wangedrag van onaangepaste elementen.

  Verder mijn complimenten voor de vernieuwde vormgeving van dit zeer educatieve discussieforum.
  Wij zullen BP nomineren voor de Gregorius Nekschotprijs voor Grafische Vormgeving.

  Met vriendelijke groet;
  Tristan, onbezoldigd Penningmeester van de Stichting WBOH (Wij Blijven Ook Hier).

  Like

  • boilingpoints Says:

   At Tristan,

   Hartelijk dank voor de complimenten!

   Wat de ‘wijkagent’ betreft; uit mijn jeugdjaren kan ik onze wijkagent nog goed herinneren. De beste man luisterde naar de naam ‘Hofmann’ -what’s in a name – en deze politieman had de wind er flink onder! De plaatselijke jeugd keek wel link uit om rare fratsen uit te halen…
   Als zijn naam viel, deden de straatschoffies een stapje achteruit.

   En dan moet je anno 2010 eens kijken wat er allemaal gaande is.

   Was ist passiert, in de tussentijd?

   Like

   • tristan Says:

    @At boilingpoints,

    Ik kan het nog sterker vertellen; als we aan het voetballen waren met een tennisbal op straat en er kwam in de verte een postbode aanfietsen – die wij op dat moment voor een politieagent aanzagen – namen wij razendsnel de benen.

    Wij hadden bij voorbaat een heilig ontzag voor alles wat een pet droeg.

    Like

 6. Maci Says:

  Bij de foto van de column: mijn vader was ook zo’n slachtofer van de”werkverschaffing” in de crisisjaren, want zo heette het. Voor fl 2,50 per week werd je verplicht te werk gesteld bij allerlei projecten.Ook in 020, b.v. de aanleg van het Amsterdamse Bos. Ook bij Artis, de dierentuin. Mijn ouders konden om die reden toen ook niet trouwen of een gezin stichten. Nu was mijn vader een dierenliefhebber en trots op het feit dat hij bij zijn werk in Artis, Portlielje ,de grote dierenkenner heeft leren kennen.
  Hoe anders is het nu gesteld. Geen opleiding, laat staan vakopleiding, vaak analfabeet ,men wordt in Nederland in een warm bedje verwelkomd. U hoeft nergens moeite voor te doen, want de kaaskoppenindustrie subsidiëert u.

  Like

 7. jan bruyninckx Says:

  veel sukses toegewenst

  Like

 8. Lebuïnus Says:

  Prima stuk BP, roerend mee eens.
  Alleen dat van Mo Rabbea in de koelkast zetten ?
  Zou het vriesvak niet veel beter zijn ?
  Min 30 graden, dan hoef je hem ook niet meer te ondertitelen !

  Like

  • Boilingpoints Says:

   At Lebuïnus,

   Min 30 graden levert natuurlijk meer op voor Nederland.

   Het stukkie over Rabbae komt komende week, want het is nogal wat, wat ‘meneer’ brulde over Oom Geert:

   Wilders dient overal bestreden te worden.

   … zei hij die is gevlucht uit Marokko, omdat hij zijn mening niet mocht uiten…

   Like

 9. leefbarbaar Says:

  Lastig item dit. Deze medaille heeft meerdere kanten. Veel echte banen worden tegenwoordig gedaan met behoud van uitkering. Niet zelden krijgt de top er jaarlijks 50 % bij, het voetvolk werkt voor bijna nop en kan vaak niet eens rondkomen. Of ze worden ontslagen en mogen terugkomen als ZZP-er met hetzelfde gevolg. En dan op oproepbasis of met een 0-uren-contract. Allemaal een schande voor een ontwikkeld land.
  Aan de andere kant hebben we de beroepsprofiteurs. Niet alleen de Nederlandse tokkie, maar in grote getale: de moslim. U weet wel: die mensen die zich hier kapot gewerkt hebben in banen, die wij niet willen doen, zegt de linxmensch. Maar in praktijk een miljoen mensen, die hier niet werken en ook niet gaan werken. Nu is het mooi als je deze doelgroep aan het werk zou zetten. In 010 werden ze stadswachten. Maar ook vaak beheerder van een buurthuis en krijgen geld voor een flutbaantje. (PvdA-banen: geld voor niets).
  Ik denk dus dat er niks mis is aan het wakker schudden van onze eigen luie tokkies en die aan het werk te zetten. Maar dan wel voor een echte baan en een echt salaris een geen DDR-schijnbaan. En aan de andere kant, iedere allochtoon er uit te gooien die het niet lukt een normale baan te vinden. Nu komen Polen het zware werk doen en blijft de gehele PvdA-achterban lekker in het koffiehuis en de moskeet zitten. Dit kan zo niet door blijven gaan. Rutte 1: aan de slag!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: