Sick: Kamerleden adopteren probleemwijken.

Waarde landgenoten,

Tegenwoordig kan je werkelijk alles adopteren. Van een kip tot een pup. Van een baal hooi tot een zeehond. Een zielig kindje uit zuid-west Kakulakula, die voordat het opgehaald wordt door twee Blankmensen, alvast van die oersaaie tekeningen opstuurt. Kijk, dit is onze hut en dat is mijn zusje. Dat werk.

Bij het woord adopteren denk ik altijd aan verzorgen, liefhebben, en in de watten leggen. En deze sleutelwoorden passen naadloos bij onze Linxe politici. Nederland is gek geworden: ‘Kamerleden adopteren probleemwijken.’ Een wijk vol aangenomen kindjes en de politici fungeren als suikeroom.

Als u het staatje bekijkt in het artikel, ziet u dat PvdA-kamerleden oververtegenwoordigd zijn. We zien derhalve de bui alweer hangen. Vroeg of laat moeten deze probleemwijken weer gestut worden met bakken vol belastinggeld.

Er moeten weer gezinscoaches en hulpverleners op deze onbuigzamen losgelaten worden. Pamperen en de boel bij elkaar houden, luidt het devies en dit alles  onder toeziend oog van de PvdA.
De adoptie-ouders/politici adopteren 31 ‘aandachtswijken’ voor de rest van deze kabinetsperiode.
Eigenlijk zegt men; we grijpen niet structureel in, maar laten alles maar een beetje doorwoekeren en maken af en toe een praatje met de bewoners.

Het gaat nooit echt wat worden met dit land.

 

Advertenties

4 Reacties to “Sick: Kamerleden adopteren probleemwijken.”

 1. alidas Says:

  En hoeveel geld pompen ze daar weer in,want geloof maar niet dat,ze dat uit eigen zak betalen.Daar draaien de burgers weer voor op .Eindeloze wegen die nooit af komen.

  Like

 2. Anton Says:

  Mooie reactie van een reaguurder bij GeenStijl:
  “Ze moeten er gaan wonen!”

  Like

 3. leefbarbaar Says:

  Yep, ze zouden er moeten wonen. Een fiets bezitten, een scooter en een auto. Boodschappen moeten doen en bovenal een kind in de buurt op school hebben. Als ze na een maandje nog steeds denken, dat allochtonen lief zijn en achterstandswijken vallen te verbeteren met veel taxpoet, zijn ze ongeneeslijk en kunnen door naar het Pieter Baan Centrum.
  Je moet het volk met achterstanden naar hun eigen land terugsturen, een andere oplossing is er niet.

  Like

 4. multidifficulti Says:

  Het idee om een buurt te adopteren is eigenlijk al oud.
  Zo is hebben wij Stef Blok als peetvader van de Schilderswijk .
  Niet dat de aanwezigheid van Blok iets uitmaakte daar de Schilderswijk al een ghetto was en het ook zo zal blijven zolang de mentaliteit aldaar niet zal veranderen.
  Gedurende verkiezingstijd is er altijd wel een hotemetoot die eventjes in de Schilderswijk wil zijn maar het snel voor gezien zal houden.
  Als de politiek werkelijk wat wil doen met de zogeheten achterstandswijken lijkt mij het beste om inwoners van dat soort wijken eens aanwezig te laten zijn in de 2e kamer ipv de 2e kamer die wijken in te sturen. Probleem is wel dat achterstandswijken niet voor niets achterstandswijken zijn dus verwacht niet te veel van bewoners van achterstandswijken behalve een gebrek aan scholing.
  toen ik in de Schilderswijk mijn MAVO al zo’n beetje af had was ik daar al een halve prof. (geen profiteur aub).
  En daar zit hem nou net de kneep, het onderwijs in achterstandsbuurten is zwaar onder de maat en de wil om te leren vaak afwezig. Waarom is er in dat soort buurten amper fatsoenlijk onderwijs, omdat onderwijs inspanning kost en soepsidie makkelijker los te peuteren is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: