Landgenoten,

Dat was afgelopen maandag flink schrikken en snikken, want ons bereikte het bericht dat Job – spiekbriefje – Cohen – vrede zij met hem – de handdoek in de ring gooit. Wat een schok en wat tragisch! Cohen werd naar Den Haag gehaald om die Geert Wilders onderuit te halen, om de partij weer vlot te trekken en misschien werd hij wel premier… Het mocht allemaal niet zo zijn. Cohen, ten onder gegaan aan zijn eigen ‘succes’, opgelost in zijn eigen zuur. Het boegbeeld van de Linkse Goedmensenkerk is niet meer.

Cohen zegt te hebben willen bijdragen aan een fatsoenlijke samenleving maar dat hij er onvoldoende in is geslaagd ‘in de politieke en mediawerkelijkheid van “Den Haag” de weg naar deze fatsoenlijke samenleving geloofwaardig over het voetlicht te brengen’.

Altijd als deze Cohen het woord fatsoenlijk in de melige mond neemt, krijg ik meestal last van irritante wondjes in mijn mond. Alsof ik een vitamine C-tekort heb. Want kijk eens rond in de grote steden. Witmeisjes worden uitgemaakt voor hoer, bejaarden worden beroofd, de allochtonert mag ons uitmaken voor aap, hond en varken en diezelfde allochtonert heeft anno 2012 meer privileges dan de Autochtoon. Het resultaat van teveel jaren PvdA-beleid. En Job vond dat kennelijk prima. Als zijn stemvee maar tevreden was.

Rob Oudkerk zegt zelfs; hef de PvdA op! Goed idee, maar we zijn net zo lekker aan ’t smullen, want dit zijn hoogtijdagen voor Henk & Ingrid. Kijk die Linksen eens spartelen en ik krijg de indruk dat niemand staat te springen om Cohen op te volgen.

Een omhooggevallen foeballert zei ooit: elk voordeel hep z’n nadeel. Andersom geldt dat ook, want nu Job zeeën van tijd heeft, kan hij zó de mantelzorg in en zijn vrouw verzorgen. Scheelt weer een PGB.

Tja, wat moeten we er nog meer over zeggen. Het minste wat ik kan doen, is bovenstaande photoshop plaatsen. (Staat ook op TWITVB) Om Cohen te bedanken voor zijn goede diensten.

Every rose has it’s thorn.